A Gyárfás-ügy boríthatja a bilit a rendszerváltás utáni lezáratlan maffialeszámolások ügyében.

Ismét előtérbe kerülhetnek a '90-es évek maffialeszámolásai

Pintér Sándor belügyminiszter újra biztosává nevezte ki Horváth András nyugalmazott dandártábornokot. Horváth a '90-es évek alvilági leszámolásai utáni nyomozásokat irányítja majd, és bár 2013 óta végzi ezt a feladatot, az áprilisban a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként meggyanúsított Gyárfás Tamás ügye a többi megoldatlan gyilkosságnál is új lökést adhat. Kérdés persze, hol tart az egyes ügyekben a nyomozás. Egy biztos: ítélet egyik általunk felsorolt ügyben sincs, még ott sem, ahol a tettes kiléte is egyértelmű volt.

Domák Ferenc „Cinóber”

Prostituáltak futtatásával kezdte meg alvilági működését. A lányoktól elszedett valuta illegális beváltásából szerzett jelentős vagyont, és a többségében az olajszőkítésből meggazdagodó alvilági figura is pénzváltónak használta. Cinóbert valószínűleg azért lőtték fejbe budapesti lakása előtt 1996-ban, mert túl sokat tudott az olajos üzletekről. Domák Ferenc nem volt kimondottan kemény legény, ezért félő volt, hogy ha lebukik, alkut köt a rendőrséggel. Az ügyészség 3 éve emelt vádat az ügyben. A Prisztás József megöletéséért és Boros Tamás meggyilkoltatásáért jelenleg börtönbüntetését töltő Portik Tamást és a Brazil becenevű F. Attilát, mint felbujtót, Jozef Rohácot pedig mint tettest vádolták a gyilkosságban, de végül mindhármukat felmentették.

Ismét előtérbe kerülhetnek a '90-es évek maffialeszámolásai

Molnár Péter

A Szlávy Bulcsú helytartójának tartott veszprémi vállalkozót 1997-ben robbantották fel a saját Nissan Patrol terepjárójában, egy ülés alá rejtett plasztikbombával. Az áldozat fia szerint apja nemcsak az alvilágnak, hanem a politikának is útjában volt. Molnár a Szlávy érdekeltségeit átvevő Aranykéz utcai áldozattal, Boros Tamással ápolt üzleti kapcsolatokat. Bár a nyomozást többször is újraindították, a tettes azóta sincs meg.

Ismét előtérbe kerülhetnek a '90-es évek maffialeszámolásai

Zubovics Gyula

A szentendrei éjszakai bár tulajdonosát 1997 májusában, a szórakozóhely udvarán robbantották fel. Tíz nappal később halt meg vérmérgezésben. A férfi 1990-ben tért haza az Egyesült Államokból, és belevetette magát az „üzleti” életbe. Ő találta ki az Express Money sorsjegyet, ami óriási sikert aratott, és hatalmas, egyben legális hasznot hajtott Zubovicsnak is. Cats Night Club nevű bárjában politikusok, ismert közéleti emberek is megfordultak. Titkosszolgálati források jelezték a rendőröknek, hogy halála előtt szállt be egy milliárdos ingatlanüzletbe. Egy kft. szervezte egy bank részvételével, ám nem utalták át a Zubovicsnak járó pénzt. A vállalkozó életveszélyesen megfenyegette a kft. főnökét, és Zubovics két hét múlva meghalt. Egy ukrán bérgyilkos tette autójára a pokolgépet. El is fogták Oleg T.-t, aki az orosz Szpecnaz kommandó robbantási szakértője volt. A tanúk felismerték, de el kellett engedni, mert az ukrán hatóságok igazolták: a robbantás idején egy kijevi börtönben ült.

(Borsonline.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Mi van fiúk, mocorgás van a háttérben, ami veszélyt jelenthet rátok? Ezekszerint van(nak) még tanú(k) aki(ke)t el kell némítani?
Biztos, békés nyugdíjas éveket akar magának sanya is, h ne kelljen folyton hátrafelé néznie, ha már nem lesz miniszter, mert amíg az, addig ez védelmet biztosít neki...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.