A 444.hu egy kanadai olvasója segítségével megszerezte British Columbia tartomány erdőkért felelős minisztériumától azokat a vadászati engedélyeket, amiket Semjén Zsolt nevére állítottak ki az északnyugat-kanadai Fort St. Johnban.

Semjén Zsolt bölényre, farkasra és szarvasra vadászott Kanadában

Ezek szerint a miniszterelnök-helyettes tavaly kétszer is vadászott Kanadában bölényre, farkasra és szarvasokra, és ezeket az utakat valószínűleg ugyanúgy ajándékba kapta, mint a svédországi túrákat, mert a több milliós kiadások ellenére még növelte is a megtakarításait.

Az engedélyekből kiderül, hogy Semjén mindkétszer egy olyan magyar kísérővel vágott neki a vadonnak, akinek a cége 8000 amerikai dollárért (~2,2 millió forint) kínál hasonló bölényvadászatokat British Columbiába, de ennyiből még nem lehet megúszni: külön fizetni kell a kilövési engedélyekért, a természetvédelmi területek használatáért és az utazásért is.

Tavaly augusztusban a háromfajta szarvas vadászati engedélyéért Semjénék 955 kanadai dollárt fizettek. De ezek még csak az előzetes engedélyek, ha a KDNP elnöke lelő egy állatot, azért külön fizetnie kell. A külföldi vadászoknak még külön 200 dolláros díjat (royaltyt) is kell fizetniük és ott van az állami adó is.

És ha nem lóháton akarja megközelíteni a vadont, azért is külön kell fizetni 1100 dollárt, hogy repülővel bevigyék a vadászterületre. Ha pedig a trófeát is haza akarja vinni, még jobban megugranak a költségek.

Semjén Zsoltot is kereste a 444.hu, hogy Kanadában ki állta a költségeit, mennyibe került és milyen állatokat sikerült lelőnie, de a miniszterelnök-helyettes a sajtósán keresztül csak annyit közölt:

Semjén Zsolt természetszerűen minden vadászaton vadászként vesz részt, és mint már sokszor elmondtuk, minden hobby a magánélet része, magánéletéről pedig elvi okokból nem nyilatkozik.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Remélem megérjük hogy erre a tahó álkeresztény hernyóra fognak vadászni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
desiro57
zsóttika én megadtam a kilövési engedélyt a bőrödre!!!
remélem egy 7.62-es eltalál a vadászataidon.
evacica
@herczeg0210: Haha! Nevetőgörcsöt kapok! Orbán ezt a szót, hogy szerénység még hírből se ismeri! aljas pofátlan banda!
Commenter
Nem bír leállni a tömény álkeresztény. Remélem egy farkas kapja el egyszer!
herczeg0210
@evacica: Ez így igaz de, a választás után sajátszájúlag mondta, hogy "most kell szerénynek lenni"... Tudom, hogy nem tudja mi az!?
vitriol
...és semlyénre nem vadászott senki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.