Egy jelmeztervező szerint ennyit óriási büdzséjű filmeknél szoktak költeni.

A Népszava szerint

több mint 140 különféle férfi és női jelmezt rendelt két tételben, összesen 624 millió forintért a Magyar Állami Operaház.

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a pályázatot konzorciumban nyerte két cég. A Méretes Szabó és a Jelmez Art Kft. a kivitelezést és a szállítást vállalta négy évre.

Több mint félmilliárd forintot költenek operaházi jelmezre

A reneszánsz férfi ingtől a modern katonai ruháig, uszályszoknyától a Chanell kabátig terjed a megrendelés, de az ajánlatkérő egyéb, a felsorolásban nem szereplő típusokat is kérhet. A jelmezekhez az Operaház biztosítja az anyagot – írja a lap, amely szerint az, hogy mennyi ruháról van szó és mennyi az anyagköltség nem derül ki a dokumentumból.

„Ilyen nagyságrendű vételről még nem is hallottam, óriási büdzséjű filmeknél szoktak ennyit költeni jelmezre”

– mondta a lapnak egy névtelenséget kérő jelmeztervező. Szerinte az is furcsa, hogy a beszerzés több előadást is lefed, hiszen általában egy darabhoz szoktak jelmezeket rendelni.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Bruzák Noémi

(nepszava.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az Orbán-kormány, uralkodásának nyolc éve alatt tökélyre fejlesztette a közpénz magánosításának technikáját, nevezzük nevén: a lopást. A rendszer egyik ideológusa szerint „amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája”. „Törvényesítve” öntik zsákszámra a milliárdokat a Fidesz közelinek mondható oligarchák zsebébe. Hihetetlen gazdagodásoknak lehettünk a tanúi az elmúlt években. Semmi sem volt drága, ha a közpénzek eltüntetéséről volt szó, a lopást, a korrupciót ilyen kreatív módon lehetővé tevő hatalom talán még sohasem uralkodott Magyarországon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.