Pálinkás Józsefnek még júniusban távoznia kell a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal éléről. A kormánysajtó azért támadta, mert kiállt a CEU mellett. Még júniusban el kell hagynia a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) elnöki székét Pálinkás József akadémikusnak, az első Orbán-kormány oktatási miniszterének, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnökének. A 24.hu információja szerint eldőlt, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszter új embert nevez ki a közel 100 milliárd forintos éves fejlesztési keret felett diszponáló hivatal élére. Az előző ciklusban még az NKFI volt a magyar innováció csúcsszerve, de az már korábban világossá vált, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem elégedett a teljesítményével. A számos fejlesztési területet összefogó új innovációs tárca létrejöttével a helyzet jelentősen megváltozott, és miután kiderült, hogy Palkovics személyesen – államtitkár közbeiktatása nélkül – kívánja felügyelni a területet,...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ugye milyen ismerős duma

Az egy dolog, hogy ebben a melegben nem aktuális a Pálinkás-ozás

„Még ebben a hónapban leváltják a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) éléről Pálinkás Józsefet, aki korábban az első Orbán-kormány oktatási minisztere, majd a Magyar Tudományos Akadémia elnöke volt” – írta a 24.hu.
Nos magához a dologhoz nem fűzök kommentárt, pedig lenne bőven mit, azonban a körülményekre, sőt annak egy momentumára fel kell hívjam a figyelmet. A cikk megállapítja, hogy „az utóbbi időben politikai támadások érték a kormányoldal médiájában. A választás után a Pesti Srácok – majd a cikket átvéve Bayer Zsolt – egyenesen az ’Orbán-ellenes tudományos elit’ szószólójának titulálta az akadémikust, Orbán volt miniszterét.”.
Közbevetőleg meg kell jegyezzem, hogy meglátásom szerint Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója sincs túl nagy biztonságban! =))
Na de vissza a selyemzsinórkodáshoz. A derék pártportál egyenesen azt fogalmazta meg, hogy: „hasznosabb lenne olyan embereket előtérbe helyezni, akik a kormányzati feladatok elvégzését tartják elsődlegesnek, és nem igyekeznek mindenáron a „nemzetközi tudományos közvélemény” elvárásainak megfelelni.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.