Az iho.hu közelekedési szakportál szerint a ráckevei HÉV-vonalra segítségként beállított két MÁV-os Desiro szerelvénnyel kedden több probléma is volt, a menetrend is borult párszor.

Mivel a csepeli HÉV-vonalon mind a pálya, mind pedig a szerelvények nincsenek a legjobb állapotban (már a menetrendet is ritkítani kellett), múlt héten az a döntés született a MÁV-nál (egy ideje már alájuk tartozik a főváros és környéki HÉV-üzem), hogy két Desiro-szerelvényt állítanak be a ráckevei HÉV-vonalra (H6-os), hogy onnan HÉV-szerelvényeket lehessen átcsoportosítani a csepeli irányra (H7-es).

Az iho.hu közlekedési szakportál cikke szerint míg hétfőn, amikor a Desiro-szerelvények munkába álltak, nem volt baj, kedden már többször borult a menetrend. 

A lap úgy értesült, "a hétfői üzemnap után kedden már nem az előre előkészített két motorvonat állt munkába, így hiányzott a H6-os vonalra való utastájékoztatás és a BKK-s lyukasztó" a szerelvényekről.

A MÁV a következő választ adta megkeresésükre:

Kedden reggel a szerelvény Ráckeve felé menet Millenniumtelep megállóhelyen 15 percet tartózkodott műszaki hiba miatt. A hibát a járművezető elhárította, a szerelvény ezután továbbközlekedett. A késések mértéke csökkent a forgalomszabályozásnak köszönhetően.

Aztán kedd délben újabb probléma akadt, az iho.hu úgy értesült, hogy a szerelvény a menetrendben megszabottnál sokkal hosszabban időzött a közvágóhídi végállomásán.

(A fenti videón a Desiro-szerelvény, mint HÉV első érkezése látható a közvágóhídi végállomásra hétfőn reggel. Címlapi kép: részlet a videóból.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.