A világ legjelentősebb érsebészeti folyóiratának (European Journal of Vascular and Endovascular Surgery) legfrissebb elemzése szerint még mindig Magyarország vezeti az európai amputációs statisztikákat – számolt be a „riasztó európai jelentésről” a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság. A vizsgálatban résztvevő országok közül Magyarországon messze a legmagasabb a combot és a lábszárt érintő nagy amputációk száma: az európai átlag 2,5-szerese, ami Szlovákia eredményét is alulmúlja. A társaság azt írja, egyértelmű az összefüggés a dohányzás, a várható életkor, az egészségügyre fordított összeg és a magas amputációs arány között. A nagy amputációt követő halálozás tekintetében is listavezetők vagyunk: az ilyen beavatkozások után itthon minden 5. beteg meghal a kórházban. Egy 2015-ben megjelent, a magyar amputációs helyzetet feldolgozó hazai elemzés adataihoz képest nincs előrelépés.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Meg a legtöbb infarktus, meg a legtöbb daganatos megbetegedés, meg a legtöbb agyvérzés. Tovább is van mondjam még? Tündérországban jó dolgukban hullanak az emberek, mint a legyek.
Commenter
@simmering73: a magyar egészségügy is jobban teljesít. Meg fog is, kásler alatt különösen.
Veleda
No brávo. Gyógyítani nem tudunk, inkább amputálunk. Legyünk már valamiben elsők is.
Az már más tészta, hogy szerencsétleneknek újra és újra orvosi papírokkal kell igazolnia, hogy állapota nem javult. Egyszer édesapám beírta, hogy még mindíg nem nőtt ki a lábam. Többet nem kérdezték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.