Gondatlan veszélyeztetés gyanújával rendelt el nyomozást a rendőrség a ferihegyi repülőtér 2-es kifutópályájának múlt csütörtöki megrongálása miatt, a Budapest Airport pedig belső vizsgálatot indított.

Szakértők szerint egy startoló Jumbo Jet bonthatta meg a betont, ami miatt le kellett zárni a légikikötőt. Az esetről sem a rendőrség, sem az üzemeltető nem közöl részleteket a nyomozás, illetve a vizsgálat lezárultáig.

A Magyar Idők emlékeztet:

múlt csütörtök éjjel műszaki hiba miatt le kellett zárni a repteret, 14 járat nem érkezett meg Budapestre, és több, péntek reggeli induló járatot is törölni kellett.

A repülőtér tájékoztatása szerint éjjel fél 12-kor megsérült a 2-es kifutópálya, és mivel az 1-es jelenleg felújítás miatt zárva van, a műszaki hiba elhárításáig le kellett zárni a teljes repülőteret.

Nyomoznak a megrongált ferihegyi kifutópálya miatt

Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője azt mondta, hogy egy felszálló gép miatt sérült meg a kifutópálya szélén a felület, a megrongálódott részt gyorsjavító aszfalttal kezelték.

A nyomozásnak és a Budapest Airport belső vizsgálatának azt kell megválaszolnia, hogy melyik gép rongálta meg  a 2-es kifutópályát.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

iluminati
@simmering73: De van kis vasút...és sok sok stadion...
simmering73
Egy világváros repülőterének öszesen két kifutópályja van? Döbbenetes.
iluminati
@simmering73: De van kis vasút...és sok sok stadion...
egyember
@simmering73: Nagyon soknak csak egy. Több pálya "kezelése" (kontrollálása, fel- és leszállások BIZTONSÁGOS irányítása) nem biztos, hogy növeli (jelentősen) a kapacitást.
wagabund
egy jumbo felszálló súlya 300-500 tonna(100%-os utaslétszám, hosszújáratú teletank)...ezt bizony bírni kell...

úgylátszik ezek is követik a máv méltatlankodását...az időjárás, és az utasokkal teli gépek fe-leszállása..más probléma nincs..

egy felszálló gép azért gyulladt ki, mert felpattant egy lemezdarab a gép tankjához...és mindez Londonban...(le is állították a hangsebességnél gyorsabb gépek üzemeltetését)...senki nem vette észre, hogy a pályán nem oda való valami van..
Eladott Ország
Ez van amikor nincs piaci verseny, csak a fideszes strómanok, oligarchák nyernek, és aranyáron dolgoznak és visszaosztják a pénzt. Vajon mi a szarért nem lehetett közölni a kivitelező nevét. Ez is személyiségi -, vagy üzleti jogot sértene? Lement a kifutópálya szélére a repülő. Lóf*szt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok