A DK petíciót indít, hogy ne távolítsák el Nagy Imre miniszterelnök szobrát a fővárosi Vértanúk teréről.

Rónai Sándor, a párt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, aláírásgyűjtést kezdeményeznek, melynek célja annak megakadályozása, hogy a kormány elvigye Nagy Imre szobrát a Parlament közeléből.

Rónai azt mondta, hogy a költségvetési bizottság számára megküldött feljegyzésében

találtak egy meglepő és számukra aggodalomra okot adó fejezetet, amelyben a Szabad György irodaház és a Vértanúk terének felépítéséről, illetve átalakításáról esik szó.

Hozzátette, hogy 

ez könnyen azt jelentheti, hogy a kormány elviteti Nagy Imre szobrát a térről.

A DK szerint az 1956-os forradalom és a hősök megcsúfolása lenne, ha a Kossuth téri Forradalom lángja 2012-es eltávolíttatása után Nagy Imre szobra is eltűnne a Parlament közeléből.

„Orbán Viktor arra készül, hogy végképp eltörölje a magyarok forradalmi múltját és elvigye a szobrot”

– jelentette ki a szóvivő.

A DK szerint a Fidesz el akarja vinni Nagy Imre szobrát

Donáth Ferenc, a Nagy Imre Társaság budapesti szervezetének elnöke a tájékoztatón arra emlékeztetett, hogy a következő héten lesz a Nagy Imre-per és az egykori miniszterelnök kivégzésének 60. évfordulója. Ehhez kapcsolódóan megemlékezést tartanak a per eredeti tárgyalótermében, a Fő utcai börtönben és koszorúzást tartanak a Vértanúk terén. 

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Mi van?! szabad györgy irodaház? Te jó ég! antall józsef parkolóház is lesz? Elképzelhető, hogy Nagy Imre szobrát valóban el akarják a vinni onnan, hiszen egyrészt a mai fidesz simán ráfoghatja hogy kommunista vezető szobra,másrészt a szobor emlékeztetheti orbánt egykori önmagára.Ráadásul a mai Fidesznek ma már semmi köze nincs 56 eszmeiségéhez, sokkal közelebb áll hozzá annak a rákosista rendszernek az eszmeisége, amely 56-hoz vezetett.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Csinálják a helyet az Orbán-szobornak...
Commenter
Mi van?! szabad györgy irodaház? Te jó ég! antall józsef parkolóház is lesz? Elképzelhető, hogy Nagy Imre szobrát valóban el akarják a vinni onnan, hiszen egyrészt a mai fidesz simán ráfoghatja hogy kommunista vezető szobra,másrészt a szobor emlékeztetheti orbánt egykori önmagára.Ráadásul a mai Fidesznek ma már semmi köze nincs 56 eszmeiségéhez, sokkal közelebb áll hozzá annak a rákosista rendszernek az eszmeisége, amely 56-hoz vezetett.
human
@Qqberci: Volt Orbánnak egy jól sikerült szobra, de elrontották :(
www.youtube.com/watch?v=Hg6uDY-QMfs
egyember
Vigyék is el. Minél messzebb viktor parlamentjétől. Nagyon rosszul érezheti magát ilyen távolságban.
Commenter
@egyember: bizonyosan, már ha a tárgyaknak lelkük van.De azért a hely a Kossuth tér is, meg a Vértanúk tere is az övé, a mártíré, és nem orbáné. Nagy Imre, bárhová viszik is a szobrát, méltó, örök helyen van a történelemben, orbánt pedig várja a történelem szemétdombja.
tudode
Ez olyan "falusi gyerek" hálájának módja::
.
Hiszen Nagy Imrének, illetve a kölcsön kért zakójának köszönheti ISMERTSÉGÉT
.
----- Orbán Viktor - Nagy Imre újratemetése 1989.06.16. TELJES!!!
www.youtube.com/watch?v=4YybjROUMu0&t=61s
.
Őt érte a megtiszteltetés, DE Nagy Imre újratemettetésén való beszédével kikotyogta, hogy az orosz csapatok távoznak Magyarországról, annak ellenére, hogy megkérte az őt kijelölő bizottság, hogy ERRŐL NE SZÓLJON!
.
Íme:
.
Konrád György:Orbán felelőtlen volt:, mert felejthetetlenné akarta magát tenni
.
hvg.hu/kultura/201801_konrad_gyorgy
,
HVG: Mikor jött rá, hogy tévedett a megítélésében?

