A megszorítások költségvetésének nevezte szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a 2019-es büdzsé tervezetét Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

A politikus szerint "míg az utóbbi években a kipörgő uniós forrásokra lehetett néminemű gazdasági növekedést alapozni", ez idő alatt "önálló magyar lábra nem állíttatott a gazdaság", mivel a Fidesz-KDNP elmulasztotta azokat a gazdaságfejlesztési intézkedéseket, "amelyek alapján önerőből, saját forrásból lehetne most növekedni".

A Jobbik alelnöke szerint ez abból is látható, hogy a jövő évi büdzsé tervezete nem szélesíti a családok kedvezményeit, és "a pénzügyminiszter is azt tartja eredménynek, hogy megtartják azt az erősen szelektív áfa-csökkentési kört, amely az utóbbi években is hiányos volt".

Z. Kárpát Dániel azt közölte: a javaslat vitája során az áfa csökkentésére – ezen belül a gyermeknevelési cikkek és az alapvető élelmiszerek öt százalékos kulccsal adóztatására –, a lakhatási szegénység mérséklésére, illetve az "igencsak hiányossá váló" szociális védőháló pótlására összepontosít a Jobbik.

Célként említette az oktatás és a szakképzés átalakítását annak érdekében, hogy ne a kivándorlás és a szakemberhiány miatt emelkedjenek a bérek, hanem a magyar gazdaság önerőből legyen képest kitermelni ezt.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Ezt minden évben elmondja az ellenzék.
Ez a dolga.
Viszont, a Jobbikban mostanság, eléggé szorít a cipő-költségvetésileg-.

"Hová tűnt Damon Hill"? Kérdezte annak idején az F1 kommentátor. Én azt kérdezem. Hová tűnt Vona Gábor? Aki a lekvárt ilyen szépen megkavarta. Sunyi szemétláda.
Pegero
@36: Azt kérdezed "Hová tűnt Vona Gábor?"
Szerintem keresi Terry Black utódját!
36
@Pegero: Ja. "Tündér Lala" ahogy Terry nevezte.:)))
Vona, pont olyan mint a többiek, akik most körülötte maradtak. Önző gyerekagyú, degenerált lények. Elég csak az arcukat megnézni. Nálunk is egy függetlennek mondott, de titokban Jobbikos emberke a polgármester 2014 óta. Párttitkár volt az apja és a gyerek is inkább szoclib. volt, amíg több pénzt nem látott a másik szélsőségből, a Jobbikból.
IPhone és Apple lap top már van mindenkinek a hivatalban, minden hétvégén seggrészegre isszák magukat valamilyen apropóból erre van pénz, ja, és minden évben van kacagányos, üvöltözős Trianoni megemlékezés, viszont az iskola és a művelődési ház a fejünkre akar szakadni.
Hát, ilyenek ők valójában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.