Kilép a Jobbikból Dúró Dóra – a politikus ezt közösségi oldalán jelentette be pénteken délután. Az MTI érdeklődésére a politikus azt közölte: tájékoztatta kilépéséről Szabó Gábor pártigazgatót. Ugyancsak kilép a pártból Novák Előd korábbi Jobbik-alelnök, aki ezt szintén Facebook-oldalán közölte.

"A Jobbiknak nincs jövője" – Novák Előd és más párttagok is a kilépés mellett döntöttek
Fotó: MTI

Véget ér egy korszak, lezárul egy hosszú időszak: sok bajtársammal együtt kilépek a Jobbikból, mert nincs hova hátráljunk, s vétkesek közt cinkos, aki néma

- fogalmaz a képviselő a Facebookon, jelezve, hogy a párt alapító nyilatkozatához hűen "úgy érezzük, erkölcsileg most már a kilépés a helyes döntés".

Életem első szervezete volt, amelyben 13 évet töltöttem, barátokra leltem, szerelmet találtam, majd a néppártosodásnak nevezett folyamat során, a párt lelkének elvétele miatt ez az egykor bajtársias közösség darabjaira hullik – írja Dúró Dóra.

A politikus szerint hiába tett meg minden tőle "telhetőt a békéért és az egyben maradásért, nem sikerült, mert sok vezetőnknek sajnos a belső tisztogatás volt a fontosabb".

Keserűségemet csupán az oldja, hogy emelt fővel, tiszta lelkiismerettel és egy erős közösséggel együtt tekinthetek a jövőbe, ami bizakodással tölt el. Június 23-án Ásotthalmon zászlót bontunk Pongrátz Andrással. Csak a nemzet! – zárul az üzenet.

Dúró Dóra férje, Novák Előd, a párt volt alelnöke a Facebookon péntek délután azt írta:

fájó döntés, de becsületbeli ügynek tekinti, hogy kilépjen a Jobbikból, és nemcsak szolidaritása miatt Dúró Dórával és Toroczkai Lászlóval.

Úgy folytatta: a párt első alapszervezetének alapító tagjaként búcsúzik a Jobbiktól, de nem a "bajtársaktól",

hiszen folytatják útjukat az alapító nyilatkozat által kijelöltek szerint, immár nem Pongrátz Gergellyel, hanem öccsével, Pongrátz Andrással.

Hangsúlyozta: kilépett, pedig nem ő változott, hanem a párt, "immár menthetetlenül", amihez nem asszisztálhatnak tovább.

"A párt szakad, de a világnézetünk marad"

- fogalmazott Novák Előd.

Úgy vélekedett: a "túltolt néppártosodás" oda vezetett, hogy még

tagjaik körében is voltak sokan, akik az MSZP-re, a DK-ra vagy az LMP-re szavaztak lakóhelytől függően, hivatkozva Vona Gábor volt elnökre, aki szerint a legesélyesebb ellenzéki pártra kell szavazni.

Szerinte súlyos identitásvesztés alakult ki a Jobbikban, és "színtelen, szagtalan, íztelen pártnak amúgy sincs jövője". Jelezte: a Toroczkai László által alapítandó platform "zászlóbontó gyűlésére", Ásotthalomra várnak június 23-ára mindenkit, akinél most vagy már korábban betelt a pohár.

Szintén a közösségi oldalon jelentette be távozását Szőcs Norbert, a párt Baranya megyei elnöke, aki a "mai vállalhatatlan etikai döntésetekre", és a Dúró Dóra elleni "aljas támadásra" hivatkozva lemond a Baranya megyei elnökségről és a bólyi szervezet vezetéséről is, jelezve, hogy az utóbbi feloszlatja magát.

Szégyen, hogy csak azért, mert valakinek a tiétektől eltérő véleménye van, ki kell zárni!

- írja.

A Facebookon jelentette be kilépését Fazekas Gabriella is, aki 2010-ben a párt terézvárosi polgármester-jelöltje volt. A tisztújítás előtti sokszor erőszakos agitáció, – főleg azok irányába, akik nem rejtették véka alá a véleményüket – Toroczkai László előre levezényelt eltávolítása, Dúró Dóra elleni, az 50-es éveket idéző koncepciós eljárás, mellyel kizárták a frakcióból és mandátuma visszaadására szólították fel., a pohár túlcsordult. A számomra nehéz döntést a mai nappal meghoztam, kilépek a Jobbik tagjainak a sorából – fogalmaz.

Dobi Zsolt, a párt Csongrád megyei sajtófőnöke szintén a Facebookon közölte, hogy kilép a Jobbikból. Wass Albertet idézte:

"Számomra nem vigasztalás, hogy millióknak fáj ugyanaz, ami nekem. Magamnak fáj, ami bennem fáj."

