Nincs kegyelem, brutálisan felpörgették a kilakoltatásokat, magyar, becsületes családok százait vágják ki az utcára a következő moratórium idejéig, már ha lesz. A Portfolio.hu gazdasági portál közölte a legfrissebb számokat a magyar hitelkatasztrófáról, eszerint március végén 327 milliárd forint volt a 90 napon túl nem teljesítő lakossági banki hiteltartozás nagysága. Az MNB jelentése szerint 2018 első …

Forrás: olkt.hu
Feltöltő: toma33
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

100 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Azt hittem,,hogy már régen megmentették őket.. Ja ? Mégsem. ( " Csak a fitymasz "...)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
"magyar, becsületes családok"
Ez rendben, de ha nem fizetik a törlesztőrészletüket? Egy bank sem jótékonysági intézmény.
Clavigo
Azt hittem,,hogy már régen megmentették őket.. Ja ? Mégsem. ( " Csak a fitymasz "...)
tulipan
@division: Ha nincs miből törleszteni, akkor nem becsületes a család???
1magyar
@division: A jó curva anyjukat a bankoknak mikor a sokszorosát préselik ki az emberekből!
Jozefina
@1magyar: na meg ov nak is!!?? Ő játszotta ki a hiteleseket a banki adókért cserében!!??
Nessy
A forintosítás egyike volt az inkorrekt intézkedéseknek, már ami a végrehajtását illeti.
Ha a családból egy kereső valamilyen oknál fogva kiesik, akkor annak annyi! Ha ápolásra szoruló családtag van, akit otthon ápolnak, ha megszünik egy munkahely, és másik munkahelyet keres valaki, 50 felett már kijelentik, hogy idős a feladatra. Ha betegség miatt nem tud fizikai munkát végezni, és nincs diplomája, ( néha az a gond, hogy túlképzett) vagy kap minimális rokkantságit, vagy semmit.
Nem mindenki lumpen! Ha valaki veszi a fáradságot, és néha meghallgatja az emberek gondjait, rájön, hogy bizony gyakran a valóság és a kormánypropaganda köszönő viszonyban sincs egymással!
1magyar
@Jozefina: Szerintem se büntette a bankokat. Nem lehetett volna megengedni, hogy 1 milláért 3,5 -et kérjenek. Az uzsorakamatot milliószor kimeríti a bankok ténykedése. Az uzsorásokat meg ha ilyen hatványozottan kérik vissza a pénzüket börtönbe küldik a bankok meg gazdagodnak a magyar nép meg az utcára kerül.
wpym
@Clavigo: Aztán miért is kellene olyanokat közpénzen megmenteni, akik saját magukkal szúrtak ki, amikor eszetlenül aláírták a hitelszerződést???
Equus1
nem nagyon vok tájékozott ezekben a dolgokban... nyilván vannak tőlem okosabbak is... a hitel felvételekor a szerződés tartalmaz vmi biztosítási díjt is... azzal mi van? Nyeldes-beldes?
Pálinkás Pál
Nos..ez egy érdekes helyzet...mindenki önként és dalolva írta alá a hitelszerződéseket!!Vagy van aki úgy gondolja,közpénzből kéne kifizetni egyesek tartozását??Bírom hoy itt mindenki belekeveri a politikát...holott ez egy kockázatvállalás volt...nem jött be!!!Mielőtt valaki szóvá tenné,nekem is van hitelem,fizesse ki az állam???persze mikor felvettem gondolkodtam hogy tudom-e majd fizetni...a devizahitelk idején is volt forinthitel,persze jóval kedvezőtlenebb...ergo aki devizahitelt vett fel ,az "nyerészkedésre" játszott!!! És szerintetek aki akkor forinthitelt vett fel lakásra...mit szólna a dologhoz?? a devizásoknak kifizeti az állam,ő meg nyögje tovább a felvételkor sokkal kedvezőtlenebb forint tartozást?? a devizahitel egy "tőzsdézés" volt,kockázattal...ezzel akkor is számolni kellett volna!!!
Nessy
@wpym: A rendszer váltással érdekes dolgok történnek időnként a hitelekkel.
1990-1991.A felvett 6% kamatozású hitel egy nap alatt 32% lett. megszavazta a parlament! Ha tudta valaki vállalni 1 év alatt a törlesztést, 18% .
