A klímaváltozás, a munkaerőhiány, valamint a lengyel és a szerb konkurencia miatt lassan megszűnhet itthon egyes bogyós gyümölcsök termesztése. A drasztikus visszaesés egyik oka, hogy az elmúlt tíz-tizenöt évben megváltoztak a klimatikus viszonyok hazánkban, ami már nem kedvez a bogyós gyümölcsök, köztük a málna, a szeder és a fekete ribiszke termesztésének sem.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az öntözés hiánya mind a málna, mind a piros ribizli esetében komoly versenyhátrányt okoz. A hazai termelők nem tudják elérni az étkezési piac tálcás árujához elvárt gyümölcsméretet, pedig a vevők a nagyobb szemű ribizlit keresik. A magyar ribiszketermesztő nem rendelkezik elegendő árualappal és csomagoló-infrastruktúrával ahhoz, hogy tálcás árut jó áron tudjon kínálni. Csak arra van pénz, amiben Voldemort illeték van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.