Pártszakadást eredményez Novák Előd korábbi Jobbik-alelnök szerint, ha kizárják a platformot alapító Toroczkai Lászlót a Jobbikból.

Novák Előd: szakad a Jobbik, ha Toroczkait kizárják
Fotó: Kovács Attila/MTI

A politikus az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában kijelentette, ebben az esetben

"erkölcsi kötelességünk" lesz távozni a pártból, amely szerinte "vállalhatatlan irányba indult el".

Novák Előd szerint a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja "rendkívüli mértékben eltávolodott a párttól", és a "lélekkufárkodás" mellett a

pénzügyekben is "eléggé vállalhatatlan folyamatok" indultak be, ezért is mondott le a pártalapítvány kuratóriumában betöltött tisztségéről.

Novák Előd a Kossuth rádió 180 perc című műsorában elfogadhatatlannak nevezte, hogy "hatalomtechnikai célokra használják a közösség pénzét", amikor "csődközeli anyagi helyzetben" nem szégyellnek "nettó 400 ezres fizetéseket adni a képviselői tiszteletdíj mellé a pártvezetéshez lojális politikusoknak" a Jobbikban.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
"Novák Előd: szakad a Jobbik, ha Toroczkait kizárják"
Magának meg a Toroczkainak is börtönben lenne a helye.
Politikusan ganét sem érnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
Novák előd a nagyon radikális, de amint baj van árulkodód kisfiú meg a többi náci patkány menjen csak vissza az erdőbe, fehér csukjába ünnepelni magukat. Ehhez nem kell párt, mert az egy jogállami politikai csoportosulás nem pedig náci patkányok gyülekező helye..
Gauntlet
Miért kell ezt kibeszélni? Hogy nőjenek a szakadás esélyei? a Finesz röhög a markába!
cikicakk55
@magyarbakancs: ma10:37
Teljesen jogos a véleményed. Sajnos az összes párt tele van fehérgalléros bűnözővel. Talán annyi lehet köztük a különbség,hogy mennyi a " csak" adócsaló,mennyi a korrupt,mennyi a tolvaj,,hazug,képmutató,stb. A legtöbb azonban minden kategóriát kimeríti,sőt még ha közvetett módon is,de az emberölést,gyilkosságot is mind megteszi.Mennie kéne mindegyiknek börtönbe, és egy olyan pártot alakítani,amelynek a tagjai nem a rendszerváltáskor hírtelen mérhetetlen hatalomhoz és anyagi javakhoz jutottak ,hanem tudásukkal jutottak addig,ahol most tartanak. Olyan fiatal politikusokra gondolok,akik értenek is ahhoz amit csinálnak. Kéne egy bérplafon is amit havonta kaphatnak. Nagyon sok mindent meg kéne itt változtatni ahhoz,hogy élhető országgá váljon megint a Magyar Köztárdaság.
cikicakk55
@Commenter: ma:15:35
Szerintem is rendszerváltó hangulat volt,ami még meg is erősített Hódmezővásárhely teljesen váratlan ellenállása a Fidesszel szemben. Itt a városban mindenki tudta és ma is tudjuk,hogy nem Márky- Zay Péter nyert,hanem a Fidesz bukott. Akkor itt nem MZP volt a húzó erő,hisz alig ismertük. A Fideszből lett elege a városnak. Soha nem tapasztalt létszámban mentek szavazni az emberek.Az országos választásnál sem a létszámon bukott meg a dolog. A választók igen is kormányváltó erőt képviseltek. Az ellenzék baltázta el,mert nem tette lehetővé,hogy a szavazónak csak 2 választása legyen. XY párt szemben a Fidesszel. Vásárhelyen meglépte ezt az ellenzék. Sajnos országosan már nem tették meg. Ezzel ki is derült,hogy mind alkalmatlan lenne az országot vezető párt válására. Ott folytatnák,ahol Orbán abba hagyta. Lopnának,csalnának,menne a korrupció tovább. Jelenleg nincs olyan párt az országban,amelyik méltó lenne a nép bizalmára.
Commenter
@cikicakk55: be is ijedt a Fidesz, és szerintem akkor döntötték el hogy úgysem hagyják nyerni az ellenzéket, ehhez pedig el kellett csalni a választásokat. Én írtam egy másik topicban hogy a választások egyetlen érdekes és felemelő pillanata Hódmezővásárhely után a Fővám téri ellenzéki tüntetés volt mert ott egy pillanatra megvolt a belső erő az összefogás az ellenzék részéről. De csak a pillanat töredékéig, és történelmi hibát követtek el mert nem ragadták meg ezt a pillanatot! Hiába volt Karácsony Gergely szakértői ellenkormánya ami tényleg egy technokrata alternatíva volt a mostani hozzá nem értő maffiakormánnyal szemben, ők csakis teljes ellenzéki összefogással juthattak volna hatalomra, vagy a csalások és az lmp árulása miatt úgy sem.A tényleges ellenzéknek (ha még van ilyen) nagyon meg kell dolgoznia a választók bizalmáért és azért hogy tényleges váltópárt lehessenek, valamikor, valahogy Orbán után ha végre beüt egy külső tényező és elsöpri ezt a rezsimet...
magyarbakancs
@cikicakk55: Szia!
Az a baj ,hogy amikkor a parlamentbe kerül mind meg kurvul.
Kónyú pénz kereset.
Beszélik a sok hülyeséget ,és soha semmikor nem változok semmi.Láttál te olyan intézkedést ami számodra mint állampolgárnak jó volt ,mert eddig mindegyikben volt valami csavar.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.