Ma már nem a forintosított devíza hitelesek szívnak csak! Most is épp emelkednek a törlesztő részletek, pl, a forintban felvett lakáshitelnél is!
division
@tulipan: Dehogynem, csak felelőtlen volt a családfő amikor eladósította a családját 25 évre.
tulipan
@division: Miért, szerinted akkor az utcán lakni felelősségteljesebb lett volna??? AKKORIBAN nyilván volt még állása és megfelelő jövedelme hogy lakása legyen! Te hol is élsz, hogy ezt nem tudod???
tulipan
@Nessy: Bizony igy volt! Nekünk is egyik napról a másikra 3-ról 32 %-ra emelkedett a a hitelünk,! Akkoriban nem volt hova fordulni "panaszkodni'"!!! Igaz, ezel az örökös panaszkodással ma sem mennekgysem, semmire az érdekeltek!!! Az is igaz, hogy a paanszkodásra, éppen ez a teljesen érzéketlen narancsos horda biztatta fel azt embereket, a Gyurcsány kormány idején!!! Viszont, a nagyfene hitegető pofázáson kivűl, mint végül kiderült, semmit nem tettek értük!!! :)
Nessy
Érdekes megoszlása van a kilakoltatás okainak. Legkevesebb a volt devíza hiteles, aztán jönnek a már eleve forint hitelesek, de a legtöbb a köztartozás miatti kilakoltatás. A CSOK is magas hitel felvételt indukál.A lakásárak az égbe, a CSOK mellé egyre magasabb hitelt kell felvenni. És jövőre még rosszabb lesz, ha az 5 % ÁFA helyett vissza jön a 27 %.
tulipan
@Nessy: Rémes kilátások! Azért harsokgják hát, hogy '"mennyi, de mennyi pénz marad'" jövőre a családoknál, reszketnek, hogy megint nekiindulnak a világnak a fiatal népek!!!

Ezért másznak olyan sokan ilyesmibe is bele! Mi is kipróbáltuk, meg a '90-es évek elején, mint minden akkoriban minden lehetséges pénzszerzési forrást, de szerencsére időben kiszáltunk!!!
www.portfolio.hu/befektetes/ongondoskodas/vagyonokat-egetett-el-magyarorszagon-ez-a-10-szornyu-kamubefektetes.290614.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
tulipan
@Shikari: Szívtelen, agyatlan narancsos hülye!
karma1
@1magyar: Nem a bankok. Szemely szerint kuszaszem-matolcsy, orban utasitasara ES engedelyevel... A bankok nincsenek uralkodo helyzetben, mindenkor fuggnek a Jegybanktol, es ez az MNB, kuszaszemmel az elen. A devizahiteleseket kizarolag egy torveny segithetne meg, torvenyeket pedig kizarolag a Parlament hozhat, ahol 2/3 a fidesz tobbsege.
Azt kell tudomassulvenni, hogy ma Magyarorszagon MINDEN orbantol es az o egyre erosodo elmebajatol fugg!
karma1
@wpym: Ha tudnam, hogy elesek az utcan, akkor inkabb leulok elotte,...
Honnan tudhattak volna, hogy kosa egy idiota interjujaval bedonti a forintot, es mar regen nem fogja megerni a svajci frank hitel?
Utolag kurvaokos lehet egy csomo fo'szer... Latom, te is...
steve82
@Shikari: Aha, és az véletlenül se jut eszedbe, ahogy a bérkommentelő társaidnak sem, hogy rajtuk kívülálló ok is lehet a háttérben? Mondjuk egyik kereső családtag lebetegszik, meghal, vagy megszűnik a munkahelye, mert kell valamelyik fideszes havernak a piac? De még lehet ezer más okot is keresni okoska. Nagyon remélem, hogy te is belekerülsz egy ilyen helyzetbe, hogy kicsit megvilágosodj...
qxy
Én néha egyet értek a kilakoltatásnál. pld. a szomszédom, Szegeden.- Közös képviselő volt, el lopta a pénzünket, nincs egy vasa sem a háznak,Ők ingyen laktak, semmiért nem fizettek, és most kibukott minden. Nincs számla, nincs kifizetés, nincs bevétel, csak a nagy nulla. Javasoltam hogy külső könyv szakértő, és a keletkezett kárt rá ruházni a Bélára. Határidőt adni neki, ha letelt, ki tenni a picsába a lakásból .Nevet a markába mert ezt nem tehetik meg. A ház hiányát mi adjuk össze úgy hogy több lesz a közös költség. De a Béláék maradnak mint lakók. Szerintem nem egy Béla van az országban akit már most ki lehetne baszni a lakásból. Na ezek a Bélák amikor verik a nyálukat sokan azt hiszik, hogy szegény Béla fizeti a rezsit, minden számla rendben és tessék. kiteszik.A másik lakó, öt éve nem fizet semmiért. csak lakik. Azt mondja, ő nem is fog. Mi meg akiknek sajátja a lakása, ( igaz nem lakok ott) fizessünk többet, hogy elég legyen a bevétel a ház kiadásaira. Főleg én, mert a Béla azt mondta.- " fizethetnél többet is mert kint élsz és jól keresel" Na erre ki is nyílt a bicska a zsebembe. Aztakurvaszarokbele.
1magyar
@qxy: A közös képviselőknek akik nem a házban laknak nem szabadna nagyobb pénzösszeget a gondozására bízni.
Én csak lépcsőházban lakót engednék és azt is mind külön lépcsőházanként. Meg miért engedik meg, hogy a vízdíjat mérőórák esetén ő szedje? Jobb lenne a vízműnek fizetni.
