Semmelweis Ignácnak örök helye van az orvoslás mérföldköveit lerakó legnagyobb tudósok, Louis Pasteur, Robert Koch, Joseph Lister vagy éppen Wilhelm Conrad Röntgen mellett – jelentette ki a köztársasági elnök kedden Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián.

Áder János fővédnökként a Semmelweis Ignác-emlékév nyitókonferenciáján szólalt fel, amelyet az MTA Orvosi Tudományok Osztálya és a Semmelweis Egyetem szervezett.

Az államfő azt mondta, hogy

az antiszepszis felismerésének fontossága, és vele a módszeres megelőzés szemlélete újraírta az egész orvostudományt; minden kezelés, beavatkozás kiindulópontja lett.

Ezért tisztelik szerte a világban Semmelweis Ignácot, ezért örökítette meg alakját oly sok képzőművészeti és irodalmi alkotás. Ezért áll szobra a chicagói Nemzetközi Sebészeti Múzeumban, a Halhatatlanok Termében, az orvostudományra legnagyobb hatást gyakorló tizenkét kiválóságé között – hangoztatta a köztársasági elnök.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Abból kiindulva, hogy Semmelweis Ignác jött rá arra, hogy a SZÜLÉS KÖZBENI higiéniai hiányosság következtében maradtak Édesanyák nélkül az új életek.
.
Ezzel párhuzamosan, a XXI. században TÖBBEN vesztik életüket amiatt, mert a kórházak nem SAJÁT ÁLLOMÁNYUKBAN foglglalkoztatott .. h i g i é n i a i .. s z a k m u n k á s o k .. biztosítják a LÁTSZÓLAGOS tisztaságot, összekenve egész osztályokat az épen KEZELÉSRE SZORULÓK mindenféle testnedveivel.
.
Ha a NEMZET EGYSÉGÉVEL .. p á r t k a t o n a k é n t .. megvan kötve keze, lába, minden érzékszerve, azt azért TUDNIA KELLENE, hogy MINDENNEL FOGLALKOZIK a világ vízkészletének .. f é l t é s é r ő l .. k e z d v e, a TUDÓSOK MÉLTATÁSÁIG!
.
Ezekhez ANNYI KÖZE NINCS, mint annak az EGYEDNEK, aki nem tud zongorázni, de ELVÁRNÁK TŐLE, hogy játssza le a Bach H-moll miséjét!
.
Van, eltartjuk, JÓL ÉL BELŐLÜNK, de M I N E K!
Clavigo
Semmelweis Ignác eret vágna magán ( hirtelen ) ,, ha szembe találkozna a nemzethhyyy kórházi fertőzések IGAZI statisztikájával.. .. No de majd a 10 parancsolat-akcijjjó progi... "" Ki itt belépsz,,hagyj fel minden reménnyel""--oszt jó napot.
cikicakk55
Semmelweis forog a sírjában,mert még oda hozzá is eljut az egészségügy jelenlegi katasztrofális állapota.Jelenleg épp el van törve a kezem,de meg van a véleményem a sürgősségi osztályról.1,5 óra alatt sikerült túljutnom a gipszelésen és még szerencsés is voltam. 5 éve mikor az állam tört el,akkor reggel 9-től este 6-ig ültem ott és még ki sem mutatták a törést. 3 hét múlva vette észre a körzetorvos.Végül külső műtéttel tudták helyre hozni. Azelőtt sem voltam egy Matyó hímzés,de most már tükörbe sem merek nézni.Arról nem beszélve,hogy nálam is fellépett egy fertőzés a műtét után,amiért majd 2 hónapig 2 naponta kellett beutaznom Szegedre (50 km oda-vissza) Tehát szegény jó Semmelweis,mikor rá jött,hogy mitől halnak az anyák sorra el a szülés után nem gondolta volna,hogy azok után még egy mandula műtétben is bele halhatnak fertőzés miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.