(...) """" K. Gy.: Már Nagy Imréék újratemetésekor, amikor a beszédet mondta a Hősök terén. Tudtam, hogy abban állapodtak meg a Történelmi Igazságtétel Bizottsággal, hogy a kelet-európai diktatúrákban élők védelmében most még nem hozza szóba az orosz csapatok kivonását, de megszegte a megállapodást. Felelőtlen volt, mert felejthetetlenné akarta tenni magát.""" (...)
.
Nem csak ezzel a pletyóval, sok, sok HADICSELÉVEL tette/teszi magát felejthetetlenné.
Várja már őt a TÖRTÉNELEM SZEMÉTDOMBJA!
karma1
Istenkem, hat frankon ez a legnagyobb problemaja a DK-nak? Nem ismerek ra a harcos partra...
Commenter
@karma1: most éppen ez, igen. A DK jelenleg 5%-on áll így alig 2 hónappal a választások után ma be sem jutna a parlamentbe ahogy a szintén 5%-os LMP sem. A radikális(abb) része a jobbiknak beállt a fidesz mögé, a párt szakad. Az MSZP-Párbeszéd 11%, az MSZP épp megint elnököt választ (ez az utóbbi időkben nagyon rosszul sikerült nekik) az ellenzék olyan amilyen. Hallgatag, bomladozó, belesüppedt a közönybe és az apátiába ahogy a társadalom fidesz-ellenes része is...a tüntetéssorozat őszig fel lett függesztve de már amögött is inkább csak civilek állnak.Ennél a fidesz nem is kérhetne többet... :(
dr. prédikátor
Na és akkor mi van? Vigyék a szoborparkba! ott a helye!!!
Edmond Dantes
Rettenetes nálunk az a stílus,hogy egyrészt ki akarjuk törölni a történelmünk egy-egy részét-persze mikor mit-aztán azonnal nekiesünk a szobroknak.Ezt Rákosi kezdte,napjainkban pedig a legjobb tanítványa folytatja ugyanezt lelkesen.Horvátországban,Abbáziában végig sétáltunk az I.Ferenc József nevét viselő tengerparti sétányon ,aztán autóztunk a Titó marsall úton,majd valamilyen usztasákkal is rokonszenvező politikusok utcájában ettünk tengeri halat,sőt még egy kommunista ellenállás mártírjának a tábláját sem verték le.Az osztrákok sem hajlandók a mai napig sem eltávolítani Sztálin emléktábláját,amit a szovjet megszállók rakattak fel velük,majd ugyanők szerették volna ugyanezt leveretni néhány évvel később.Lehet nálunk bárkinek bármilyen véleménye például Károlyi Mihályról,de ő volt az első magyar köztársaság első elnöke(!!!), a szobra ráadásul még művészi alkotás is volt,ezt Orbán nem tűrhette.Most a bűnös kommunista múltjával leszámoló mártír miniszterelnököt támadják-bár Orbán már akkor nekiesett,amikor már nem volt a nevére szüksége-eltávolítani tervezik Nagy Imre szobrát,amely mára már valamiféle kultikus hely lett, még a külföldiek számára is.Engem egyáltalán nem zavarna Horthy szobra sem,függetlenül attól,hogy nekem mi a véleményem róla,ugyanis egy korszakot neveztünk el róla.Rákosi nem csak a nevét akarta kitörölni,de még a bridzset is tiltották,mert az volt a kormányzó kedvenc kártyajátéka.Észbontó!!! .Mekkora felháborodást okozna bizonyos körökben,ha valaki köztéren Kádár szobrot akarna felállítani,pedig neki is egy korszak viseli a nevét.Ezek a politikusok a történelmünkhöz tartoznak,ezek nem húzhatók ki a nemzeti életrajzunkból,mert akkor hazudunk és akkor mindig az éppen aktuális hazugságban fogunk élni.Orbán Nagy Imrével kapcsolatos elhíresült mondata az volt,amikor volt KISZ titkárként bőszen kommunistázni kezdett,hogy "Nagy Imre nem a mi hősünk".A szobrát ezért aztán el fogják távolítani,mert megtehetik.(Angliában a politikusok egyik klasszikus...
Edmond Dantes
magatartása az,hogy"azért nem tesszük meg azt,amit megtehetünk,mert megtehetjük") Gondolom,hogy ötven-száz év múlva Orbánnak is akarnak majd valakik szobrot emelni és remélem,hogy lesznek valakik,akik nem engedik,hogy ledöntsék.Persze ha le akarják köpni,az már a demokratikus véleménynyilvánítás körébe tartozna.Én csupán nem koszorúznám meg.
kereső
@Edmond Dantes: negyven évet már kitörölt, alaptörvényileg.A nagyszüleink,szüleink meg forognak a sirjukban.Ime:
"Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltá t
1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk.
Ezt a napot tekintjük hazánk új demokráciája és alkotmányos rendje kezdetének .
Valljuk, hogy a huszadik század erkölcsi megrendüléshez vezet ő évtizedei után
múlhatatlanul szükségünk van a lelki és szellemi megújulásra .
Bízunk a közösen alakított jövőben, a fiatal nemzedékek elhivatottságában . Hisszük, hogy
gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelkierejükkel ismét naggyá teszi k
Magyarországot.
Alaptörvényünk jogrendünk alapja: szerződés a múlt, a jelen és a jöv ő magyarjai között.
Élő keret, amely kifejezi a nemzet akaratát, azt a formát, amelyben élni szeretnénk.
Mi, Magyarország polgárai készen állunk arra, hogy országunk rendjét a nemzet
együttműködésére alapítsuk."
dr. prédikátor
@durbincs: Bazd szájba a román tetves kurva anyádat te geci, gondolom egy párszor kiverted a farkadat miközben ide másolgattál, és élvezkedtél!!!
Eladott Ország
A KGB-s és ügynökmúltja a csúti kancigányt kötelezi. Értelemszerűen a bűnöző és politikai prostituált bandájával karöltve.
hirpress.hu/cikkimg/201503/15227.jpg
djnaploja.files.wordpress.com/2015/03/orban_2_.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.