Varga Mihály pénzügyminiszter a 2019. évi költségvetésről szerdán tartott tájékoztatón kérdésekre válaszolva elmondta: arra számítanak, hogy a forint árfolyama stabilizálódni fog, a piacok meg fognak nyugodni, és ez a stabil fundamentumokkal rendelkező országok, így a régió valutáira, többek között a forint árfolyamára is hat majd.

A miniszter kiemelte:

jelenleg nem látják szükségesnek devizakötvény kibocsátását, amelyre egyébként a tavaly decemberben bemutatott ez évi finanszírozási terv szerint egymilliárd euró értékben megvan a lehetőség.

Ameddig van rá mód, továbbra is a forintkötvényeken keresztül tervezik az államadósság finanszírozását, ettől abban az esetben térnek el, ha korábbi, drágább devizakötvényt olcsóbbra tudnak cserélni – tette hozzá.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió között kibontakozó kereskedelmi háborút érintő kérdésre válaszolva jelezte: az már elindult, készülni kell arra az esetre, ha az intézkedéseket a gépjárműszektorra is kiterjesztik, ez a várható németországi hatása miatt a magyar autóipart is érintené.

Az adótörvényeket a jövő héten nyújtják be – mondta a pénzügyminiszter szintén kérdésre válaszolva. 

Varga Mihály jelezte: az új lakásokra vonatkozó kedvezményes áfa hatályának meghosszabbításáról még nem született döntés.

Rámutatott: még korai a kérdés felvetése, hiszen a kedvezményes kulcs 2019. december végéig hatályban marad. Úgy fogalmazott, hogy vizsgálják a kérdést, és egyelőre azt látják, az építőiparon belül a fő gond az, hogy a megnövekedett igényt nem bírják a kapacitások.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ha a Misi ilyet mond,akkor jó lesz résen lenni.
mackoka46
Nem gond nekik a gyenge forint, most sortolnak az elftársak, jól kitömik magukat a nyári nyaralásunk terhére. Az sem zavartatja őket, hogy költségeken kívül hozam cím jól meglopja a népet az egészségpénztári burzsoa. nem gond semmi se, miden ok, amíg zavartalan a nép kifosztása és amíg ki nem csúszik a hatalom a kezükből.
Peller Anikó
Már megint igazat mond mint mindig. Négyszázon (vagy5).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. May 25., 10:13
Durva baleset a 8-as főúton
Szórakozás - 2019. May 25., 09:16
Demcsák Zsuzsa titokban férjhez ment
Itthon - 2019. May 25., 08:14
Esős, napsütéses szombat lesz