Vádemelést javasol a rendőrség egy sellyei nő ellen, aki elsikkasztotta egy idős asszony nyugdíját.

Kegyetlenül kihasználta egy 35 éves nő a gondozásra szoruló nyugdíjas asszonyt

Sikkasztás bűntett, valamint hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Szigetvári Rendőrkapitányság egy 35 éves sellyei nő ellen.

A megalapozott gyanú szerint a nő 2012 januárja és 2017 márciusa között egy nagyvátyi idős asszonynak segített, gondoskodott róla, és ez idő alatt ő rendelkezett az asszony nyugdíjával is.

A gyanúsított később a saját számlájára utaltatta a sértett nyugdíját úgy, hogy az erre vonatkozó kérelmet ő írta alá az asszony helyett. A számlájára utalt nyugdíjakat ezután egyszer sem adta át a sértettnek. Az idős asszony később több kölcsönt is felvett a nőnek, aki elköltötte a pénzt, majd a kölcsönök törlesztőrészleteit az asszony nyugdíjából fizette. A rendőrök a nőt elfogták, majd kihallgatták gyanúsítottkét. A bűncselekmények elkövetésével a gyanúsított több mint ötmillió forint kárt okozott a sértettnek.

A nyomozást a Szigetvári Rendőrkapitányság a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

(police.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Magyarország tele van ilyen és még ennél sokkal durvább elkövetőkkel!-
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@szaboria1: Ugyíen nem vagy naiv? Magyarorszáon,MA mindent meg lehet tenni, kellő kenőpénzzel!!!
szaboria1
@tulipan: Akkor úgy látszik a banki ügyintézőt is felelősségre kellene vonni. Azért nem vagyok naiv mert mert épp most esünk át egy ilyen eseten mivel a párom strokot kapott és nem tud saját maga eljárni. A közjegyző jön ki hozzánk a meghatalmazás hitelesítés miatt.
szaboria1
@papa.49: Pontosan a banki ügyintéző.
levarosbukta
@szaboria1: Valamit nagyon félreértesz! Nem a bank tévedett, hanem a Nyugdíjintézethez irt kérelmet az idős hölgy nevében hogy erre és erre a számlaszámra utalják a nyugdíját. Ehhez a banknak semmi köze.

Számlaszámhoz új tulajdonost semmiképpen még közjegyzővel sem lehet hozzájuttatni és nem is írnak át. Számlaszámnak csak társtulajdonosa lehet, de ahhoz nem kell közjegyző csak a számlaszám tulajdonosának személyes megjelenése a bankban.
levarosbukta
@szaboria1: Ez az eset egy másik kategória, nagyon sajnálom a párodat, remélem hamarosan jobban lesz.
szaboria1
@levarosbukta: Igazad van ezt most félre olvasta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.