Eloltották a tűzoltók a XIII. kerületi Frangepán utcában keletkezett tüzet, jelenleg az utómunkálatok zajlanak – közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Megfékezték a tűzoltók a lángokat a Frangepán utcában – jelenleg az izzó, parázsló részeket oltják a háromezer négyzetméteres raktárban

Füst gomolyog egy háromezer négyzetméteres, műszaki berendezéseket tároló raktárépület felett a XIII. kerületi Frangepán utcában 2018. június 13-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi

A műszaki berendezéseket tároló, háromezer négyzetméteres raktárban szerda délelőtt keletkezett tűz. A környéket kiürítették, több száz embert kísértek biztonságos helyre.

Az oltásban több mint ötven fővárosi hivatásos és zuglói önkéntes tűzoltó vett részt.

Kisdi Máté elmondta:

a tüzet kora délutánra sikerült "lefeketíteni", azaz a lánggal égést megszüntetni, jelenleg az izzó, parázsló részeket oltják.

A tűz nem terjedt át a közelben álló háromemeletes irodaépületre.

Hozzátette:

az oltás során a katasztrófavédelem mobil laborja méréseket végzett, de nem mértek a lakosságra veszélyes koncentrációt semmilyen anyagból.

A rendőrség a honlapján azt írta, az Üteg utca és a Hajdú utca között teljes szélességében lezárták a Frangepán utcát. A forgalmat a környező utcákba terelik.

Forrás: MTI, zoom.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@görbetükör: Műszaki berendezések ez igen tág fogalom a füstben meg semmi a mérgező anyagokból hát persze eljött újra a csernobili idő !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Valahol a természeti csapás pusztít, nálunk vezetőink a természeti csapás. Egyszerűen eltüntetnek minden nyomot.
görbetükör
Ja, ez a koromfekete füst biztosan semmi károsat nem vitt a levegőbe. Miért is tenné?
A katasztrófavédők műszerei nem mutatják, akkor nincs is.
papa.49
Valakik eltüntették a bizonyítékokat végleg a nav. elől !!!
papa.49
@görbetükör: Műszaki berendezések ez igen tág fogalom a füstben meg semmi a mérgező anyagokból hát persze eljött újra a csernobili idő !!!
papa.49
@kereső: Bukóvári után takarítás )))))))))))))))))))))))
kereső
@papa.49: jön még szerintem az FBI-microsoft ügyben IS!
back up
Lehet, hogy leszámolás volt?
Emlékeztető, hogy hol a határ?
Egy maffia szemléletű kormányban minden előfordulhat.
Még az is, hogy hogy igazi maffiózókkal húznak ujjat - akarva, akaratlanul - akikre nincs ráhatásluk?
Sámannus
@görbetükör: A repülőkön ez a füst jelenti az egyetlen túlélési lehetőséget. Oxigén helyet ezt szívják az utasok, ha tűz van. Bizony!
Ha egy drónnal fölé repülnek és a füstöt mintáznák, megtudnának győzni.
Amekkora észkombájnok végzik a mérést, a lehető legtávolabb mennek és biztonságos távolságban imitálják a vizsgálatot. A környezetvédelmi vizsgálatok ma még nem tudnak hatni, az egészségvédelemre, a megelőzésre.
papa.49
@Sámannus: Egy biztos ha számítógépek ill. tartozékok égtek akkor a füst nagy százalékban tartalmazott káros anyagokat, ezért kár volt nekik ezt hazudni !!!
Sámannus
@papa.49: A füst korom tartalma nem engedi letagadni, mi ég. ha egyetlen bocskort valaki tűzbe dob, el szennyezi vele a környéket. Itt egy több ezer négyzetméteres raktár égett hamuvá...
papa.49
@Sámannus: Mennyi elektronikus berendezés, hulladék lehetett 3000 m2 ???
Szerintem még tonnában mérve is igen magas szám jönne ki !!!
A műanyag készülék házak, a vezetékek szigetelése mind erősen rákkeltő anyagokat tartalmaz, nem beszélve a készülékekben alkalmazott milliárdnyi kondenzátorról aminek a dielektrikuma (szigetelő anyag) szintén erősen rákkeltő !!!
DE a katasztrófális védelem az epicentrumtól pár száz méterre már nem mért semmit !!!
EGYÁLTALÁN BEKAPCSOLTÁK A MŰSZEREKET ???
Sámannus
@papa.49: Az lehetett a baj, hogy azok a szerkezetek nagy valószínűséggel ócskák voltak, és a nyereség ként felvett milliárdok helyett alibinek lehetett begyüjtve, valami hulladék teleprő, vagy bárhonnan, amik már értéktelenek lehettek. A tűz ezt elemésztette, és a biztosítónak valószínű tetemes lesz a számlája. Minden más ami történik az eset körül ködösítés, színjáték átverés, hazudozás csalás, rablás, és akkor még keveset mondtam...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.