Mintegy 7,6 milliárd euróval, kb. 2400 milliárd forinttal kevesebb forrást kaphat Magyarország az EU közös költségvetéséből 2021-2027 között, mint a mostani ciklusban.

Durván megcsappanhatnak Magyarország  EU-s bevételei pár éven belül

3,1 milliárd euróval, 1000 milliárd forinttal többet kellene befizetnie a kasszába, így az EU-pénzek nettó egyenlege közel 34 százalékkal, 21,3 milliárd euróra eshet – derül ki a Portfolio 2018-as árakon végzett számításaiból.

A portál az Európai Bizottság friss terveiből indult ki, a végső számok a következő évek tárgyalásain dőlnek el.

A cikk főbb megállapításai szerint a 2014-2020-as uniós ciklusban folyó áron mintegy 35,4 milliárd eurót hozhat el Magyarország minden csatornán keresztül az EU közös büdzséjéből, 2021-2027 között pedig jelen állás szerint 35,2 milliárdot, azaz minimális lenne a csökkenés. Azonban a közgazdaságilag helyes összevetés szerint azonban 2018-as árszintek mellett ez a két szám már 39,1 milliárd és 31,4 milliárd euróra módosulna, azaz 7,6 milliárdos, közel 20 százalékos lenne az esés.

(24.hu/portfolio.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Ráadásul már a 2020-ig járó pénzt már majdnem elköltötték.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Majd ha már nem lesz EU támogatás (ez még nem az), akkor is feltalálják a srácok magukat. Láttunk már erre példát eddig is. Például mikor fideszes üzlete nem ad számlát. De a NAV sem fog behajtani adókat haveri cégeknél. Szóval nem kell aggódni.
Az EU-n kívül is van NER.
szaboria1
Ráadásul már a 2020-ig járó pénzt már majdnem elköltötték.
justhpeter
@szaboria1: Még nem teljesen, mert abból jönnek még a levonások.
lusta
Nem kell itt riogatni kérem szépen. A magyar gazdaság száguld és már most minket irigyel egész Európa.
tudode
Kiugrott a szarkabőrbe bújt kígyó az ORSZÁG PÉN-TÁRCÁJÁBÓL!
.
Megvan a válasz arra, hogy MI OKBÓL .. H A L A S Z T A T T A ..el a VÁLASZTÁSOK utánra az ÁLLAMADÓSSÁG ÁTÍRÁSÁT, vagy mijét!
.
Államháztartási ismeret nélkül is az KUTYAFÜLE, hogy megcsappahatnak/hetnek az EU BEVÉTELEK ahhoz képest, amilyen mértékben nőtt az .. á l l a m a d ó s s á g .. ŐFENESÉGE "uralkodása" alatt:
---------------------------------------------------
.
.--------Orbán már sejti az államcsőd közelségét – de ezt is a csúnya EU-ra akarja kenni!
olkt.hu/orban-mar-sejti-az-allamcsod-kozelseget-de-ezt-is-a-csunya-eu-ra-akarja-kenni/
.
(..)
A központi költségvetés adóssága (Jan 1-ei állapot):

