Pártszakadást eredményez Novák Előd korábbi Jobbik-alelnök szerint, ha kizárják a platformot alapító Toroczkai Lászlót a Jobbikból.

Novák Előd: szakad a Jobbik, ha Toroczkait kizárják
Fotó: Kovács Attila/MTI

A politikus az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában kijelentette, ebben az esetben

"erkölcsi kötelességünk" lesz távozni a pártból, amely szerinte "vállalhatatlan irányba indult el".

Novák Előd szerint a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja "rendkívüli mértékben eltávolodott a párttól", és a "lélekkufárkodás" mellett a

pénzügyekben is "eléggé vállalhatatlan folyamatok" indultak be, ezért is mondott le a pártalapítvány kuratóriumában betöltött tisztségéről.

Novák Előd a Kossuth rádió 180 perc című műsorában elfogadhatatlannak nevezte, hogy "hatalomtechnikai célokra használják a közösség pénzét", amikor "csődközeli anyagi helyzetben" nem szégyellnek "nettó 400 ezres fizetéseket adni a képviselői tiszteletdíj mellé a pártvezetéshez lojális politikusoknak" a Jobbikban.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
"Novák Előd: szakad a Jobbik, ha Toroczkait kizárják"
Magának meg a Toroczkainak is börtönben lenne a helye.
Politikusan ganét sem érnek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
"Novák Előd: szakad a Jobbik, ha Toroczkait kizárják"
Magának meg a Toroczkainak is börtönben lenne a helye.
Politikusan ganét sem érnek.
cikicakk55
Látjátok ez a gond ebben az országban. Az ellenzéknek az lenne a dolga,hogy képviseljék a népet, az igazságtalan és a korrupt pártokkal szemben. Erre mindegyik ellenzéki párt belharcokat vív,vagy épp a másik ellenzéki pártot kritizálja. Ezért van az is,hogy az emberek sem képesek összefogni. Sok ellenzéki párt van,így a nép is sok felé szakad. Csak szét kell nézni a fórumokon. Marják,k. anyázzák egymást az emberek,pedig mindenkinek épp úgy ki lóg a segge a nadrágból,de védik saját pártjukat,még azok magasan tesznek rájuk. Legfőbb gondjuk,hogy a saját és családjuk jólétét biztosítsák.Nagyon utálom Orbánt és az egész Fideszt,de be kell látnunk,hogy azért sikeresek,mert párton belül összetartanak. Aki renitens,azt Orbán jegeli egy időre,de nem teszi az ellenségévé. Tanulhatna az ellenzék az összefogás hasznosságáról. Na de még azt sem veszik észre,hogy a Fidesz beépült emberei szítják náluk a feszültséget. Az összes ellenzéki pártnak el kéne tünni a p- ba és ha megtanulnak összetartani akkor egyetlen nagy ellenzéki pártként visszatérni.
Eriksson
400ezres fizetést nem szívesen hagynának ott a Jobbikosok, még Toroczkai kedvéért sem.

