A kormány támogatja a szülőföldön boldoguló, családbarát szolgáltatásokat nyújtó Kárpát-medencei vállalkozásokat – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden Mezőkövesden, a Kárpát-medencei fiatal vállalkozók találkozóján.

Potápi Árpád János emlékeztetett arra, hogy a nemrégiben kiírt vállalkozásfejlesztési pályázatokra – amelyek idei keretösszege 500 millió forint – 760 pályázat érkezett.

Az államtitkár a Külhoni magyar vállalkozások fejlesztése a Nemzetpolitikai Államtitkárság tematikus éveinek keretében című előadásában rámutatott arra, hogy a régió három nagy problémával, az elvándorlással, az asszimilációval és a népességfogyással küzd, amelyeket szavai szerint egyszerre kell megoldani.

Az államtitkár egy felmérés alapján elmondta, hogy a családi vállalkozók 76 százaléka, míg a fiatal vállalkozók 60 százaléka válaszolta azt, hogy a szülőföldjén boldogulna, míg a külhoni diákok körében ez az arány mindössze 25 százalék volt.

Beszámolt arról is, hogy 2016-17-ben a Kárpát-medencei körút harminc állomásán mintegy 1900 vállalkozóval találkoztak személyesen.

Hozzátette:

117 külhoni magyar fiatal vállalkozásfejlesztési projektjének megvalósításához 600 millió forinttal járultak hozzá, miközben 165 családi vállalkozói és fiatal vállalkozói fejlesztési projektet 888 millió forinttal segítettek.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.