1988: 986 milliárd HUF Kádár János
1990: 1286 milliárd HUF Németh Miklós
1994: 3751 milliárd HUF Antall József
1998: 6165 milliárd HUF Horn Gyula
2002: 9224 milliárd HUF Orbán Viktor
2006: 14056 milliárd HUF Medgyessy Péter – Gyurcsány Ferenc
2010: 21749 milliárd HUF Gyurcsány Ferenc – Bajnai Gordon
2012: 20621 milliárd HUF Orbán Viktor
2013: 22474 milliárd HUF Orbán Viktor
2014: 24586 milliárd HUF Orbán Viktor
2015: 25075 milliárd HUF Orbán Viktor
2016: 25430 milliárd HUF Orbán Viktor
2017: 26126 milliárd HUF Orbán Viktor
2018: 27255 milliárd HUF Orbán Viktor
.
2018.06.10 —-> 29.540 milliárd HUF
.
Persze!! Mindenki HIBÁS! Állítsuk meg Brüsszelt! Pocskondiázzuk az ŐT rövidnadrágos korában KITARTÓ SOROST!
.
MOST MÁR "csak" az a kérdés, hogy .. K I .. Á L L Í T S A .. M E G .. ezt az ÉLHETETLEN, URIZÁLÓ "falusi gyereket"! Aki annyit nem KÉPES FELFOGNI, hogy ne nyulka piszka!
.
RémeSS!!! Hova juttatta az országot!
csak úgy....
@szaboria1: Nem beszélve a visszafizetési kötelezettségröl...
cikicakk55
@tudode: Azt így leírva,összegezve látni,nagyon kegyetlen dolog. Nekem már Antall József Minisztelenökségére leesett,hogy az a bizonyos Ország adósság,amit Kádár összehozott,mennyire nem fedi az igazságot. Igen,csinált Kádár adósságot,de nem magára és a rokonok,barátok gazdagodására csinálta,hanem a Magyar állam talpra állására. Ne felejtsük el,milyen jól menő gazdaságunk,mezőgazdaságunk,iparunk volt. Amit a Magyar emberek összegürizek 1956 után azt, a gengszterváltás utáni pár évben fillérekért eladták,miközben a Magyar emberek lecsúsztak a mocsárba,pár száz,vagy ezer emberből meg milliárdos lett. Bőszen hallgattak a leváltott kormányok arról,hogy mennyi adósságot csináltak,az új kormányok sem mondtak adatokat,csak szidták az előzőt és az üres államkasszát.Érdeke,hogy közben a gazdagok egyre gazdagabbak lettek, a szegények egyre szegényebbek és egyre többen lettek,még az Államadósság mostanra sokszorosa a Kádár okozta adósságnak. Orbán megoldaj az EU-s pénzek megszorítását is. Majd kitalálnak még jó pár adófajtát,még mélyebbre süllyesztik az egészségügyet,ezzel egy csomó nyugdíjasnak járó nyugdíjat is megspórolnak,mert lassan még a 62 évet sem éri el az emberek egészségügyi állapota.
tulipan
Hát ezért lettek narancsos haramáink milliárdosok!! Ezért tették tönkre az orszgágot, erre vették fel a milliárdos hiteleket, a Gyurcsány-korszak alatt!!! ROHADÉK BANDA!
tulipan
@durbincs: Te csak tudod, hisz közülük való vagy!
human
@tudode: Orbán pont azért önki ki az országot túlárazott betonnal és túláraz minden más egyebet, hogy a GDP annyira nőjön, hogy a GDP arányos államadósság csökkenő görgét mutasson. Csakhogy ez az túlzott állami beruházás le fog állni, a forintosított államadósság pedig tovább fog nőni. Hatalmasat fog zuhanni az ország és nem fog puhára esni, mert nem lesz elég tartalék az ellenlépésekhez.
Olyan az mint mikor valaki jó álláshoz jut és nem takarékoskodni kezd a pluszból, hanem nagyobb házat, autót vesz. Aztán egy nap elveszti az állást én már nem fogja tudni fenntartani a korábbi életvitelt. El kell majd adni mindent és panelba kell költözni.
tudode
@human: .
Az egy dolog, hogy a .. B E T O N T E K N Ő K . nem hoznak létre a gazdaságnak ÉRTÉKET, sőt a dörgölődző nagy vállalkozók ahelyett, hogy befizetnék az ÁLLAMHÁZTARTÁSBA adójuk egy részére, amelyet TAO-nak neveztek el, de ezeket fenn is kell tartani, amelyet már a TAO2-vel
.
----- jön Jön JÖN a tao II.! Már stadionfenntartásra is
index.hu/sport/2016/02/11/taoii._szabotunde_stadionfenntartas_uzemeltetes/
.
Kilátástalan, hogy ez a KEMÉNY KŐ hol áll meg, de, hogy az ORSZÁGNAK, amint leáldozik a csillaguk ELŐLRŐL kell kezdeni ezt a POLGÁRI, ILLIBERÁLIS, KERESZTÉNY izét, mivel az egész cécó KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN, azzal együtt, hogy már a RENDSZERT VÁLTÓ alkotmányt "i" SAJÁT GYERMEKÉNEK vélte!
tulipan
@durbincs Mi vaaan? Te sületlen román! Egyáltalán van fogalmad róla, miket hordassz itt össze??
tulipan
Mi vaaaaaan? Nem csodás???

"Beszakadt a forint: 323 felett az árfolyam"!
tulipan
HÁT NEM REMEK? GYORS LÉPTEKKEL, JÖHET AZ ÁREMELKEDÉS!!!

"Szakértőkre hivatkozva a Portfólió arról ír, hogy a következő hónapokban akár 330-ig is eshet a forint."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.