Sok kockázat leselkedik ránk. A Költségvetési Tanács (KT) ambiciózusnak tartja a jövő évi GDP-növekedési tervet, de ha a hazai fogyasztás növekedése gyors marad és az Európai Unió gazdasági növekedése sem esik vissza jelentősen, akkor teljesíthető - mondta a Portfolio-nak adott interjújában Kovács Árpád, a KT elnöke azt követően, hogy a tanács megvitatta és elfogadta a 2019-es költségvetés tervezetét. Szerinte ha nem érjük el a 4,1%-os GDP-növekedést, a költségvetés teljesülésével akkor sem lesz baj, hiszen jelentősek a tartalékok. Az unió déli tagállamaival kapcsolatos problémák, a világkereskedelem lassulása és más kockázatok miatt fontos, hogy a tartalékot a jövő év negyedik negyedévéig ne költse el a kormány.

(Forrás: portfolio.hu, RonaGyuri által)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Na mennyi idő múlva fog Kovács meghunyászkodni

Az utóbbi időben divattá vált, hogy vezető kormány-közeli gondolkodók kételyeket fogalmazzanak meg, majd jelezzék: nem úgy gondolták

Hosszasan sorolhatnánk azokat köztiszteletben álló – néhányuk, mint esetünkben a derék Kovács Árpád, erre már régóta nem szolgál rá – magukat újabban (mármint a gengszterváltás óta) jobboldalinak, polgárinak vagy éppen konzervatívnak hirdető ismert embereket, akiknek ki-kiszalad a száján egy-két kritika, amit aztán gyorsan visszaszívnak.
Most a derék – egykor a kérlelhetetlen szakmaiságáról elhíresült ÁSZ elnök, aki távozása katarzisában ócska pártkatonává vedlett – KT elnök fogalmazott meg kételyeket. Amiket akár kritikának is vehetnénk. Na jó; az ambiciózus jelző mellé nem is „majd ha piros hó esik” –et írt, de azért figyelmezett arra, hogy bánjanak csínján a pénzköltéssel.
papa.49
Hamarább összedől a költségvetés mint gondolná !!!
Egy lesz csak biztos az infláció növekedése, a többi meg csak ÁLOM MARAD !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.