Na, de nem pofátlanság ez? Még ők papolnak korrupcióról?
Commenter
@cikicakk55:bizonyára minden ellenzéki pártban vannak és lesznek is téglák amíg a Fidesz hatalmon marad. A téglák a legnagyobb politikai túlélők, ld. például Szili Katalin esete. Ő szivárogtatta ki az öszödi beszédet (ezt soha nem a nyilvánosságnak szánta Gyurcsány) jött az Orbán féle garázda puccs-kisérlet és a választások után Szilit meg is jutalmazta. Az március 15-e után bebizonyosodott hogy az ellenzék nem tud összefogni mert a fidesz (látszat) egységén kívül egyik párt sem egységes és dúlnak a belharcok, a nézetkülönbségek. De mindegy is. Ezt a rezsimet az ellenzék belülről, tisztességes választás útján már nem tudja megbuktatni, mert ehhez még összefogva is kevés, sajnos.
KisGenyo2
@Shikari: Sajnos a Jobbikot is maga alá gyűrte a korrupció, meg a vezetők pénz- és hatalomvágya.
Mert hát sajnos ez a "magyar nemzeti érdekeket képviselők" elsődleges érdeke!!!
Tisztelet a kivételnek, van azért egy jó mag, de sajnos amikor elég nagyra nőnek, akkor megjelenik körülöttük ez a fajta slepp. A megélhetési politikusok, megélhetési pártemberek. Ez egy ilyen társadalom, egyszerűen ennyit tud kihozni magából.
Nem a vezetőt kell szidni, hanem szégyenkezni kellene amiatt, hogy nem tudtunk kitermelni egy jobbat!!!
magyarbakancs
@cikicakk55: Személy szerint minden pártot tolvajnak tekintek.
És nincs olyan ki teérted,és értem is harcolna a zsebén kívül.
Meg kérdezte tőled pap,párt,,hogy vagy van valamire szükséged?
gondolom nem azonkívül segített valamelyik akinek lehetett volna rá módja?
vukkocska
Nem szakad meg a szívem, ha a Jobbik akár-hány felé szakad.
desiro57
Szakadjon is. Beálltak orbán seggébe, mert azt hitték nekik ez jó.
ittott
és lesz egy zsidózó-cigányozó-hungarista-neofasiszta miniradical csoport. legyen. és kapják be egymásnak.
nemfideszes
Toroczkai a csuti patkány embere, és pont. AZ MDF, a Kisgazdák, és a MIÉP után a Jobbik is megy a levesbe... mert a jobboldalon csak egy "nagy" párt maradhat, és egy kisebb szélső jobboldali (náci) párt, ami majd elvégzi a piszkos munkát a "nagy" párt helyett.
papa.49
Mégis mi ez ha nem ultimátum a pártnak, és kiért is egy el nem ítélt bűnöző kedvért!!!
Nem a szívem csücske a jobbik, de most azt mondom ne hagyják magukat zsarolni !!!
Pálinkás Pál
Ez várható...lesz a radikális oldal...,meg a Vona féle orbánseggnyaló hányás banda!!!Ez a Jobbik nem érdemelte meg a parlamentbe kerülést...
kereső
@desiro57: 11:54, de hát onnan jöttek eleve, akkor hogy?Az előző ciklusban 2014-2018 a jobbik volt az a párt, amelyik legtöbbször együtt szavazott a fidesszel/konstruktivan együttműködve/,és szerintem most sem lesz másként.Kellet anno egy párt ,amelyik felszivja a miép radikálisait-ezt akkor még a fidesz nem tehette,most már igen,tehát nincs szükség a jobbikra,csak esetlegesen arra a szélsőséges irányra toroczkai/budaházy képvisel.
Csak azt nem tudom,hogy a jobbik mérsékelt?? szavazói mit fognak csinálni?
cikicakk55
@Commenter: ma:10:29
Tekjesen igazad van. MÁR nem tehetnek semmit. Tehettek volna 2018_áprilisig,de nem tettek. Most már késő,mert Orbán minden lsgális és még törvényes utat lezárt.Ami még esetleg megmaradt,arra van 4 éve .ég lezárni. Az a bosszantó,hogy ahelyett,hogy bocsánatot kérnének az ellenzéki pártok a rájuk szavazó emberektől,tovább folytatják a belső és a többi párt közti vitát.Tényleg senmi értelme az ellenzéki pártoknak,mert mindegyiket csak is a bi6toy párttámogatás érdekli. Pont néztem a tv- ben a Soros törvény megszavazásának az első napját. Voltak vagy húszan a z egész ülésteremben. Azért ez egy elég nagyszabású törvény, de úgy néz ki,hogy nem sok embert érdekel. Mit várhatunk az ilyen képviselőktől? Rajtunk már csak is a jelenleg még nem pártként funkcionáló fiatalok összefogása segíhet. Jelenleg a politikai pártok magját a rendszerváltáson meggazdagodott volt kommunisták alkotják és ezeket csak is a pénz érdekli. Az ország és a nép sorsa egyáltalán nem.
Commenter
