Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfő este telefonon egyeztetett Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel – közölte a tárca tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden az MTI-vel.

Menczer Tamás kifejtette:

a megbeszélésen Szijjártó Péter elmondta, hogy a magyar kormány nagyra becsüli az új olasz kormány egyértelmű elkötelezettségét Európa és az európai emberek biztonságának helyreállítása mellett.

Az olasz kormány legutóbbi döntéseivel egyértelműen bebizonyította, hogy Európa határait – köztük a tengeri határt – igenis meg lehet védeni, az embercsempészetnek pedig gátat lehet szabni – mutatott rá.

Hangsúlyozta:

az olasz kormány lépései "még inkább rávilágítanak a brüsszeli bevándorláspolitika alkalmatlanságára, amely az elmúlt három és fél évben képtelen volt az európai határok megvédéséhez szükséges kapacitások kiépítésére és folyamatosan azokat támadta, akik őszintén beszéltek a migráció biztonsági kockázatairól".

Az Aquarius nevű civil mentőhajó múlt szombaton mentett ki több száz migránst a vízből; 629 potenciális menedékkérővel Olaszország felé indult útnak, de Matteo Salvini jobboldali olasz belügyminiszter megtiltotta, hogy a hajó kikössön az országban, és azt mondta, hogy az Afrikához közelebb eső Máltára kell mennie. Ezt azonban Valletta is elutasította, arra hivatkozva, hogy a szombati mentőakció az olasz hatóságok koordinációjával zajlott.

Forrás: MTI

Címlapi fotó: MTI/EPA

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@csak úgy...: viktornak így is annyi...az értékesebbje más uniós országban építi a jövőjét ,a szavazóbázisával meg b@chatja...
Pálinkás Pál
@Shikari: Te..azért mert a migránsügyben egyetértek orbánnal,sőt én még radikálisabb lennék...az nem azt jelenti hogy ne zavarnám őt is melegebb éghajlatra!!!
desiro57
@Shikari: "Orbán olyan népszerűségre fog szert tenni, hogy felkérik az EU vezetésére! "
Ez oda bax, nagyon vicces g. orbán mint Európa vezetője, na ne röhögtess..
cikicakk55
@csak úgy...: Jaj hát a mi Zsebnapóleonunk nagyon találékony.. Majd talál olyan ellenséget,amitől még jobban retteghetünk,mint a migránsoktól. Majd támadnak az Ufók is és egész Magyarország fölé kerítést húznak,3x-os felárral.
desiro57
petike nem a házvezetőnő vette fel a telefont???
csak úgy....
@Shikari: 15.38 faxnak nyalizol tibi ? állítólag többségben vagytok ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.