Dennis Rodman össza kaarja hozni Doald Trumpot és Kim Dzsong Unt

Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor barátjaként számon tartott egykori NBA-sztár, Dennis Rodman ismét találkozni akar a kommunista országvezetővel, hogy részt vehessen Donald Trump amerikai elnökkel folytatott jövő keddi szingapúri csúcstalálkozóján – értesült a New York Post.

A lap úgy tudja, hogy Rodman a csúcstalálkozó előtt egy nappal érkezik a városállamba. „Nem számít, hogy ki, mit gondol Rodman jelenlétéről, az biztos, hogy nagyon sokakat érdekel majd jelenléte.

Sokszor fordul elő, hogy a bonyolult tárgyalások során az országok szeretnek kijelölni egy-egy jószolgálati nagykövetet. Dennis Rodman pedig tökéletesen alkalmas erre a szerepre”

– idézte a lap a neve mellőzését kérő forrását.

Dennis Rodman is ott akar lenni a Trump-Kim találkozón

Rodman már többször is találkozott a kommunista ország vezetőjével, amiért többen is bírálták, most pedig ismét el akar utazni, hogy segítsen a két oszág közötti viszony javításán. 

A volt NBA-s sztár utoljára 2017 júniusában járt az ázsiai országban, amelyről a Washington Post úgy írt, nem kizárt, hogy Donald Trump küldte nem hivatalos misszióra. Cikk szerint akár még az is lehetséges, hogy egyenesen a fogvatartott amerikaiak hazavitelére, az amerikai-észak-koreai kapcsolatfelvétel előkészítésén dolgozik a kosaras Phenjanban.

Rodman azt is mondta, nem az a célja, hogy neki köszönjék meg az amerikai–koreai találkozót.

Én csak annyit akartam, hogy sportnagykövetként Észak-Koreába utazzak, hogy az amerikaiak megtudják, hogyan élnek a távol-keleti ország lakói. Ennek viszont volt hatása

– tette hozzá.

Trump és Kim a koreai válság rendezéséről, a két Korea közötti békeegyezmény aláírásáról, illetve Észak-Korea atommentesítéséről tárgyal majd Szingapúrban.

Cikk- és címlapkép: NICOLAS ASFOURI / AFP

(New York Post, vg.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.