Nem mértek veszélyes károsanyag-koncentrációt a levegőben a XIII. kerületi, Frangepán utcai, szerdán történt raktártűz után – tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a katasztrófavédelem, amely továbbra is dolgozik a helyszínen.

Nem mértek veszélyes károsanyag-koncentrációt az angyalföldi raktártűz után
Fotó: Pixabay

A műszaki berendezéseket tároló, háromezer négyzetméteres raktárban szerda délelőtt keletkezett tűz. A környéket kiürítették, több száz embert kísértek biztonságos helyre. A rendőrség rongálás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtöki közleményében azt írta: a fővárosi hivatásos és a zuglói önkéntes tűzoltók szerdán négy órán keresztül oltották a tüzet: százhuszonhárom tűzoltó harmincegy gépjárművel, tizenkét vízsugárral és két vízágyúval dolgozott.

Munkájukat a Készenléti Rendőrség két, nagy mennyiségű vizet hordozni képes vízágyúval, az FKF Zrt. pedig két víztartályos gépjárművel segítette.

A tűz miatt – mint írták – több száz méter magas füstoszlop alakult ki, amely a viszonylagos szélcsend miatt egyenesen, felfelé terjedt. Az emberek biztonsága érdekében a fővárosi mobil labor végig a helyszínen volt, a szakemberek több ponton végeztek méréseket, és vizsgálták az egészségre káros anyagok jelenlétét a levegőben.

"A mérések lakosságvédelmi intézkedést megalapozó veszélyes koncentrációt nem mutattak ki" – emelték ki, hozzátéve: így további lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Az utómunkálatok jelenleg is tartanak, a tűzoltók felügyelik az épületet, és az időről időre keletkező izzásokat eloltják – olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Nem mértek veszélyes károsanyag-koncentrációt az angyalföldi raktártűz után"...és közben, alatt?
...ja, abban a koromfekete füstben, amit rengeteg műanyag és más korszerű finomság bocsájtott ki, nem volt mérgező anyag? ezt még egy gyerek sem hiszi el...
wagabund
ez olyan, mint a vörösiszap...nem káros emberek...csak az nem ül sitten aki ezt állította az első órában.
Sámannus
A lakosság védelem ott kezdődik, hogy ha ki vesznek egy cégből 1,2 milliárdot, az minyimum sitre kerül, hogy ne gyújtogathasson. Ilyen eccerű.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél