Hirtelen a semmiből előbukkant a keresztény kultúra védelméről, valamint a hajléktalanság betiltásáról szóló alaptörvény-módosítási javaslat. Az ellenzéki képviselő szerint ez a törvényalkotás legalja és az ország szégyene.

A rendőrökkel tartatják be a keresztény kultúra védelmét előíró cikkelyt?

Az utolsó utáni pillanatban módosította saját alaptörvény-módosító javaslatát a Fidesz – hívta fel a figyelmet Harangozó Tamás, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke. A politikus törvénytelennek nevezte, hogy a bizottság kormánypárti tagjai olyan új szabályokkal álltak elő, amelyek az eredeti javaslatban nem szerepeltek.

Szerda fél nyolckor este kapták meg a bizottság tagjai az újabb módosításokat. Mint mondta, a változtatások közt az a legarcpirítóbb, hogy olyan pont is szerepel benne, ami az alaptörvény-módosítás általános vitáján nem is szerepelt a javaslatban, ezt pedig kifejezetten tiltja az országgyűlés házszabálya – húzta alá a politikus. Mint mondta, a hajléktalanság kérdését – miszerint tilos az életvitelszerűen közterületen tartózkodás – nem tárgyalták, tehát ez a pont túlterjeszkedik a javaslaton.

A 24.hu cikke szerint az ellenzéki politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a módosító javaslatba az is bekerült, hogy Magyarország hatóságainak meg kell védeniük a keresztény kultúrát. De – tette fel a kérdést – vajon ki fogja akkor megvédeni például a hindu, a zsidó, vagy éppen a muszlim kultúrát?

A Klubrádió összefoglalója szerint a keresztény kultúra védelmének keretében a titkosszolgálatoknak, a rendőrségek, de még a gyámhivatalnak is ezt az elvet kell szem előtt tartania. Az erről szóló javaslatot szerdán, vagyis ma este kapták meg a testület ellenzéki tagjai, akiknek összesen 14 órájuk maradt a dokumentum tanulmányozására. Egyikük, Harangozó Tamás a Facebook-on hozta nyilvánosságra a kormány – az eredetitől több ponton is eltérő – javaslatát. Az MSZP képviselője szerint ez a törvényalkotás legalja és az ország szégyene.

Az alaptörvény soron következő hetedik módosításában mások mellett szerepel még a közigazgatási bíróságok létrehozásáról szóló rendelkezés, a hajléktalanság, vagyis az életvitelszerű közterületen tartózkodás betiltása, valamint a politikusok háza előtti demonstrációkat sem engednék a jövőben, az otthon nyugalmához való jogra hivatkozva.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ez a törvénykezés fog elvezetni Orbán és az ostoba álkeresztények bukásához.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vladimir putin
@Shikari: tök jól látod, a Sztálin sincs, meg a Hitler se, mégis erkölcsösek voltak, te se számolgasd az esőcseppeket, mert annyira szép, hogy újra itt van a jó világ, végre újra lophatunk és gyilkolhatunk!
magyarbakancs
@Shikari: erkölcsről az beszélhet ki nem forgat köpönyeget mint Orbán.
Kereszténység megvédését olyan ember beszéljen ki nem mondja azt mint Orbán "térdre imára"

Ernyit éról.
vladimir putin
@Shikari: én ugyan nem vagyok libsi, legszívesebben széjjelbasznám minden
cigány / román/ és mindenféle egyéb geci fejét,
de a Miniszterelnök Úrét, meg a Mészáros Lőrincét természetesen nem.
magyarbakancs
@Shikari: " Látom az egészből egy szót sem értettél."
Én értem csak sajnos te is a olyan gondolkodásod van mint akik ezt a törvényt erőltetik.
vizet prédikálnak ,bort isznak.
sokanvagyunk
Még mindig jobb döntés betiltani a hajléktalanságot, mint azt kötelezővé tenni.
mackoka46
Na rendőr meg a kultúra. Kik vagyunk mi, hogy verőlegények kelljenek kulturális ügyekben ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.