A zivatarokkal és felhőszakadásokkal tarkított szombatot követően vasárnap már csak elszórtan számíthatunk záporos csapadékra.

A magassági hidegörvény távozásával így változik ma az időjárás

Ennek oka, hogy kelet felé távolodik a magassági hidegörvény, hazánk időjárását egyre jobban egy nyugat felől benyúló magassági gerinc alakítja. Ez a légköri objektum ugyan ellene dolgozik a konvekciónak, azonban a viszonylag magas nedvességtartalom miatt továbbra is kialakulhatnak záporok, zivatarok.

A magassági hidegörvény távozásával így változik ma az időjárás

A sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, kezdetben csak helyenként, kora délutántól szórványosan zápor, zivatar is várható, néhol felhőszakadás is előfordulhat. Többnyire gyenge marad a légmozgás, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul. Késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő.

(met.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Valaki elmagyarázná, hogy ez mit jelent közérthetően?
"Ennek oka, hogy kelet felé távolodik a magassági hidegörvény, hazánk időjárását egyre jobban egy nyugat felől benyúló magassági gerinc alakítja. Ez a légköri objektum ugyan ellene dolgozik a konvekciónak, azonban a viszonylag magas nedvességtartalom miatt továbbra is kialakulhatnak záporok, zivatarok."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.