Az állami szolgáltatók az áramot és a gázt is olcsóbban veszik, mint amennyiért a fogyasztóknak adják. 

Éves beszámolója alapján az állami áramszolgáltató megháromszorozta a nyereségét, a lakossági gázszolgáltató profitja pedig a 7 milliárd forintot is meghaladta – adta hírül az RTL Klub Híradója. 

Míg a rezsicsökkentéssel alig sikerült valamit faragni egy háztartás éves szintű kiadásaiból, ha a hatósági árak követték volna a világpiaci árcsökkenéseket, már egy kisebb lakáson is súlyos tízezreket spórolhatott volna a tulajdonosa.

A közérdekű adatok szerint az állami áramszolgáltató tavaly megháromszorozta a nyereségét: 1,8 milliárdról 5,4 milliárdra, míg a gázszolgáltató nyeresége 20 százalékkal nőtt, és meghaladta a 7 milliárd forintot

- hangzott el a műsorban.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Drágábban adják, mint ahogy veszik, ebben nincs semmi különleges. Az árrés mértéke a lényeg. Mert ezek elvileg nonprofit közhasznú cégek, amiből én azt feltételezem, hogy semmivel sem lehetne több nyereségük, mint ami a szolgáltatás fenntartásához szükséges.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Shikari: Írod : "Ez bőven elegendő volt hozzá, hogy a Fidesz ilyen brutálisan magas támogatást kapjon!" Igen. Rendszerszintű csalással, olyan választási törvénnyel, amelyre nemzetközi jogászok is azt mondják, hogy alkotmánysértő. De még így is csak 49 %, az ukrán és román szavazókkal együtt sem. És ebből lett meg a kétharmados többség. Erre mondják azt, hogy lakosság nélküli demokrácia. A bérszínvonalt meg nem önmagunkhoz kell nézni, hanem más országokéval összevetve. A helyzet tragikus, lásd 600 ezer kivándorlót alsó hangon. lásd nettó átlagkeresetek Európában: ocdn.eu/pulscms-transforms/1/R_bktkqTURBXy8xMzY4ZTJmODgyMDg4NDQ0ZmVjMmUxZmE1YjQ1MzEwMy5qcGVnkZUCzQJsAMLD
kereső
@Shikari: Ne bomolj már.Ez nem válasz!Ez nem igazol semmit abból amit irtál-...
kereső
@Shikari: hol a franca vannak az adataid? Még arra is képes vagy ,hogy hülyeségedben angm-et cáfoljad- hol?Hát amott ,a másik cikk alatt.
kereső
@Shikari: Szóva és tettvel-semmiféle cáfolatod nincs arra,hogy hazudtál.Erről ennyit.
Csizmás Kond
@cs.n.: ...nonprofit és fenntartás...ez így tényleg egyszerűnek tűnik, de a fenntartásba olyan nagymértékű kiadások is beletartoznak amit ha nincs alap nem lehetne megvalósítani csak kölcsönből, ami sokkal többe kerülne.
kereső
@Shikari: 09:28Szóva és tettvel-semmiféle cáfolatod nincs arra,hogy hazudtál.Erről ennyit.
Hazudsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.