A Nemzeti Közművek kijavította a vihar okozta hálózati károk 95 százalékát – közölte a társaság. Késő délutánra az áramszolgáltatásból kiesett ügyfelek száma százezerről egy-két ezerre csökkent.

Pár ezer fogyasztónál még mindig nincs áram a tegnapi pusztító vihar után

Az áramszolgáltatás helyreállításán dolgoznak Nemzeti Közművek szakemberei és alvállalkozóik 2018. június 13-án Kecskemét-Borbás külterületén, ahol az éjszakai vihar fákat döntött a kis- és középfeszültségű távvezetékekre. Tömeges üzemzavart okozott a Nemzeti Közművek szolgáltatási területén a Dél-Alföldön június 13-ra virradóra végig vonuló vihar: csaknem százezer ügyfélnél okozott áramszünetet, de kora délelőttre már 70 ezer helyen helyreállították a szolgáltatást. MTI Fotó: Ujvári Sándor

A közlemény szerint az esti órákig sikerül megszüntetni valamennyi nagy kiterjedésű, több ügyfélcsoportot érintő középfeszültségű üzemzavart.

Dánszentmiklósón, Csemőn, Kunadacson és Lakiteleken dolgoznak még a szerelők.

Csütörtökön a kisfeszültségű hálózaton keletkezett hibák javításával folytatódik a munka.

A Nemzeti Közműveknél kétszázötven ember 100 szerelőkocsival, 60 munkagéppel dolgozott azon, hogy néhány óra alatt kijavítsák a vihar okozta hálózati károk többségét, és újra biztosítsák a folyamatos villamosenergia-ellátást az ügyfelek számára.

A cég több száz munkatársa látott neki már az éjszaka, hogy mielőbb felszámolja a vihar okozta tömeges üzemzavart.

Ennek köszönhetően késő délutánra az áramszolgáltatásból kiesett ügyfelek száma százezerről egy-két ezerre csökkent.

A telefonos ügyfélszolgálat emelt létszámmal fogadta hívásokat, néhány óra alatt csaknem háromezer hibabejelentés érkezett – közölték.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.