A történész szerint Erdély nem veszett el, erős hadsereg, okos diplomácia és egy nagyhatalom kell. A Magyar Időkben a nemzeti összetartozás napján Raffay Ernő hosszan bírálja a marxista, liberális történészeteket, akik Trianon valódi kutatását akadályozzák, amivel „hadat viselnek a magyarság ellen”, bár „semlegesen” már írnak Károlyi Mihályról, Kun Béláról.  A kormánylapban az Antall-kormány egykori honvédelmi államtitkára külön kitér Romsics …

Forrás: olkt.hu
Feltöltő: toma33
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
ez a raffai sose volt normális... 1ébként meg kellene vmi új ellenség a migráncsok után... amúgy az erdélyi magyar úgy szereti az anyaországot, mint a csuda - amíg talál onnan lehúzni valót..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
A törpe addig nem nyugszik amíg nem tud egy háborút kirobbantani...
karma1
Akarmit is mond ez a seggnyalo - valoszinu orban basi megrendelesere -, nagyon elfelejti, hogy most egeszen mas a helyzet, mint a haboru utan: lehet, hogy akkor 4 x is segitettek a nagyhatalmak a visszacsatolasban, de ma semmi mast nem tudnek elkepzelni, mint hogy orban putyinnal kuncsorogna segitegert - az amcsik ugyanis magasrol szarjak le a kis kohogo bolhat - , es putyin nagy valoszinuseggel EROSZAKKAL ( ahogy a Krimet is elcsatolta) segitene is a puhosnak, csak eppen akkora arat kerne ezert cserebe, ami meg Paks2-t is felulmulna.
Akkor pedig nem 50 evre, de visszafordithatatlanul orokre eltunne a magyarsag.
Csinalja, aki akarja, akinek kell egy romanokkal mar 98 eve betelepitett, allandoan forrongo, meg sajat magaval sem egyet erto nemzetseg...
Equus1
ez a raffai sose volt normális... 1ébként meg kellene vmi új ellenség a migráncsok után... amúgy az erdélyi magyar úgy szereti az anyaországot, mint a csuda - amíg talál onnan lehúzni valót..
desiro57
ernőke lett hét ügyeletes hülyéje, ekkora baromságot még a zsírdisznó sem szokott mondani...
Grafix69
Az ilyeneket el kell ásni , jó mélyre .
nezelodo
Ennek a Raffaynak megint lelazították a csavarjait, csak most nem azt találta ki, hogy a szolgálati autóján, hanem másutt. Addig biztatja a másikat, amíg hadat nem üzen annak Köztársasági Elnöke a megajándékozott szomszédnak.
Igaz, a nagyhatalmak támogatása és erős hadsereg is kell hozzá, de ahogy látszik, nem éppen a nagyhatalmak megnyerésén dolgozik a zseniális kézivezérelt külügyminiszter, hanem hadat viselnek ellenük. Az erős hadsereg pedig a TEK meg a parlamenti Őrség lesz, a drón elfogó rakétahálóival? Esetleg a TEK páncélosainak oldalára írva üzen az ellenség, hogy mit gondol a terület visszaszerző hadjáratunkról? És mi lesz, ha elfelejtik utalni nekünk a háborúnkhoz szükséges pénzt?
Aztán mi lesz ha egy népgyűlés megint szavaz közfelkiáltással odaát a hovatartozási szándékukról? Vagy a népnek odaát se legyen beleszólása a saját sorsába?
advocat
Végül is sclerozis multiplex Raffay korában nem ritka.
wagabund
..."Raffay Ernő fideszes történész szerint Orbán simán visszakaphatná Erdélyt, csak kell hozzá egy erős hadsereg, okos diplomácia és egy nagyhatalom!"...

szín tiszta uszítás! pont ez hiányzik nekünk. ez a szerencsétlen meg valahol röhög a markába.
vladimir putin
@Shikari: de legalább nincsenek migráncsok!
bencemacska
@karma1: ma, 00:06
Ne becsüld le Putyint. Nem hülye, hogy egy SENKI kedvéért ilyen hülye kalandba bocsátkozzon!
De hogy ez a Raffai hülyébb, mint volt, az nagy szó! Erre nem gondoltam, hogy még nem érte el a hülyeség csúcsát!
Eladott Ország
Azt értem, hogy ha már az isten haragját is a liberálisok bűnének tartják, akkor az a minimum, hogy a trianoni traumát a nihilista liberálisok nyakába illendő varrni (a Titanic elsüllyesztését is az Iceberg nevű liberális zsidó okozta köztudomásúlag, erről méltatlanul keveset hallottunk a Fidesztől). Azt is elfogadom, hogy gyakorló elmebetegek és futóbolondok reciklálása, magyarul, újrahasznosítása állandó kihívás elé állítja az úgynevezett nemzeti oldalt, hiszen vannak dolgok, amelyekből semennyi nem elég. Elmebetegből márpedig köztudottan jobb a több, mint a kevesebb. Viszont amit itt fentebb idézni voltam kénytelen Raffay Ernő eszméinek futásából, azt végképp nem értem. Akkor sem, ha felsőbb utasításra és beleegyezéssel, akkor sem ha saját kútfőből és teljesítési kényszeres túlmozgásból halandzsázott bele a nagy korrupt magyar ugarba és az elcsatolt, huzatos Kárpát-medencébe. Arra szeretném elsősorban felhívni minden, magát normálisnak tartó polgár figyelmét – trianoni határokon innen és túl -, hogy ez itt egy csinos kis, ünnepi uszítóbeszéd.

