A kormány a jövő évre 1,8 százalékos államháztartási hiánnyal számol és tovább csökkenő államadóssággal, amely a ciklus végére hatvan százalék alá süllyedhet – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Hírlapnak adott interjújában

A tárcavezető elmondta, a kormány jövőre is biztonságos növekedést szeretne, céljai között szerepel a több munkahely, a teljes foglalkoztatottság elérése, az adósságállomány csökkentése, kismértékű hiány, továbbá a gazdasági növekedés négy százalék körül tartása.

Azt is mondta, hogy 

a biztonságnak fontos eleme, hogy mind az általános tartalék, mind a hiánycél teljesítéséhez kötött tartalékok értéke a másfélszeresére nő 2019-ben az idei évhez képest.

Varga Mihály elmondta: a következő évi költségvetésben, az uniós és a meglévő hazai beruházási források alapján, durván négyezermilliárd forintnyi fejlesztés fog megvalósulni. Hozzátette, hogy folytatni kell a Modern városok programot, el kell indítani a Modern falu programot, támogatni kell a beszállítói programon, az Ipar 4.0-án és a Jedlik Ányos-terven keresztül azokat az ipari és élelmiszeripari fejlesztéseket, amelyekről már döntöttek.

Jövőre újabb két százalékponttal csökkenhet a szociális hozzájárulási adó mértéke, 19,5 százalékról 17,5 százalékra. Ez a két százalékpontos csökkentés több mint százmilliárd forintot hagy a gazdaságban. A kormány további adókedvezménnyel segíti a családokat, a kétgyermekesek esetében az adókedvezmény mértéke negyvenezer forintra nő

– sorolta a tárcavezető.

Varga szerint négyezermilliárd forintnyi fejlesztés fog megvalósulni

Szólt arról is, amíg Magyarország nem csatlakozik az eurózónához, addig az első számú feladat, hogy az euró bevezetésének feltételeit teljesítse. „Nem azért, mert csatlakozni akarunk, hanem azért, mert ezek a feltételek ösztönzőek a magyar gazdaságnak. Alacsony államadósság, alacsony hiány, mérsékelt infláció, kedvező kamatkörnyezet. Ezeket kell elérnünk. Örömmel mondhatom, hogy lényegében minden fontos feltételt teljesít is a magyar gazdaság, ezért beszélhetünk arról a dilemmáról, hogy mikor és hogy éri majd meg az eurócsatlakozás. Egyelőre nem kell sietni” – fogalmazott Varga Mihály.

„Most óvatosan lehet néhány támogatás felfüggesztésére azt mondani, hogy ez a migrációban vallott magyar álláspont miatt történik. De hogy ez a következő hétéves ciklusban egyértelmű részévé válik az unió gyakorlatának, abban biztosak lehetünk” – mondta Varga Mihály.

Cikk – és címlapkép: MTI Fotó / Kovács Tamás

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Mennyi megy majd zsebbe?
Vagy ez már a tiszta?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mackoka46
Ebből a handabandából annyi igaz, hogy alá süllyedünk.
Zeta
Mennyi megy majd zsebbe?
Vagy ez már a tiszta?
Sámannus
A Soros ügynökei csinyáják! Fú de piszkos, szégyelld magad Misu küldjed gyorsan putyinnak, vagy vegyél rajta nyalókát a híveknek, hogy ki ne essenek a pixisből.
Nagy tételben fogadok fúvós hangszereléssel fognak játszani, de ütős lest a vége.
papa.49
Gúnárnyakúnagyonhülye könyvelőcske Kecskeméten 2016. nyarán ígérgetett milliárdokat a csutigörény útfelújításokra, most 2 évvel később egyetlen főút javítását nem végezték el HAZUDTOK EZERREL !!!
Nessy
Attól függ mit értenek "fejlesztésen"! Felcsúti stadion, kisvasút, haverok támogatása, határon túli levelezőtagozatosok támogatása, primitív kormány propaganda hadjárat etc.
Eladott Ország
Mi tagadás, a péntek legnagyobb dicsőségére nagyot ment a nemzet önjelölt zsúrfiúja (hol vannak már a szemöldökcsipeszes zsúrpubik, ugye?), az Európai Unió legöregebb harcosa és veteránja, aki nagy radarképernyőn, érzékeny szenzorokkal figyeli a gazdasági folyamatokat, a számára intézményesített, péntek reggeli közpénzszolgálati igehirdetés apropóján. Az ügyeletes mikrofonállvány ezúttal is mindent megtett azért, hogy az oly ismerős nemzeti trágyaillat pofán törölje a hallgatóságot. A hallgatóság pedig azért hallgatóság, hogy hallgasson. Hallgassa, hogy a népléleket simogató öblös nagyot- és bármitmondások nagymesterének miként sikerült ezredszerre is a faluvégi kocsmai sztorizgatás szintjére süllyesztenie a miniszterelnöki diskurzust. Szokás szerint okozott némi zavart az egyre fogyatkozó erőmben annak megtippelése, hogy melyik orbáni égbekiáltás érdemelné meg a lovagkeresztet, de annyira kemény verbális erődemonstrációs versenybe keveredett magával a miniszterek plebejus, nyomorgó elnöke, hogy képtelenség – a takaróval egyenesen arányos nyújtózkodást a NER szeretetvallásáig felölelő radarképernyőn – rangsorolni az egyetemes, ordító faszságokat.
Sámannus
@papa.49: Most amit választáskor ígértek, abból nyolcsávosat építenek Moszkváig.A többit nálunk lemondják.
kereső
magyarnarancs.hu/belpol/orban-a-videk-motorja-101169/?orderdir=novekvo

