A több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk.

A délelőtti órákban főként északkeleten, napközben elszórtan, majd késő délutántól, estétől pedig inkább délnyugaton, nyugaton várható zápor, zivatar, amelyet néhol felhőszakadás, jégeső is kísérhet.

Több helyen megélénkül a déli, délkeleti szél, zivatarok környezetében pedig erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között alakul. Késő estére 17 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Az érvényben lévő egész napos figyelmeztetés:

Ma délelőttig északkeleten várhatóak szórványosan zivatarok, néhol felhőszakadás (> 30-35 mm), illetve szélerősödés kíséretében. Egy-egy helyen jégeső (2 cm körüli vagy afeletti átmérővel) sem zárható ki.

Várhatóan a délutáni, kora esti óráktól egy délnyugatról északkeleti irányba helyeződő zivataros rendszer átvonulására van esély az országban. Zivatarok környezetében viharos (60-80 km/h) szél, helyenként (> 90 km/h), néhol felhőszakadás (> 30 mm) és jégeső (2 cm körüli vagy afeletti átmérővel) kialakulhat. A rendszeren belül legnagyobb számban a Dunántúlon valószínűek zivatarok és intenzív vagy heves zivatar kialakulására a Dunántúlon annak is főként a nyugati, délnyugati felében van nagyobb esély.

A közeli órákban ezekben a járásokban várható heves zivatar, felhőszakadás:

Délutántól egy zivatarzóna vonul át az országon, heves viharok, jég és villámlás várható

(met.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@simmering73: Szerencséd van ha keleten laksz mint én (legalábbis egyelőre). Látod mi megy nyugaton?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.