Értem, hogy kétharmados cifra jódolgukban már a falat kapirgálják, hogy mit találjanak ki az elmék háborítása céljából, de ez a vaskos provokáció, amely a kormány által lopott közpénzből fenntartott kanálison jelent meg, minimum magyarázatra szorul. Egészen pontosan hogyan képzelik ezt a területi revíziót és határmódosítást 2018-ban, amikor Magyarország miniszterelnökének egyetlen megélhetési ars poeticája, hogy neki van egy országa, amit nem ad senki másnak? Azt is elfogadom, hogy gyakorló elmebetegek és futóbolondok reciklálása, magyarul, újrahasznosítása állandó kihívás elé állítja az úgynevezett nemzeti oldalt, hiszen vannak dolgok, amelyekből semennyi nem elég. Elmebetegből márpedig köztudottan jobb a több, mint a kevesebb.
Commenter
@bencemacska: pedig már mdf-es korában is ilyen hülye volt. Több könyvet is írt Trianonról már akkor. A múlt héten Tuzson jött elő hasonlóval. Csak nehogy valamit lépjenek is, erre is képesek szerintem...
ittott
a hülye tudhatná, hogy olyan mértékben változnának az etnikumi arányok, hogy belehalnánk.
Raffai sose volt normális.
és mekkora lenne az ára?
ezt a németek tudják legjobban. mi az ára egy fejletlen területtel való egyesülésnek.
Hari
Igaza van Látványnak ! Mindösszesen csak három dolog hibádzik:
1./Erős hadsereg,
2./ Okos diplomácia,
3./ Egy nagyhatalom.
Ezeken kívül minden feltétel adott.
Peller Anikó
Csak jelzésértékűen az idiótáknak:

románia hadrafogható lakossága kb tízszerese a miénknek, hadereje kb százszorannyi. És addig jó nekünk amíg valamelyik zakkant román komolyan nem veszi ezt a bugris népséget akik most hatalomba harácsolták magukat.

Bocs Románok.
bencemacska
@Shikari: ma, 16:29
Ne számíts Orbánra, nagy tolvaj, gazember, de annyira nem hülye, hogy kockára tegye a rablott holmit!!!
Még a hülyék kedvéért sem!
bencemacska
A címben említettekkel szemben van:
A kelleténél több HÜLYE történészünk, egy elfuserált focistánk, egy TEK-ünk. egy idióta tarajosunk, és röhögő nagyhatalmak a háttérben!!!
namihami
Léteznek olyan pozíciók, amelyeknek betöltése az azt betöltő személy tökéletes elhülyülését vonják magukkal.
Ha ez nem következik be, az az állás elvesztését vonja maga után?
Ez is példa rá, de a most regnáló kormányunk csupa ilyen ""szakemberből"" áll. Hogy csak néhányat említsek:: Rezsibuzi, Pröhle, Bencegyerek, szófósók, és az összes többi...
nemfideszes
A helyzet az, hogy még a román bányászok is szarrá vernék a magyar "hadsereget"... szóval kár ezt a dolgot erőltetni.
nemfideszes
@Shikari: Arra az orbánra, aki függöny mögé bújik a kérdések elől, aki nem mer kiállni egy szimpla vitára, aki testőrei gyűrűjében megy az öregasszonyok közé kezet csókoltatni?! Egy kicsi több komolyságot, ha kérhetném!!
szép új világ
Azt hiszem érthető, hogy miért foglaltak le egy egész szárnyat a csuti cigónak Grazban. Nem lesz ott egyedül.
Sámannus
Ezeknek mindig az ellenkezője igaz amit mondanak. Kabaré ahogy kocsmai szinten emlegetnek egy kérdést, aminek nincs értelme, mert nincs megalapozott politikai háttere. Amit szófosáson kívül felhozhatnak mellette. Max annyi, hogy jó lenne több uniós pénz ellopni.
Ez a köcsög nem hallott még a szláv összetartásról. Ezek má úgy rábuktak a putyin faxzára, mint éhes borjú az anyja tőgyére. Atyavilág úgy eltaposnak minket mint a libafost.
simmering73
Ez az ipse nem egyszerűen hülye, ez egy pszichopata.
namihami
Na, akkor ugorjunk neki::
1. A román hadsereg kb. két és félszerese a magyarnak (úgy létszámban, mint felszereltségben)
2. Okos diplomácia. Szijjártóval és Orbánnal? Ennyi...
3. Nagyhatalom. Melyik nagyhatalom nem sz@rja le az Orbánt és vállal be egy Európán belüli konfliktust érte?
kulabombaafityiszre
@Hari: ma, 17:15
Ja,kukkeres hende,meg röfi szilárd lenne az erőss hadsereg oszlopos tagja.
Szarrágó,a futsal csapat,meg barátunk durbincs lenne az okos doplomácia.
Ezzel a siker csapattal minden nagyhatalom támogatna:))
1magyar
Na ez se normális! Az kéne még csak egy háború! Talán ő meg a családja menjen el megöletni magát!!! Hülye!
m3mber
Trianonkor nem csak Erdélyt vesztettük el, te Nyomorult nagyon hülye Raffay!!!