Egy cikk a "modern városok" programról.Tényleg Kósa még a kormánybiztosa ennek a programnak?
F_Viktor
Új módi, előre bejelentik mennyit fognak lopni?
Peller Anikó
@F_Viktor: nem hiszem. Ennyit egy tollvonással szoktak lopni, LSD (ejdzsd lázsd) nyuggerpénc cirkó 3000 milliárd, hipp hopp.
Jozefina
Miről beszél, vagy felolvassa amit orbántól kapott?? Munkaerő hiány van számos szektorban!!! Nem munkanélküli!!
"A tárcavezető elmondta, a kormány jövőre is biztonságos növekedést szeretne, céljai között szerepel a több munkahely, a teljes foglalkoztatottság elérése,"
Ha lesz több munkahely valahonnét munkaerőt is kell behozni hozzá!!! Honnét???
tudode
Mi történt visszaadták.
.
----Orbánék eddig 4 ezer milliárdot loptak
www.sztarklikk.hu/kozelet/orbanek-eddig-4-ezer-milliardot-loptak/318755
.
Ez olyan halszál viccnek tűnik!:
.
Már mint LEVESBE SOK, FEJRE KEVÉS!
tudode
Jav.
..
Ez olyan hajszál viccnek tűnik!:
.
Már mint LEVESBE SOK, FEJRE KEVÉS!
.
papa.49
@Sámannus: A baj az, hogy már hazudni se akarnak nekünk, csak szó nélkül lenyúlják a suskát !!!
Sámannus
@papa.49: nézd csak mit tesznek az idegenforgalommal. Dicsekednek vele, de kilopják az összes pénzt belőle.
papa.49
@Sámannus: Akár lehet az is a cél, hogy az emberek ne járjanak nyaralni !!!
csipetke
@papa.49: 22:09 Mé" járnak?Ebben a nyomorult országban az emberek nagyrésze a létminimum alatt,vagy akörül vegetál,esélyük nincs nyaralásra.
@Sámannus: Sajátlábú Récsölnek jó tanítómestere volt,mára már gondolom nem kell neki segítség a pénz lenyúlásához.Most meg még a divatbizniszt is megkaparintotta,itt kő kövön nem marad
szaboria1
Már emelkedő inflációról beszélnek a pénzügyi elemzők. A kasszába most csak egy kis apró van.
tulipan
Fejlesztés??? Ugyan má'! Ne etessenek má'! Hiszen, ezek mást se csinálnak 8. éve, CSAK a saját zsebüket "fejlesztik"!!!
papa.49
A ,,saját zsebüket,, hát azt már az országnál is nagyobbra ,,fejlesztették,, !!!
papa.49
@csipetke: Mert ugye a sok ember odatódul pl. a Balcsi partjára, és különféle kívánságokat igyekszik háborgatni a ,,TULAJDONOSOKAT,, és különben is zavarják az ,,Ő,, nyugalmukat !!!
Tartok tőle hamarosan a Balcsi olyan lesz mint volt a két VH. között, TILTOTT terület a szegényeknek !!!
szaboria1
@papa.49: Sajnos bizony csak a jómódúaké lesz megint a Balaton.
papa.49
Ezt a cikket elmentettem teljes terjedelmében, olyan tárba ahonnan más nem tudja elővenni ..
Miért ???
Azért, hogy alkalomadtán pontosan szó szerint a gúnárnyakúszemétláda pofájára olvashassam a hazugságait !!!
Gondolom kb. félévet kell erre várni !!!
Eladott Ország
@Nessy: tegnap, 17:05; Benne van a Paks 2 előkészület és a Belgrádi vasút a zúzottkő alappal.
papa.49
@Eladott Ország: Az érdekes lesz a löszös vidéken a ,,züzöttkő alap,, konténer szállító tehervonat alá !!!
bakegya
@papa.49: meg lehet számolni ki szállít már most BE-a SZÉKESFEHÉRVÁRI ÁLLOMÁSON SPECIÁLIS KONTÉNERSZERELVÉNYEK,VAGY KŐVEL,VAGY ÖLES FÁVAL RAKOTTAN HÚZNAK KI ...nagy tételben játszik az orbán-maffia a magyar gazdaság lerablásán és ez a misi szó nélkül dolgozik alájuk már rég---
Eladott Ország
Mielőtt még a rohadék ballib, valamint sorosbérenc média felkapná a hírt és elnyomná a pártpropaganda mai szép tervét a közbeszédet illetően, gyorsan kitolták a reflektorfénybe Varga Mihály közepes képességű könyvelőt, aki el is lelkendezte, hogy a KSH jelentése szerint 4,1 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) az első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva. Éljen! Akkor most nézzük, ki és mekkorát hazudik bele a pofánkba.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/05/gdp.png
Ezen felül érdemes még megfigyelni a zöld vonal alakulását a visegrádi országokon belül. Hogy egy kevéssé szakmai, de meglehetősen plasztikus kifejezéssel éljek: a béka segge alá kerültünk. Varga Mihály kötelező melldöngetése nagyjából olyan, mintha én átballagnék a szomszédba, leszedném a szomszéd fájáról az összes cseresznyét, közben az ágak felét is letördelném, majd másnap vinnék egy tál gyümölcsöt és hálás köszönetet várnék érte.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/05/versenyk.png
Tudom, a hülyének nézett magyar kisembernek jó ez. Ha nem jó, arról csak Soros György tehet, senki más. Meg a piréz gyíkemberek. Ha össze akarnám foglalni a történetet, a közismert, de mégis nagyon ide illő példánál maradnék. A Fidesz a küszöbünkre szart, most pedig becsöngetett papírért.
kisrigó
@csipetke: Megoldja ez a 0 ízléssel "megáldott"mindenhez értő nőszemély okosba. Milyen "jól érzik" magukat a kínaiak az egyenzubbonyokban! Majd a hithű fideszeseknek lesz egy újabb "különös ismertető jegyük", olyan ruhát hordanak, amit a divat nagyasszonya tervez. Megvarrják a rabok, ők meg majd jól beárazzák megfelelő alkotmányos kőltséggel!
papa.49
Na de kiadja a négyezer milliárdot ???
Jozefina
"A tárcavezető elmondta, a kormány jövőre is biztonságos növekedést szeretne, céljai között szerepel a több munkahely, a teljes foglalkoztatottság elérése,"
Miróől beszél?
"a legfrissebb adatok szerint már 80 ezer dolgozó hiányzik a magyar munkaerőpiacról."
444.hu/2018/06/08/dramai-mar-80-ezer-dolgozo-hianyzik-a-magyar-munkaeropiacrol?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery
namihami
Akkor a kantárosnadrágos-emberre továbbra is szép idők jönnek?
tulipan
@Eladott Ország: A "hülyének nézett magyar kisember'" ezt az ilyen HÜLYITÉST elvárja a narancssoktól, azaz meg is érdemli, amit kap!

