Magyarországon, ha egy szülő magára marad súlyos beteg gyermekével, a kiemelt ápolási díj és emelt családi pótlék összege együtt is csupán 75 815 forint.

(Forrás: 168 óra)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
A családi pótlékot hányszor emelték a 8 év alatt? Fiam 1996-ban született és 20 év alatt,még járt a családi,összesen emeltek 500 ft-ot. Nem sajnálom az otthonápolásért,mert én ingyen teszem ugyan azt,igaz,én nyugdíjas vagyok,bár gondolkoztam már rajta,hogy váltok. A nyugdíjam 55.000 ft,annál azért jobb az otthonápolási díj. A gond csak az,hogy rengeteg utána járás van és a saját férjemet nem pénzért ápolom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@Madácsi Pali: Nagyvonalú voltam, feltételeztem, hogy az arány is kicsi volt a dicsekedni való összegnél.
csipetke
Aztaaa! Ez ám a nagy tett! Ismerősöm otthon ápolja az agyvérzést kapott férjét,40 ezer ft körüli összeget kap.Szívesen megnézném,egy reality show keretében,hogy rétvári mihez kezd 40 ezerből egy hónapig.Ráadásul,ha nyugdíjazáshoz kerül az illető,aki évekig 40 ezret kapott,még a nyugdíja is ott lesz emiatt,ahol a vakond is érdeklődik...Szégyenletes összeg.
namihami
@csipetke: Döntse el az ismerősöd, hogy ápolni akar vagy dorbézolni.
Gondoskodó kormányunk volt szives és ezt a terhet is levette szegény asszony válláról. A végén még rápenészedne az a rengeteg pénz és állandóan utalni kellene az Orbán (egyre szegényedő) család részére. És akkor még a postaköltség is azt a szegény asszonyt terhelné.
cikicakk55
@szaboria1: Sajnos ez a helyzet. Már egyszer belefogtam a férjem agyműtétje után,mikor rájöttem,hogy ennél jobb már nem lesz,csak nehezebb. Azzal jöttek az Önkormányzatnál,hogy nem jár ápolási díj,mert nyugdíjas korban vagyok.Kérdeztem,hogy a nyugdíjas miért ne vállalhatna már munkát.Rengeteg orvos és ápolónő dolgozik nyugdíj mellett. Azt mondták,hogy azok nem saját hozzátartozójukat ápolják és gyógyítják,hanem az államnak dolgoznak. Most azért,mert én nem vágom be a páromat egy kórházba,vagy egy rehabilitációs( elfekvő) osztályba,azért én már nem az államot segítem? Na akkor döntöttem úgy,hogy elegem volt én nem variálok vele.Ja,még hozzá tették,hogy akkor elveszik a nyugdíjamat,amit lehet,hogy vissza sem kapok. Adja a sors,hogy a férjem legalább addig éljen,mint én,de mi van,ha valamiért hamarabb megy el? Az özvegyiből éljek meg? Na ez Magyarország. Mi nyugdíjasok jobb ha megdöglünk,mert már csak gond vagyunk az államháztartás nyakán.
tudode
Ezeknek "csak" megszületni volt nehéz, mert képeSSek menetelni a NEMZET ESZE után az általa .. k i je l ö l t, sehova nem vezető úton, nem KÉTSÉGBE VONVA azt, hogy ilyen körülmények között MICSODA nehézségekbe ütköznek, talán MINDENNAP a szakterületük feltételeinek MEGTEREMTÉSE érdekében.
.
Mindenkit .. Ó V J O N .. meg a sors attól, hogy bármi módon SÉRÜLT hozzátartozót kelljen ápolni, függetlenül az ÁLLAM adakozókedvétől, mert
.
1. / Akár csecsemő, vagy FELNŐTT kórban bármiféle agysérülés, v műtétet követően a SÉRÜLT HOZZÁTARTOZÓ felépüléséhez kevés a HOZZÁTARTOZÓI SZERETET,szakmáját tanult logopédus, gyógytornász, stb. igénybevételére van szükség
.
- annak érdekében, hogy a SÉRÜLÉST megelőző állapothoz közeli ÉLHESSEN a hozzátartozó - függetlenül, aki megengedheti magának -, bizony 24 órás készenlétet igényel!
.
Egyáltalán MILYEN MÓDON ÉLIK meg ezek a KÖZSZOLGÁK, hogy az ADÓFIZETŐK-, és az EU állampolgárok befizetéseinek jó része az ÁLLAM SZÁMÁRA, nekünk nem hoz egy FITYING HASZNOT a GAZDIJUK stadionerői, térkövei, az alföldön röhögő kilátók, üveghíd, stb. akkor, amikor a FÉL ORSZÁG létszükségleten, és az alatt éli .. a .. b e l e n g e t e t t , EGYRE TÖBBSZÖR kilátásba helyezett, talán az általuk gerjesztett .. V Á L S Á G .. előszelében, amelyet az EZER FT feletti húskészítmények, és gyümölcsök árai már igazolnak is!!!
kereső
Éljen meg rétvári bence másodmagával 75.815.-Ft/hó-ból havonta, úgy ,hogy a másodmaga beteg.Szemétláda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél