Nyári diákmunkásokkal enyhítenék a munkaerőhiányt több ágazatban is. A Pénzügyminisztérium diákmunka programot hirdet, így ebben az évben már nemcsak az önkormányzatok és egyházi intézmények, hanem más ágazatok is lehetőséget kapnak arra, hogy állami támogatással foglalkoztassanak diákokat.

Nyári diákmunkára buzdít Varga Mihály – videó

Fotó: MTI/Szigetvary Zsolt

A Pénzügyminisztérium 2018-ban is meghirdeti a nyári diákmunka programot 3 milliárd forintból. 16-25 év közötti tanulók kaphatnak munkalehetőséget.

Varga Mihály a TV2 Mokka szerdai adásában buzdított a programban való részvételre

- írta meg a hvg.hu.

A pénzügyminiszter szerint így a diákok a napi 6 és 8 órás tevékenységeknek köszönhetően megtapasztalhatják, milyen a munka világa.

 Reggel fel kell kelni, el kell menni dolgozni, kollégák vannak, van egy hierarchia

– sorolta a műsorban.

Tavaly 30 ezren vettek részt a programban, idén még többre számítanak.

Jelentkezni a járási vagy kerületi kormányhivatalokban lehet, a résztvevők munkadíjának 75 százalékát megtérítik a foglalkoztatónak, míg az önkormányzatnál ilyen formában dolgozók bérének 100 százalékát fizetik.

Varga „égető munkaerőhiányt” a mezőgazdaság és a vendéglátás terén lát, így ezekben az ágazatokban különösen sokat számíthatnak a diákmunkások. 

Forrás: HVG, 24.hu, TV2 Mokka

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Tanmesének is beillik. az átkosban is volt diákmunka, erről a "falusi gyerek" is ekladáns példa:
.
Röviden: A ferencvárosi tanács lakásügyi osztályán gyakornokként "nyári munkázott", amit később, amikor az Illatos úti vegyi gyár állatra, emberre kártékony .. m a r a d v á n y t .. tekintette meg, BÁRSONY SZÉKÉBŐL kifáradva, és azt mondta, hogy ő ismeri a környéket, mert LAKÁSÜGYI ELŐADÓKÉNT dolgozott, aztán varázspálcájával a SZOCIALISTA ÖSSZEKÖTTETÉSSEL, népeSS családjára számára ingyér kiutalt tanácsi lakás csereberéjével 1993-ban már 63 milláért mit tesz a sors, v Isten, varázspálcával a felcsúti sártapaszos szobából Budára, azaz a SVÁBHELYRE küzdötte fel magát 30.000 Ft-ot képviselői tiszteletdíjából, amelyet a Hócipő "is" megörökített, milyen módon kell ELŐRELÉPEGETNI, mint a tank
.
----- FÉSZEKRAKÁS ORBÁN MÓDRA
www.hocipo.hu/content/view/128_feszekrakas_orban_modra
.
Tehát .. d i á k m u n k a .. volt az átkosban is amolyan három-, és ötéves terv keretében, amely úgy működött, hogy MINDENKI OTT nyári munkázott, ahol az ISKOLÁI BEFEJEZÉSE után gyakorlott munkaerőként folytathatta a MUNKÁBA ÁLLÁSÁT!
Eladott Ország
Úgy tűnik, a munkaalapú társadalom, amelyet a tudásalapú társadalom eszméjének üldözése mellett sikerült ide összerántani a korrupció melegágya fölé, nos, az sem igazán jött össze. Az egybites dakotizmusok és álbölcsességek mögül egyre kínosabban és húsbavágóbban lóg ki az öncélú, sehova nem vezető demagógia és populizmus, ami mögött nincs egy dekagramm kézzelfogható eredmény, netán valamiféle véletlen igazságtartalom. A helyzet az, hogy a süketeléseken túl, nincsenek tartalékaink. Semmilyen értelemben, semmiféle tartalékaink nincsenek. És azért nincsenek, mert a munkaerő-tartalék aktiválására fordított pénzeknek lába kelt. Nem vezetnek utak, nemhogy hidak a kiszámítható megélhetést biztosító munka világába, a közmunkaalapú nemzeti árokkapirgálás politikája pedig elvezetett oda, hogy a munkaerőhiány és (az egyebek mellett a mobilitás hiányából fakadó) munkanélküliség párhuzamosan öldökli a mindennapokat. Mert itt, a nagyfene magyar Magyarországon az a helyzet, hogy a fedezet és nyakló nélküli ígérgetések és válogatott pénzszórások mögött egy uniós támogatások hiányában gazdasági növekedést produkálni képtelen, bezárkozó, kirekesztő, összeráncolt homlokú társadalom húzódik. Ahol lassan minden ötödik gyerek külföldön születik meg, ahol a kivándorlók jelentős része nem akar visszajönni, és ahol a külföldi munkavállalók száma lassan meghaladja a versenyszférában foglalkoztatott, adót fizető állampolgárok számát. A kör bezárult, pedig minden kör természeténél fogva eleve zárt. Nem lehet már a dübörgő sikernyilatkozatokkal elfedni, hogy a tartós munkaerőhiány a gazdaság termelékenységét veszélyezteti. És nem az a baj, hogy az Orbán család esetleg nem tud lángost zabálni a Balaton partján, mert nincs ki megsüsse azt a rohadt lángost, hanem hogy íme hát meglett a böjtje annak, hogy néhány szupertehetséges országépítő zseni feneketlen étvágyában nem tudta, mikor elég a harácsból.
rohács1926
Úgy látszok már megszerezték Czeglédy Csaba cégjeit.
kereső
@rohács1926: nem a cég kellet,csak a vagyona-ingatlanjai,és a piaca .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.