Kilép a Jobbikból Dúró Dóra – a politikus ezt közösségi oldalán jelentette be pénteken délután. Az MTI érdeklődésére a politikus azt közölte: tájékoztatta kilépéséről Szabó Gábor pártigazgatót.

Véget ér egy korszak, lezárul egy hosszú időszak: sok bajtársammal együtt kilépek a Jobbikból, mert nincs hova hátráljunk, s vétkesek közt cinkos, aki néma – fogalmaz a képviselő a Facebookon, jelezve, hogy a párt alapító nyilatkozatához hűen "úgy érezzük, erkölcsileg most már a kilépés a helyes döntés".

Dúró Dóra is kilépett a Jobbikból

MTI Fotó: Kovács Attila

Életem első szervezete volt, amelyben 13 évet töltöttem, barátokra leltem, szerelmet találtam, majd a néppártosodásnak nevezett folyamat során, a párt lelkének elvétele miatt ez az egykor bajtársias közösség darabjaira hullik – írja Dúró Dóra.

A politikus szerint hiába tett meg minden tőle "telhetőt a békéért és az egyben maradásért, nem sikerült, mert sok vezetőnknek sajnos a belső tisztogatás volt a fontosabb".

Keserűségemet csupán az oldja, hogy emelt fővel, tiszta lelkiismerettel és egy erős közösséggel együtt tekinthetek a jövőbe, ami bizakodással tölt el. Június 23-án Ásotthalmon zászlót bontunk Pongrátz Andrással. Csak a nemzet! – zárul az üzenet.

Szintén a közösségi oldalon jelentette be távozását Szőcs Norbert , a párt Baranya megyei elnöke, aki a "mai vállalhatatlan etikai döntésetekre", és a Dúró Dóra elleni "aljas támadásra" hivatkozva lemond a Baranya megyei elnökségről és a bólyi szervezet vezetéséről is, jelezve, hogy az utóbbi feloszlatja magát.

Szégyen, hogy csak azért, mert valakinek a tiétektől eltérő véleménye van, ki kell zárni! – írja.

A Facebookon jelentette be kilépését Fazekas Gabriella is, aki 2010-ben a párt terézvárosi polgármester-jelöltje volt. A tisztújítás előtti sokszor erőszakos agitáció, – főleg azok irányába, akik nem rejtették véka alá a véleményüket – Torockai László előre levezényelt eltávolítása, Dúró Dóra elleni, az 50-es éveket idéző koncepciós eljárás, mellyel kizárták a frakcióból és mandátuma visszaadására szólították fel., a pohár túlcsordult. A számomra nehéz döntést a mai nappal meghoztam, kilépek a Jobbik tagjainak a sorából – fogalmaz.

Dobi Zsolt, a párt Csongrád megyei sajtófőnöke szintén a Facebookon közölte, hogy kilép a Jobbikból. Wass Albertet idézte: "Számomra nem vigasztalás, hogy millióknak fáj ugyanaz, ami nekem. Magamnak fáj, ami bennem fáj."

A Jobbik etikai bizottsága pénteken kora délután jelentette be, hogy előző nap egyhangú döntéssel kizárták a pártból a korábban platformalapítást meghirdető Toroczkai Lászlót.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Ez a vég kezdete. Alakul az egypárt rendszer!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Egzotikus, v miféle ahogy pártjaink osztódnak, szaporodnak!
.
Vona Gábor anno a polgári körökben TETTE DOLGÁT a váltakozó elvű, v mi "FIDES" zászlaja alatt.
.
Aztán GONDOLT EGYET, és ma már KETTŐ LETT belőlük is, mikozben a "FIDES" csodálatos szaporodáson ment végbe, már ami a kisgazda Turi Kovácsot, Lezsákot az MDF maradványát, Szili Katalint, és ki tudja még KIK, MIK oda tették le SZÉKESFELÜKET, ahol ki tudja MILYEN KERESNI VALÓJUK VAN, volt, lesz.
.
Ebből a tanulság,hogy a "FIDES" is addig lesz NAGY LEGÉNY, amely LEPKEHÁLÓVAK, kapkodja el innen, onnan (jobbról, balról, előről, hátulról) a MEGTÉVEDT BÁRÁNYOKAT, amíg a FELCSÚTI pásztoruk .. s z ó r j a .. az .. i g é t .. NEM MAGAS FOKON, csak pártfegyelembe burkolózva (Gyula ne válaszolj nekik!!!
.
Tehát EZEK kiöntik az országot a az EGYRE ZAVAROSABB FÜRDŐVIZÜKKEL
Dr plágium
Szét verték a Kisgazdákat, az MDF-et, az SZDSZ, MSZP saját magát verte szét, és most a Jobbik is. Az újonnan alakult pártocskák is beadták a kulcsot.
Innentől kezdve marad az orbán rezsim. Jaj lesz azoknak akik ellenük mernek szólni, tenni.
Desischado
Mondjuk, tőlem mehet a jobbik a levesbe. Remélhetőleg születik új, valódi ellenzék. Akármi előfordulhat, orbánnak sem fog mindig állni a zászló.
karma1
Na, jellemtelen ellenzek, megerte beulni a Parlamentbe majus 8.-an?
Szep lassan mindenki megkapja a selyemzsinort, - ez pedig lathato volt elore, a valasztasi csalasok fenyeben.
Elmulasztottatok a tortenelmi pillanatot, a TELJES BOJKOTTOT orban kormanyalakitasanak napjan - hat most ne sirjatok!
Commenter
@karma1: sajnos igazad is van. Hisz meg is mondta: " a választások után jogi, erkölcsi és politikai értelemben is elégtételt fogunk venni. Előre lefutott meccs volt, az ellenzék nem nyerhetett. A parlamenti munka bojkottálása csak akkor jöhetett volna létre ha nem lett volna megosztott az ellenzék is. Amúgy is ledózerolják őket a 2/3-al érdemi munkát nem tudnak végezni, ezért szavazóikat sem tudják képviselni. Most már mindegy is. Újabb X évig...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.