Kényes kérdéseket és régi ötleteket is előhúzott a miniszter, akinek elképzeléseiből az látszik: a kormány továbbra sem mer nagyobb egészségügyi reformba kezdeni.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A puding próbája, hogy megeszik!
Népegészségi programból van vagy három, csak elő kell venni a fiókból, és valamelyiket megvalósítani végre.
A csoport praxis régi ötlet. El is kezdődött a megvalósítása,aztán hamvába holt, mint annyi más értelmes, csak pénzbe kerülő ötlet.
Rábeszélték, támogatták, higy pl. különösen kis településeken vegyenek a háziorvosok minilabort, hogy az alap vizsgálatokért ne kelljen a betegnek beutazni a legközelebbi városba. Aztán úgy döntöttek, hogy nagyon jó, de nem finanszírozzák a működését. Így ez is kimúlt.
Lehet csinálni ad hoc szűréseket egy, egy alkalommal, ( pl. Egészség napi program, a Városligetben) de ha erről a háziorvos nem tud, mert a beteg nem megy el, viszont a szűrés eredményéról nem értesítik, akkor volt, de minek.
Sok értelmes kezdeményezés volt, és ameddig értelmes, szakmához értők szervezték, csinálták, és kaptak hozzá pénz, paripát, fegyvert, működött is. Aztán jött a politika, és vége lett mindennek. Pedig 5 - 10 év után komoly megtakarítást eredményezett volna. Ja, csak addig többe kerülne. Volt ilyen program, és valóban eredményesen indult, de mire teljes körüvé és igazán eredményessé vált volna, leállította az éppen regnáló kormányzat. Pedig már mutatkoztak az eredmények, a megtakarítások, a betegelégedettség. Ja, és akkoriban a szervezés alulról, háziorvosi szintről indult!
Gauntlet
ne ötletelgessenek ! Húzzanak a hatalomnak még közeléből is! Eleget ártottak magyar népnek !
papa.49
Hatalmas ívű tervek, csak egy a baj a lényeg NEM VÁLTOZIK, PÉNZ NEM LESZ TÖBB AZ EGÉSZSÉGÜGYRE, anélkül meg csak falra hányt borsó az egész !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.