Nézzél már rá egy korabeli térképre, baszd meg, meg magad Raffay !!!

Gondolom valami gróf vagy, vagy valami bullshit nemes agyilag elszabadult hulladék, aKIIAZT HISZI, HOGY KÖRÜLÖTTE FOROG A NAP..
A kurva anyádon kívül senkit nem érdekel, hogy ki a fasz vagy, Raffay!
valami gróf vagy, vagy valami grófhoz hasonló?
A faszomat sem érdekli, hogy ki a fasz vagy Raffay.

Akkor most megsértődtél, és bérgyilkosokat küldesz rám, Raffay?
Nem tudom, ha három "f"e-el és két "y"-nal venném semmibe a nemességedet, akkor megbocsátanál?
Szeretem a bérgyilkosokat megölni, mert senki nem kérdezősködik utánuk.
Ezt tapasztalatból írtam.

Szerintem ne bocsáss meg.
Én sem bocsánaték meg ,magamnak.
Legyen háború.
Most!
Haljon meg mindenki - most!

Rafferl, te mit gondolsz erről?
Igazából qrvára nem érdekel, csak udvariasságból kérdeztem meg.

Képzeld, Raffael, vannak aki nem rendőrök, akik nem kábítószercsempészek, csak meg akarják tíztitáni a világot a sok műanyagtól.
Meg persze vannak az állatok, akik segítik a környezetvédőket - csak úgy, mert éppen ráérnek.

Azért ne tévedjél Raffael, simán kinyerlak, meg a csapatodat - olyan
mindent szétbaszós, fejlevágós módon.
Azt hittem ismersz, Raffael?
Mi, Greenpeace - esek így toljuk manapság.
A bálnákat megmentjük, de a primitív búnőtó Mexikóiakat, nem.
m3mber
"Csak vicceltem." - legalábbis ezt vallom a bíróságon.

(Raffael, hát kellett ez neked?)
F_Viktor
@Equus1: Írod:
"ez a raffai sose volt normális..."

Ez a hülye a délszláv háború kirobbanásakor egy magyar-horvát katonai szövetséget szorgalmazott a szerbekkel szemben!
verőce21
@Peller Anikó: (18:23) Nem csók ez! :)
tudode
Egy brossúrával lemaradt a prof. úr, mert jól emlékszem, olvastam már, hogy
.
---------Putyin segít visszakapni Kárpátalját
.
Nagyjából 731 találat (0,48 másodperc)

