Növényi Norbert állítja, hogy

csupán reklámarca volt egy banánimportálással foglalkozó cégnek, amelynek ügyében elítélték, és első fokon 3 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetéssel sújtották.

Az adócsalással és sikkasztással vádolt olimpiai bajnok birkózó értetlenül állt a döntés előtt, felmentését szeretné elérni, az ügyész viszont súlyosításért fellebbezett – írja a Blikk.

A Fővárosi Törvényszéken nyolc év után hoztak ítéletet kedden abban az ügyben, amelyben tizenkét embert adócsalással és egyéb bűncselekményekkel vádoltak. Hetedrendű vádlottként ült a padon Növényi Norbert, aki a bíróság szerint akkor került bele a milliárdos csalási ügybe, miután tönkrement, egy ismerősének kezdett dolgozni.

A hatóság szerint a cégnél több volt, mint reklámarc, több üzletféllel ő kötötte össze az elsőrendű vádlott vállalkozót. Mindannyian a vádlottak padján ültek.

A bíróság a fiktív számlák kiállítása mellett bűnösnek találta a sportolót kétrendbeli adócsalásban, illetve háromrendbeli magánokirat-hamisításban, amely bűncselekményekben bűnsegédként vett részt.

Enyhítő körülményként vették figyelembe sikeres sportmúltját, illetve, hogy gyermekekről gondoskodik.

A bírósági ügy miatt viszont megvonták olimpiai járadékát: már több mint 20 millió forinttól esett el, amelyet csak akkor kaphatna vissza, ha tisztáznák az ügyben

– olvasható a cikkben.

A lap beszámolója szerint a maratoni, hatórás indoklás során többször tűnt feszültnek, idegesnek a bíróságon Növényi Norbert, a telefonját nyomkodta.

A Blikk információi szerint titkosszolgálati módszerekkel is figyelték az egykori banánkirályt, F. Tibort, aki a vádhatóság szerint a feje volt több, hálózatszerűen működő cégnek. A társaságok fiktív számlákat állítottak ki és fogadtak be 1,5 milliárd forint értékben. A Szlovákiában bejegyzett cégnek a székhelye is valótlan volt, ahogy az áru szállítására hivatott járművei és árukészlete is.

Cikk- és címlapkép: Facebook/Növényi Norbert oldala

(blikk.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qkhh
Hülyeséget csinált tudja ő egész biztosan .
Az ítéletről annyit ,hogy úgyis felfüggesztik.
Arról meg ne beszéljünk hogy kiknek kellene még hasonló büntit kapni ,mert ez most az ő sara ezt neki kell letudni ,
Szép kis társulat volt anno .
"Budapest 2016. nov. 18. 03:20 — A napokban jelent meg Növényi Norbert (59) önéletrajzi könyve, amelyben többek között arról is mesél, milyen szerepet töltött be a 80-as, 90-es években a budapesti alvilágban"
KisGenyo2
Hű! Most, hogy bukja a járadékot (ha sittre azért tényleg tutira nem is kerül) kénytelen lesz valami munka után nézni. Mondjuk tisztességes munkával nem fog annyit keresni mint a járadék, az tuti. Úgyhogy sejthető a jövő! XD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.