A biztosítóberendezés szoftverhibája miatt korlátozásokat vezetett be csütörtöktől a MÁV a Kelenföld-Székesfehérvár vonalon és a Budapest-Esztergom vasútvonal Óbuda-Piliscsaba szakaszán – közölte a Mávinform szerda este az MTI-vel.

Korlátozásokat vezetett be a MÁV a székesfehérvári és az esztergomi vonalon

A szoftver beszállítója haladéktalanul megkezdte a hibás program kijavítását, de az – a szükséges hatósági eljárásokkal együtt – akár több hétig is eltarthat.

A vasúti- és közúti forgalom biztonsága érdekében életbe léptetett korlátozások miatt a két vasútvonalon megnövekedhet a vonatok menetideje, egyes sorompóknál torlódások alakulhatnak ki a közutakon – hívták fel a figyelmet.

A vasúttársaság az átmeneti helyzetet vasúti forgalomszervezési intézkedésekkel oldja meg, a Kelenföld-Székesfehérvár szakaszon azonban hat sorompónál a fénysorompók fehér villogását kikapcsolták, ott jelzőőrök irányítják a közúti forgalmat a vonatok közlekedése idején.

A MÁV folyamatosan figyelemmel kíséri a forgalom alakulását, az intézkedések következményeit és egy hét múlva részletesen is megvizsgálja azokat, szükség esetén pedig módosítja a rendelkezéseket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.