A Fidesz támogatja a biztonságos növekedés költségvetését – közölte Halász János, a kormánypárti frakció szóvivője szerdán Budapesten, újságírók előtt, miután a kormány benyújtotta a 2019-es költségvetési törvényjavaslatot.

A jövő évi költségvetés fő célja, hogy megőrizze és erősítse Magyarország biztonságát, fenntartsa a gazdasági növekedést, támogassa a családokat, és újabb lépéseket tegyen a teljes foglalkoztatás irányába

- mondta a politikus.

Közölte:

a Fidesz e célokkal teljes mértékben egyetért, ezért minden támogatást meg fog adni ahhoz, hogy a tervezett 4000 milliárd forint értékű beruházás megvalósításával jövőre is fenn tudják tartani a 4 százalék feletti gazdasági növekedést.

Emellett a családok támogatásának folytatásaként jövőre tovább emelik a kétgyermekesek családi adókedvezményét. A foglalkoztatás ösztönzéséért pedig tovább csökkentik a munkát terhelő adókat – fejtette ki.

Halász János üdvözölte, hogy Magyarország biztonságának megőrzéséért a kormány megemeli a rendvédelmi és honvédelmi forrásokat, illetve az előrelátó tervezés jegyében az ország tartalékait.

A polgári kormányzás óta Magyarország visszaszerezte gazdasági önrendelkezését, stabilizálta pénzügyi helyzetét, felelős költségvetési gazdálkodást folytat, tartósan alacsonyan tartja az államháztartás hiányát, csökkenő pályára állította az államadósságot, és tartós gazdasági növekedést ért el – sorolta. 2010 óta 12 százalékról 3,8 százalékra csökkent a munkanélküliség, és rekordokat dönt a foglalkoztatás, miközben a bérek hosszú évek óta nem látott ütemben nőnek – tette hozzá.

A frakciószóvivő hangsúlyozta:

2019-ben is meg kell őrizni Magyarország pénzügyi és gazdasági stabilitását, garantálni kell az ország biztonságát, és folyatni kell az adócsökkentéseket a családok és a foglalkoztatás támogatása érdekében.

Ezt szolgálja a jövő évi költségvetés – mondta.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Mi lenne, ha nem támogatná? Nyolcadik világcsoda!
A fidesz frakciónak minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vannak elégedve! Próbálna mást mondani!
CsipkeRózsa
Miért ne támogatná a saját maga által készített költségvetést?
RonaGyuri
az intenzív korrupció növekedés költségvetését! =))
back up
Néha a kevesebb, több.
Hányingerem van a "magyar emberek" kifejezéstől, meg a "magyar családok" kifejezéstől is.
Elegem van a magyar emberekből, meg a magyar családokból !!!
Zeta
A növekedéshez egy válságon keresztül visz az út!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.