@cikicakk55: ...és a még esetlegesen megmaradt utakat is le fogja zárni. Mert hagyták. Én tényleg azt éreztem a márc.15-i ellenzéki tüntetéskor és Márki Zay győzelme után hogy igenis ott a kormányváltó hangulat, független elemzők is ezt jósolták, de csakis teljes ellenzéki összefogás esetén. Ez nem volt meg.Az lmp bomlasztópárt mivolta egyértelmű, háttérpárt is a Fidesznek ma már a parlamentbe se jutnának be. Sokan a parlamenten kívül ragadt Momentumot is pont ilyen bomlasztópártnak tartják. A nemzetközi megfigyelők csendje is érthetetlen, hiszen ez a választás minden volt, csak tiszta nem, és az önkormányzati választások is valószínűleg hasonló sorsra jutnak. Most is egymást vádolják egyes ellenzéki pártok a megszűnt, mérhetetlen népszerűségű Együtt most rúgott bele a többi ellenzéki pártba, a Jobbik a szakadás szélén áll, a DK is parlamenti küszöb alatt van, a MSZP-Párbeszéd a harmadik legnagyobb ellenzéki párt, de kérdés hogy a Karácsony Gergely nélküli parlamentiségük mire elég, ugyanis ő pár hónap alatt mégis a pártszövetség meghatározó arca, hangja lett. Egy mérhetetlen párt és egy piszkos alku miatt az ő frakciójuk majdnem megszűnt (a Bősz-ügyre gondolok). Szóval nem brillíroztak az ellenzéki pártok, és egy még inkább megosztott ellenzéket meg már le sem kell "szalámizni" mert szép lassan magát nyírja ki, ha ez így marad. Az ország sorsa már azon a bizonyos "külső erőn" múlik vagy múlhat amelyikről Vekerdy Tamás beszélt. Én ezt jelenleg sajnos így látom... :(
SystemError
Novák előd a nagyon radikális, de amint baj van árulkodód kisfiú meg a többi náci patkány menjen csak vissza az erdőbe, fehér csukjába ünnepelni magukat. Ehhez nem kell párt, mert az egy jogállami politikai csoportosulás nem pedig náci patkányok gyülekező helye..
Gauntlet
Miért kell ezt kibeszélni? Hogy nőjenek a szakadás esélyei? a Finesz röhög a markába!
cikicakk55
@magyarbakancs: ma10:37
Teljesen jogos a véleményed. Sajnos az összes párt tele van fehérgalléros bűnözővel. Talán annyi lehet köztük a különbség,hogy mennyi a " csak" adócsaló,mennyi a korrupt,mennyi a tolvaj,,hazug,képmutató,stb. A legtöbb azonban minden kategóriát kimeríti,sőt még ha közvetett módon is,de az emberölést,gyilkosságot is mind megteszi.Mennie kéne mindegyiknek börtönbe, és egy olyan pártot alakítani,amelynek a tagjai nem a rendszerváltáskor hírtelen mérhetetlen hatalomhoz és anyagi javakhoz jutottak ,hanem tudásukkal jutottak addig,ahol most tartanak. Olyan fiatal politikusokra gondolok,akik értenek is ahhoz amit csinálnak. Kéne egy bérplafon is amit havonta kaphatnak. Nagyon sok mindent meg kéne itt változtatni ahhoz,hogy élhető országgá váljon megint a Magyar Köztárdaság.
cikicakk55
@Commenter: ma:15:35
Szerintem is rendszerváltó hangulat volt,ami még meg is erősített Hódmezővásárhely teljesen váratlan ellenállása a Fidesszel szemben. Itt a városban mindenki tudta és ma is tudjuk,hogy nem Márky- Zay Péter nyert,hanem a Fidesz bukott. Akkor itt nem MZP volt a húzó erő,hisz alig ismertük. A Fideszből lett elege a városnak. Soha nem tapasztalt létszámban mentek szavazni az emberek.Az országos választásnál sem a létszámon bukott meg a dolog. A választók igen is kormányváltó erőt képviseltek. Az ellenzék baltázta el,mert nem tette lehetővé,hogy a szavazónak csak 2 választása legyen. XY párt szemben a Fidesszel. Vásárhelyen meglépte ezt az ellenzék. Sajnos országosan már nem tették meg. Ezzel ki is derült,hogy mind alkalmatlan lenne az országot vezető párt válására. Ott folytatnák,ahol Orbán abba hagyta. Lopnának,csalnának,menne a korrupció tovább. Jelenleg nincs olyan párt az országban,amelyik méltó lenne a nép bizalmára.
Commenter
@cikicakk55: be is ijedt a Fidesz, és szerintem akkor döntötték el hogy úgysem hagyják nyerni az ellenzéket, ehhez pedig el kellett csalni a választásokat. Én írtam egy másik topicban hogy a választások egyetlen érdekes és felemelő pillanata Hódmezővásárhely után a Fővám téri ellenzéki tüntetés volt mert ott egy pillanatra megvolt a belső erő az összefogás az ellenzék részéről. De csak a pillanat töredékéig, és történelmi hibát követtek el mert nem ragadták meg ezt a pillanatot! Hiába volt Karácsony Gergely szakértői ellenkormánya ami tényleg egy technokrata alternatíva volt a mostani hozzá nem értő maffiakormánnyal szemben, ők csakis teljes ellenzéki összefogással juthattak volna hatalomra, vagy a csalások és az lmp árulása miatt úgy sem.A tényleges ellenzéknek (ha még van ilyen) nagyon meg kell dolgoznia a választók bizalmáért és azért hogy tényleges váltópárt lehessenek, valamikor, valahogy Orbán után ha végre beüt egy külső tényező és elsöpri ezt a rezsimet...
magyarbakancs
@cikicakk55: Szia!
Az a baj ,hogy amikkor a parlamentbe kerül mind meg kurvul.
Kónyú pénz kereset.
Beszélik a sok hülyeséget ,és soha semmikor nem változok semmi.Láttál te olyan intézkedést ami számodra mint állampolgárnak jó volt ,mert eddig mindegyikben volt valami csavar.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.