Visszakozott a lap lehetséges amerikai vevője, így mégsem menti meg senki a Heti Választ, miután a tulajdonos, Simicska Lajos kijelentette, neki már nem kell a hetilap. A jövő héttől csak elektronikus formában érhető el a hetilap.

A Heti Válasz kiadója csődeljárást kezdeményezett a tulajdonosoknál, a hetilap ezért június 7-én jelenik meg utoljára nyomtatásban. A jövő héttől csak elektronikus formában lesz elérhető a Digitalstand.hu-n

– jelentette be szerda délelőtt a valasz.hu-n Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője.

A főszerkesztő "Korszakzárás a Heti Válasznál" című vezércikkel búcsúzik.

Borókai ebben úgy fogalmaz:

A múlt héten visszakoztak Amerikából. Egy magyar gyökerű, republikánus üzletember mondott le a választások után eladósorba került Heti Válasz megvásárlásáról. Arra kellett rádöbbennie, hogy a kormányzati bojkottal veszteségessé tett lapunk nem fordítható termőre az erős politikai ellenszélben. A kétharmados erő ugyanis nyilvánvalóvá tette, hogy a kívánt környezetet nem adja meg akárkiknek. Előbb a kormányzati üzenetekből gyorsan értő itthoni vállalkozások fordultak le a tárgyalásokról, majd a külföldi kapcsolatunk menedzselte amerikai is.

A régi tulajdonos már nem tudott/akart finanszírozni bennünket, az új meg nem érkezhetett meg. Így a kiadó csődeljárást kezdeményezett a tulajdonosoknál, hogy legyen idő a gazdasági helyzet rendezésére. A lap ezért – a helyzet rendeződéséig – június 7-én jelenik meg utoljára nyomtatásban. A jövő héttől csak elektronikus formában lesz elérhető a Digitalstand.hu-n.

Hozzátette:

Nem kérdés, a Heti Válasz alkotóközössége az úgynevezett G-nap (2015. február) után szorult helyzetbe került. Az egyik tulajdonos súlyosan összekülönbözött korábbi harcostársával, a miniszterelnökkel.

A főszerkesztő azt is bevallotta: 2015-ben, miután a lap tulajdonosa összeveszett Orbán Viktor miniszterelnökkel, és gecinek nevezte őt, kormányközeli körök arra biztatták a lap szerkesztőségét, hogy távozzanak a kegyvesztett Simicska köréből, és alapítsanak kormányközeli újságot, amire "gáláns ajánlatot" is tettek.

Kormányzati körök távozásra biztattak bennünket, stabil anyagi bázist ígérve, de a gáláns ajánlat, hogy zöldmezősen új újságot hozhatunk létre, csak egzisztenciális biztonsággal kecsegtetett. 2015-ben már képtelen vállalkozásnak tűnt olyan nyomtatott sajtótermékkel a piacra lépni, amely az ellenoldali konkurencia, a HVG, a 168 Óra vagy az akkori Figyelő vásárlóközönségének nyomába érhetett volna. A nyomtatott sajtó egyre töpörödő helyzetében kellett volna számottevő tábort toboroznunk magunknak. Úgy értékeltük, hogy a kudarc borítékolható. Ezért maradtunk.

Viszont Borókaiék állítólag folyamatosan győzködték Simicskát, hogy adja el a lapot, de ő erre nem volt hajlandó, viszont megígérte, hogy nem fogja érvényesíteni a politikai érdekeit a Heti Válaszban.

A csődeljárás három hónapja alatt megpróbálják stabilizálni a gazdasági hátteret, hogy a lap újraéledhessen.

A teljes vezércikk ITT olvasható el.

Forrás: Index, zoom.hu, valasz.hu

Címlapi kép: valasz.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Álom, álom, keserű álom MIKOR SZABADULHAT meg az ország ettől az ŐSKORBAN, akkor, amikor .. B A R Á T A I .. nevű alapítványként még a MEGVÁLTÓJUKRA , Soros György is úgy tekinthettek, mint egy PÉNZES ZSÁKRA:
.
------- 25 ÉVE ORBÁN VIKTOR OTT AKART LENNI, AZ ORSZÁG NEM, AHOL MOST VAN
kettosmerce.blog.hu/2015/05/09/25_eve_orban_viktor_ott_akart_lenni_az_orszag_nem_ahol_most_van
.
Orbán Viktor a Magyarország Barátai nevű alapítvány (már a név is beszédes, hogy ilyenre szükség van) tagsága előtt elmondta, Magyarország pont ott van, ahová huszonöt év alatt el akart jutni. Én ebben nagyon kételkednék, hiszen nem csak a rendszerváltás eufóriájában, hanem akár a tíz vagy öt éve meghatározott céloktól is messze van az ország.
.
Lehet még vagánykodni EGY IDEIG, de az alattvalók felejtenek, de az INTERNET NEM FELEJTI a hadicseleiteket?
.
.------- Az internet nem felejt
.
Nagyjából 22 100 találat (0,41 másodperc)

www.google.hu/search?q=Az+internet+nem+felejt&oq=Az+internet+nem+felejt&aqs=chrome..69i57j0l2j69i60j0l2.6149j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Vissza kellene már fogni az .. A G A R A K A T, mert a VILÁGHÁLÓ .. f i d e l !
bencemacska
A napi lapoknak vége, most következnek a hetilapok!
Csak kormánylapok maradnak, természetesen az adófizetők pénzén finanszírozva! Egy hetilapot Simicska is finanszírozhatna, annyit megérdemelne tőle is a jobboldal!
Eladott Ország
Nincsenek atombombák, a NER legyőzte a legokosabb Lajost. Vagy a legokosabb Lajos azért a legokosabb, mert belátta, füstbombák helyett mégis egészségesebb kiegyezeni a rezsimmel? Akkor állapítsuk meg a nyilvánvalót: eddig sem volt kérdés, hogy Simicskát nem a demokrácia állapota és az égig érő korrupció zavarja, hanem az, hogy nem ő osztja a lapokat a közpénzes vályú körül. És igen, az újabb kétharmados műsor elkezdődött.
uploads.disquscdn.com/images/81e67285f75fabebd7dc5406fba4b1df00d323a96862b4f4c2e298c00393989d.jpg?w=600&h=401
Eladott Ország
Borókai úr!
Ahonnan eszünk, vagy ettünk, oda soha, de soha nem szarunk, legyen a gazda mégoly Simicska is. Ha Ön nem azonosult a "g" nappal, akkor miért nem állt fel még aznap?
Ha meg benyelte , akkor most viselje! Úgy volt Ön ezzel, mint szűzjány a b*szással, hogy -Jól is essen de ne is fájjon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.