Kilépését bejelentette Ferenczi Gábor, Devecser polgármestere, Szmik Lajos, Győrújbarát képviselő-testületének tagja és a párt Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlésének tagja, valamint Szabó Ákos, a Jobbik nagykátai alapszervezetének elnöke. Megszűnt a lőrinci és a lepsényi Jobbik-alapszervezetet, utóbbi elnöke, Gieber Lajos a Mi Magunk tagjai között folytatja a munkát.

A Jobbik etikai bizottsága pénteken kora délután jelentette be, hogy előző nap egyhangú döntéssel kizárták a pártból a korábban platformalapítást meghirdető Toroczkai Lászlót.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Nagyon helyes, ezek az összefogásra képtelen zsidózós vademberek nem is valók egy szalonképes pártba. De talán ha leléptek.

Na nem a fidesszel való összefogásra gondoltam.. Mindenesetre jól kicsináltatok minket, az elemesekkel együtt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Nagyon helyes, ezek az összefogásra képtelen zsidózós vademberek nem is valók egy szalonképes pártba. De talán ha leléptek.

Na nem a fidesszel való összefogásra gondoltam.. Mindenesetre jól kicsináltatok minket, az elemesekkel együtt.
Csizmás Kond
...a jobbik olyan lett mint a liszteszsák...minél jobban ütik annál inkább a java hull ki belőle és benn csak a korpa marad...
egyember
@Csizmás Kond: Abból lesz a teljes kiőrlésű ... micsoda is?
CsipkeRózsa
A sok radikális tag már kikívánkozott a pártból, ideje elválniuk egymástól. Helyettük jönnek a jobboldali mérsékeltek, Orbántól.
Jozefina
Remélhetőleg a Jobbik józanabbik irányzata marad meg, bár nagyon kisgazdapárt filingje van a dolognak, hiszen azokat is bedarálta orbán!!!
Yoda69
Most hogy vonaek es sifferek bebiztositottak a naci bolsevikok 2/3-at ujabb 4 evre, osztodnak es eltunnek a kodben. Kivancsi vagyok hanyan fognak kozuluk feltunni a fideSS soraiban.
justhpeter
@Yoda69: FideSS-béli karrier már sokukra nem várhat, mert már a fideSSben is sok a degenerált. Kövérék pedig a vezetés közelébe sem engedik őket, mert az kollégiumi szobatársak privilégiuma.
h2so444
@Shikari: A nyilas-náci-fasiszta terror mióta magyar eszmeiség shikari barátom? Nézzél már szét a világban és a magyar történelemben, a virágzó országokban sehol nincs náci kormány! A történelem szemétdombjára került eszméket akarjátok feléleszteni pedig ennek köszönhette az országunk Trianont és a II. világháborús tragédiát is. Szálasi testvér egy elmebeteg szánalmas figura volt aki nyugodtan nevezhető hazaárulónak. És ezeket istenítitek.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/01/02/a-jobbikos-elodke-feje-beleragadt-a-fideszes-kormany-hatsojaba/
A Jobbikos Elődke feje beleragadt a fideszes kormány hátsójába. Itt van tehát egy kedves, fajmagyar, fehér, keresztény házaspár. Dúró Dóra (havi képviselői fizetése: 997 170 forint) és Novák Előd (havi képviselői fizetése: 897 453 forint). Egy sikeres ifjú pár, melynek mindkét tagja politikából élt világ életében. A közpénzből kapott fizetésükért védik a dolgos magyar emberek érdekeit. Novák Előd kijelenti, hogy majdan neki kell eltartania a három nappal ezelőtt világrajött Rikárdót, mert az csakis parazita lehet. Szemben Novákkal, aki annyira tehetséges fiatalember. Annak kell lennie, ha egy darab érettségivel, nemhogy diploma, hanem szakma és bármilyen munkában szerzett tapasztalat nélkül ilyen szép fizetést visz haza a közösbe. A közösből.
Peller Anikó
@h2so444: neked ez a barátod te hazátlan dentitás nélküli fogatlan lipsi Massa?

Há nem látod hogy a nagy nemzethy összetartozó hazudós lopós nem összetartozni akar veled hanem összefogdosni? És az összestartozását veled akarja fizettetni?
Zeta
@Eladott Ország: tökéletes rajz, a szép magyar jövendő garantálójáról!
Nem mintha Dúró, mint szóvívő alkotott volna vmit, azon kívül, hogy szépen megélt, megél a semmiért kapott pénzéből.
Rutymorgó
Ez már várható volt , az volt a hülye aki ezekre szavazott , majd új pártot alapítanak hogy eltehessék a közpénzeket.
Peller Anikó
@Zeta: szegény kúrót még az Ág is húzza. Meg az előd. Tényleg, ki volt Előd előtt?
Eladott Ország
@Peller Anikó: Álmos, Előd, Ond, Kond, Tas, Huba, Töhötöm, a hét törzs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.