Nem népmesei elem, hanem 2018 valósága! Kiskunhalas képviselő-testülete úgy döntött, hogy az esővíz elvezetését úgy oldja meg, hogy adót vet ki a helyiekre. Érdekes gondolat, és hatalmas lehetőség van az ötletben, hiszen itt van ugye a füst, amivel még kezdeni lehetne valamit, meg a levegő, vagy a napfény is.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ez a nap is úgy indult, mint a többi. A párthatározatnak megfelelően reggel felkelt a nap, lassan lecsöpögött a kávé az M&M (Mészáros és Mészáros) gyártmányú kávéfőzőből, amibe kizárólag az M&M márkájú kávé kompatibilis. Igaz, mást nem is lehet kapni. A Keményen Dolgozó Kisember elszürcsölte a pörkölt tevepata és disznószar aromájú nedűt, elöblítette a csészét a vödörben, amibe az esővizet szokta gyűjteni. Ivásra kizárólag az M&M márkájú ásványvizet, illetve a Nemzeti Csapvizet lehet használni, már akinek telik rá. A többieknek – a Nemzeti Összetartozásintézet és Ellenőrzési Hivatal szakvéleménye alapján – jogukban áll tavasztól őszig esővizet, télen havat gyűjteni az erre a célra rendszeresített, hitelesített gyűjtőedényben, melyet az O&T (Orbán és Tiborc) gyárt és forgalmaz. A hó, valamint esővíz gyűjtés literenként jóval kedvezményesebb, mint a vezetékes víz, a kormány az áfáját is csökkentette 32 százalékra, hogy az alacsonyabb keresetűek is hozzá tudjanak jutni a napi kortyolnivalóhoz. Szerencsére a mosakodáshoz és mosáshoz nem kell vizet gyűjteni, mióta Schmidt Mária áttanulmányozta a régi dokumentumokat és kimutatta, hogy az ősmagyarok soha nem tisztálkodtak. Erre a kutatásra alapozva a Bogár-Lánczi-Fricz-Bayer nevével fémjelzett Tudományos Akadémia tudományos kísérletekben bebizonyította, hogy azért nem fürödtek az ősmagyarok, mert a bőrükre került víz roncsolja az úgynevezett magyar-DNS-t.
Jó itt élni! – sóhajtott fel a Keményen Dolgozó Kisember. Gondosan visszacsúsztatta a fotót a tárcába, háromszor meghajolt Orbán Viktor, Semjén Zsolt és Harrach Péter Laokoón- lovasszobor-csoportja előtt és ruganyos léptekkel megindult a Szép Jövő Sugárút irányába.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
@Shikari: 11:17
Tudtommal az un. kommunális adót többek közt a csapadékvíz elvezetésének költségeire is szedik. Erre külön adót kivetni pofátlanság. Olyan jó ötlet, mint másoknál, az "alkotmányos költség " kifizettetése.
lusta
Lengyel magyar két jó barát.
A legutóbbi találkozón a Soros-bérenc felcsúti kis tolvaj zsebcézár valami illesmiről regölt. Ha már ott volt, akkó tanulmányozta a január elsejétől esedékes lengyel törvényt, amely bizony a csapadékvizet is kőkeményen megadóztatja.
Eladott Ország
@wagabund: " A telekről kikerülő és nem a befogadóba vezetett csapadék után viszont jelentősebb összegű díjat szednének be." Kérdés, ingatlanonként hogyan állapítanák meg a mértékadó vízhozamot. Megnéznék kinek van párttagkönyve?
wagabund
@Eladott Ország: ezt az esővíz elvezetést nézték nálunk is,(2000 körül), de nem tudják megoldani ép ésszel..megasztán a nagyon gazdag villák kertjébe be sem engedték a vizsgálókat...hogy miket artikuláltak feléjük, azt most nem írnám le..
Csizmás Kond
Szerintem szívesen megfizetné akárki ha...a csapadékmennyiséget szabályozni tudná, ha akkor esne amikor az illető akarná, olyan minőség amilyent akarna és minden velejáró kellemetlenségért kártérítés fizetne az önkormányzat...
...ennék bődületesebb határozattervezetet még nem hallottam.
Aki Én
@Shikari: Na ez is érdekes. Az előző kormányokat azért kritizáltátok (joggal) , mert sok az adó (ezt orbánék megduplázták) és a megszorítás.
Majd mikor jön egy újabb fideszes adó, akkor örömtáncot lejtesz, és nem győzöd megmagyarázni, hogy ez micsoda nagyszerű dolog.
Hát még egy ilyen hülyéje nincs ennek a társadalomnak :(
Tudod, mindig a leghülyébb néz hülyének mindenkit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.