Miért nem csatlakozik a kormány az európai ügyészséghez? Mert a választók így döntöttek. "Azt akarják elérni, hogy ne a magyar emberek érdekeit képviseljük, hogy ne magyar emberekért dolgozzunk", válaszolta Németh Szilárd Vadai Ágnesnek arra a kérdésére, hogy ugyan miért nem csatlakozik a kormány az Európai Ügyészség kezdeményezéséhez. Az Országgyűlés hétfői ülésén a Honvédelmi minisztérium parlamenti államtitkára azzal folytatta, hogy a magyar szuverenitást sérti, hogy az ügyészséget, meg a bíróságot, meg nem tudom még kicsodát, mindenkit Brüsszel alá kell rendelni. Németh Szilárd kijelentette: "ennek pontosan az ellenkezőjét tesszük. " "Mi nem akarjuk, hogy Brüsszelből irányítsák a magyar ügyészséget! Mi nem akarjuk, hogy Brüsszelből irányítsák a magyar bíróságot! "

Forrás: 444.hu
Feltöltő: rohács1926
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rohács1926
Igen, az európai ügyészség veszélyeztetné a legnagyobb bűnözőket és a ner ezt nem engedheti meg; mert végzetes lenne számára.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Aha! Nem az irányításról van szó, hanem RESZKESSEN AKINEK VAJ VAN A FÜLE MÖGÖTT!
.
------ Európai Ügyészség: hatékonyabb fellépés az EU-s pénzekkel való visszaélésekkel szemben
.
www.europarl.europa.eu/news/hu/headlines/eu-affairs/20170929STO85001/europai-ugyeszseg-hatekony-fellepes-az-eu-s-penzekkel-valo-csalasokkal-szemben
.

A határokon átnyúló korrupciós és csalási bűnesetek felgöngyölítését végző Európai Ügyészség felállításáról döntött csütörtökön az EP.

Az Európai Ügyészség 20 tagállam megerősített együttműködését jelenti, amiben részt vesz Ausztria, Belgium, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Észtország, Németország, Görögország, Olaszország, Finnország, Franciaország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Portugália, Románia, Szlovénia, Szlovákia és Spanyolország. A többi tagállam bármikor csatlakozhat az együttműködéshez.

Komoly fellépés kell az uniós pénzekkel történő csalás ellen

Csak a határokon átnyúló hozzáadottértékadó-csalás (héa) évi mintegy 50 milliárd eurós bevétel-kiesést okoz az EU-ban, az EP már régóta hatékonyabb fellépést kér a csalások ellen.

Az Európai Ügyészség éppen ebben ezen segítene: független szervként a határokon átnyúló csalások és az EU pénzügyi érdekeinek sérelme kapcsán nyomozhat, vádat emelhet, és bíróság elé állíthat elkövetőket.

Az Európai Parlament állampolgári jogi szakbizottsága szeptember 28-án adott zöld utat az ügyészség létrehozásának, október 5-én pedig a plenáris ülésen is megszavazták a képviselők.

Mi változik?

Jelenleg csak a tagállamoknak van hatáskörük arra, hogy az EU-s pénzekkel történő visszaéléseket kivizsgálják - azonban csak az országhatárokon belül. Időnként azonban összetett, határokon átnyúló ügyekkel találkoznak, mint az uniós strukturális alapokat érintő csalások, vagy nagy méretekben elkövetett nemzetközi héacsalások.

A nemzeti bűnügyi nyomozóknak sokszor nincsenek meg az eszközeik, hogy határokon átnyúló ügyeket vizsgáljanak, nemzetközi szervezeteknek (mint a...
tudode
@tudode: .
Folyt.
.
A nemzeti bűnügyi nyomozóknak sokszor nincsenek meg az eszközeik, hogy határokon átnyúló ügyeket vizsgáljanak, nemzetközi szervezeteknek (mint a Eurojust, vagy az Europol) pedig nincs felhatalmazásuk arra, hogy bűncselekményeket göngyölítsenek fel az egyes tagállamok szintjén. Az Európai Ügyészség ezeket a hiányosságokat fogja orvosolni.

Az ügyészség a gyakorlatban

Az uniós csalások elleni küzdelem részeként az Európai Ügyészség hidat képez az európai és a nemzeti szintű bűnüldözési erőfeszítések között.

Székhelye Luxembourgban lesz, kétszintű ügyészi kollégiumként fog működni. A központi szint az Európai Főügyészből áll majd, aki átfogó felelősséggel tartozik a hivatal működéséért. A decentralizált szintet a résztvevő tagállamokban lévő delegált európai ügyészek alkotják.

További információ
Az Európai Bizottság honlapja az Európai Ügyészségről
--------------------------------------
.
Má mé nem? .. Csak nem???
lópicigáspár
Ha tiszta lenne a lelkiismeret, nem lenne mindegy honnan irányítják!?
lusta
Mi abban a rendkívüli, hogy az Unió által adott lovettát az Unió szeretné ellenőrizni?
rohács1926
Igen, az európai ügyészség veszélyeztetné a legnagyobb bűnözőket és a ner ezt nem engedheti meg; mert végzetes lenne számára.
new kid on the block
Németh Szilárd, ronda vagy - és csak te tehetsz erről!
Németh Szilárd, buta vagy, mint a segg - és csak te tehetsz erről.

Én nem szeretném, ha egy ilyen testi, lelki, szellemi NYOMORULT mondja meg nekem, hogy mi a jó.
Vágod, néhanapján birkózószart evő kis köcsög?
new kid on the block
Most lett elegem a sok primitív parasztból örökre.

Talán elküldöm a blogom elérhetőségét, talán nem.

Hidd el, semmit nem számítana, semmin nem változtatna - ezért vívódom.

Egyszer már elpusztult egy egész világrendszer (az összes bullshit mese ebből táplálkozik, és teszik mesévé a valóságot - becsapva téged), pedig beletolták az arcukba, keményen: "Itt a világ vége."
És tényleg eljött a világvége.
A mese valóssággá vált - akkor.

Megromlott a világ, pusztulásra ítélve szinten.
Egyre hülyébbek az emberek, erkölcsileg teljesen nullák, és a pénz az úr.
A mese újra valósággá válik - most.

Akkor és most.

Hülye vagyok?
Talán.
Talán nem.
Nessy
Még a végén önálló maradna a bíróság és az ügyészség, és nem Orbánék mondanák meg, mi legyen az ítélet, és kir kell elítélni!
A "házi bíróság" felállítása, a bíróság döntéseibe történő politikai beavatkozás, a fidesz hívek által elkövetett disznóságok eltüntetése a főügyészség által, és a többi után,van képe rizsa szilárdnak megszólalni??
Persze, félnek, hogy adott esetben a nemzet vejének az ügye is kivizsgálásra kerülne. Meg a többi korrupciós balhé!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.