www.google.hu/search?q=Putyin+seg%C3%ADt+visszakapni+K%C3%81rp%C3%A1talj%C3%A1t&oq=Putyin+seg%C3%ADt+visszakapni+K%C3%81rp%C3%A1talj%C3%A1t&aqs=chrome..69i57.10490j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
De közben a fiuk a papi bányában GYŰJTÖGETŐ ÉLETMÓDOT FOLYTATNAK!
.
------- Balaton-parti baráti láncolat
nepszava.hu/cikk/1161461-balaton-parti-barati-lancolat
.
----- Titokban tárgyalt Rogán a Balaton erős embereivel
propeller.hu/itthon/3356705-titokban-targyalt-rogan-balaton-eros-embereivel
.
hvg.hu/itthon/20180606_Titokban_targyalt_Rogan_a_Balaton_eros_embereivel
.
És amelyre még nem derült fényre!
Sámannus
Logikus, hogy ilyenkor kell bele kötni a szomszédokba amikor végrehajtották a hadi fejlesztéseiket, mi pedig nem. Ilyen szarházi ötlet is csak fideszestől lehet.
Orbányi mindent elkövetett, hogy a védelmi képességeket ne fejlessze. amit eddig tett ablakon kiszórt pénz volt. Vagy inkább amortizálás volt a cél. Vagyis csökkent minden fegyver értéke, felhasználhatósága.
papa.49
A csuti olyat soha nem tesz mert neki ez ,,hazaárulás,, lenne, a származása miatt !!!
Mit gondoltok miért nem tiltják ki Romániából ???
Pálinkás Pál
Mit vártok ettől a cigótól...csak őt nem egy zsák krumpliért vette meg a duce!!
Eladott Ország
@Peller Anikó: Az 1919-es magyar–román háború során a románok már Budapesten is állomásoztak. Elsőként a 4. dandár 6. lovasezredébe tartozó három század hatolt be a fővárosba Rusescu tábornok vezetésével, augusztus 3-án este. A Tiszántúl 1920-ig román megszállás alatt állt. ...
Yoda69
A harom feltetelbol egyikkel sem rendelkezunk, sot Romania hadserege messze felulmulja a mi cica seregunket, ugyhogy felejtos a dolog.
bencemacska
@Shikari: Na, b+ most nagyon melléfogtál!
Ki buktatta le és csukatta le Zuschlagot? És ki emelte piedesztálra? Hallgasd meg őt magát a saját füleddel:
hirtv.hu/egyenesen/ujra-szabadlabon-2462430
szép új világ
@bencemacska: Nem tudom emlékeztek-e, először volt a Bringás, aztán eltűnt (nevet váltott) és lett belőle Pergető, aztán Pergetői is eltűnt (nevet váltott?) és megjelent Shikari. A stílus, a csuti cigó és a fide$$ iránti töretlen rajongás valamint az általa itt közzé tett töménytelen ostobaság alapján szerintem a három név egyazon személyt takar.
Aki Én
@Shikari: A hatóságok naponta cáfolják, büntetik és helyreigazításra kötelezik a fideszes szennylapokat. Esetleg tedd te is ebben az esetben. Cáfold a tartalmukat.
Hajrá elmebeteg nyalonc :)
Eladott Ország
@nemfideszes: tegnap, 17:43; Zsil-völgyi bányászok ezrei dúlták fel a román fővárost, 1990. június 13-15. között , hogy "megvédjék" Ion Iliescu akkori államfő és a mögötte álló Nemzeti Megmentési Front (FSN) hatalmát. Nos ezek a román bányászok is szarrá vernék a magyar "hadsereget".
www.szatmar.ro/files/news/mn_1434384040banyaszok.jpg
www.szatmar.ro/files/pub/2015/Kocsis/banyaszok2.jpg
Jozefina
Gondolom raffay valahol az elmegyógyászaton fekszik!!! A román hadsereg bármikor apróra zúzná a magyart!!! Nem normális, még az ötlet felvetése sem, de persze a sok nemzeti ökörnek jó a hőbörgésre. Arra nem gondolnak, hogy szerencsétlen edélyi honfitársaink viszik el a balhét, mert egyre jobban támadja őket ba román nacionalisták!!! Hülyék mindenütt vannak??!!!
Gauntlet
Egy szóval: hülye. Kettővel; nagyon hülye.
Ludmilla
komplett idióta...aztán hogyan képzeli?Odamegy Trampi vagy Putykó,és közli,hogy vissza a szajrét?A vesztes háborúkat lezáró békekötés tehertételeinek visszaszerzését nem ilyen módon rendezik... akár igazságos volt,akár nem..
Peller Anikó
@Ludmilla: Akkor tulajdonképpen tisztázódott miért is kell futószalagra állítani a gyerekgyártó nőket. Azért, hogy a kamplett idióták az elmebeteg játékaik miatt a háborús frontokra darálják őket. Olyan háborúban amit ők uszítanak miközben kilopták a szemetet.

Pardon, a szemedet.
Hari
@Horizont: kösz, de ami késik nem múlik. Lehet, hogy így válik érthetővé a tartalékos toborzás-már csaknem. 6 ezernél tartunk, vagy a minapi bejelentés Simicska féle lövöldözős szakosztályok felállítása. Apránként, észrevétlenül lesz nekünk maholnap a világ legerősebb hadserege. Meglehet, hogy Ernő barátunk tud valamit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.