A rendőrök vádemelési javaslattal zárták annak a három férfinak az ügyét, akik azért készítettek hamis okmányokat, hogy bűncselekményből származó járműveket értékesítsenek.

Így buktak le az alvázszámot átgravírozó orgazdák

A nyomozás adatai szerint egy férfi 2015. június 29-én egy kormányhivatalnál egy külföldi autó forgalomba helyezését kezdeményezte, azonban azt a nyilvántartás szerint már korábban forgalomba helyezték. A nyomozók látókörébe került a 47 éves budakalászi S. Sándor és 44 éves pomázi Sz. Péter. A két férfi, és társuk az 57 éves pomázi E. István ideiglenes forgalmi engedélyeket készítettek bűncselekményből származó gépjárművekhez. Több mint 50 járműnek az alvázszámát úgynevezett átgravírozásos módszerrel meghamisították, ezt követően forgalomba helyezték és értékesítették.

A három férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói orgazdaság és más bűncselekmények miatt folytattak nyomozást, amit a napokban befejeztek és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.​

(police.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.