T KAP!
cikicakk55
El sem olvasom a cikket,mert már az első két sorától hányingerem lett. Milyen egyre csökkenő államadósságról beszélt? " Tudod-e" fórumtársunk pont ma rakott fel egy statisztikát a Kádár korszaktól idáig milyen volt az államadósság menete az országban. e 28 év alatt egyetlen egyszer csökkent,de az nem mostanában volt. Az utolsó évi meg durván megugrott,miközben Euró milliárdokat kapunk az Uniótól. A Stadionokon és a felesleges kisvasutakon és pár oligarcha gazdagodásán kívül eredmény semmi. egészségügy,oktatás, a béka feneke alatt, a fiatalok egyre többen mennek külföldre, a szegények száma egyre csak gyarapodik, a középosztály egyre vékonyodik,mert csúszik le a szegények közé. Talán a háború alatt éhezett annyi ember az országban mint most. Én nem ismerem a Rákosi korszakot,de állítólag akkor nem volt ekkora a szegénység. Ez a hazugovics meg dugulna már el,mert nem vagyunk vevők a hazugságaikra.Ami nőni fog, az Orbán,Mészáros, Habony, Rogán , Matolcsy és a többi here bankszámlája. Arról regélj te mocsok,hogy a ti vagyonbevallásotokon miért röhögnek még az óvodások is,pedig ők még hisznek a mesékben.
papa.49
Már meg is bukott a mutatvány, ha az Unió behajtja rajtunk azt a 2800 milliárdot, gúnárnyakúmiska NEM JÓL SZÁMOLTÁL, most se mint régen a téeszcsében !!!
Hellcat
Valós költsége 1000 milliárd...szokásos fideszes túlárazási rátával...és ennek a fele még így is baromságokra fog elmenni, mint a 11 tyukodi kilátó. Tovább csökken az államadósság? Ha folyamatosan emelkedik akkor hogyan tud TOVÁBB csökkenni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.