3x annyi pénzt szednek be mint ami a működési költség, naná hogy csábító a pazarlás és garázdálkodás. A múlt évi költségeket figyelembevéve szabadna kb. 10%-kal többet szedni.
tulipan
1magyarIgy van! Én is sokat bosszankodom, az elhunyt lakótársunk helyett választiott külsö közös képvieelő miatt!!!
Hellcat
A fidesz bevezette a devizahitelt, majd megpróbálta megmenteni őket azzal, hogy jól bedöntögette a forintot..."Senkit nem hagyunk az út szélén". A fidesz ezzel gyakorlatilag kiszolgálta a bankokat. Kétségetek ne legyen, lesznek még "CSOK károsultak is", meg "Mentsük meg a CSOKosokat" stb stb... Ehhez ért egyedül a fidesz...olyan intézkedéseket csinálni amibe hosszú távon sokan bele fognak bukni...devizahitel, CSOK. a kötvényes migránsok miatt jön majd még a fekete leves...vagy csak úgy alapból vegyük a sok baromságra elbaszott EU-s támogatást.
1magyar
@tulipan: Lépcsőházanként sokkal kevesebb pénz kell és könnyebb megoldani a problémát.Aki ott lakik annak érdeke nem úgy mint egy külsős,fizetettnek aki hónapokig hagyja ázni a lakókat és csak a legdrágább szerelőket ismeri.
tulipan
Nem újság, hisz a narancsosok legalább 30 éve mindig csak hazudnak, hazudnak és hazudnak rendületlenül!!!
division
@tulipan: Nem az utcán, de nyugaton pl. a bérlakásokat választják döntő többségben, így ha valaki el akar menni vagy talál jobb helyet elmegy, nem lesz semmiféle teher, hitel a nyakán. Azért gondolj már bele, 25 év...Még ha van is munkája, mi a biztosíték hogy lesz is, vagy mondjuk nem lesz beteg közben, stb.? Nem szabad ennyi időre hitelt felvenni semmiképpen, még lakásra sem. Meg kell másként oldani azoknak is akiknek nincs rá pénze, ez nem megoldás.
nezelodo
Na lám, működik a három gyerek, három szoba, négy kerék program, különösen a Kósa IQ Lala és a Zselés általi forintbedöntés óta. Na csak azért, mert csak Magyarország számít!
Desischado
A fidesz csak a romboláshoz, és a lopáshoz ért. Eszükbe sincs a devizahiteleseknek vagy bárkinek is a segítségére sietni a sajátjaikon kívül. kósáék bedöntötték a forintot, és milyen érdekes, 180 ft-os végtörlesztéssel kifizették villámgyorsan a hiteleiket. A nép meg nyugodtan éljen az utcán. Végtére is ezt szavazták meg nagyon sokan. Köszönet érte, hogy egy ilyen embertelen bűnbanda ül a nyakunkon továbbra is!
karma1
@division: Ne legyel mar ennyire szemellenzos! Ugye nem mondod komolyan, hogy az ember ne v egyen fel lakashitelt, mert ki tudja, mi lesz vele 25 ev utan???

Keress ra az angol "mortgage" szo jelentesere, es rajossz, hogy a legtisztesegesebb lakaskolcson, "mortgage" is lefedi a szo jelenteset, vagyis "halalodig" fizeted. (Ha nem vagy extra jo helyzetben).
Amikor idejottem, a lakashitel kamatok 10.5 % -osak voltak, lasszoval vadasztak az elso lakashoz jutokat, vagyis altalaban a fiatal hazasokat, es "welcome home loan"-t adtak nekik, INGYEN, - egy filler onreszt sem kellett fizetni. aztan 2008-ban megrengett a gazdasagi vilag, egy darabig halodott a piac, a kamatok 3-4.5 %-osak lettek, de 8 eve mar 10, mostanra 20 % onreszt kell letenni, - elmult mar a jovilag itt is.
Nehogymar az elso lakashoz jutas egy kormanyzati kegy legyen, - az eltorolt Alkotmanyban erre (is) volt megfelelo szabalyozas.
Aki felvette annakidejen ezt a fajta hitelt, az bedolt Jaray Zsigmondnak (fidesz), mert valoban jobbnak nezett ki a hitel,. mint a forintos. A mostani forintzuhanassal viszont a forintosok is megszivjak: magyarul: ne legyen SENKINEK sem jo lehetosege ma lakni alanyi jogon sehol sem, mert azt orban igy kepzeli??? Viszont igyekezzen, hogy megse valjon hajlektalanna, mert akkor meg egyenes utja van a bortonbe, anelkul, hogy barmit elkovetett volna.
Szerinted TENYLEG igazsagos ez igy? Benned tenyleg nincs egy csepp empatia sem?
Nessy
@karma1: Akinek nem volt problémája, az nem fogja megérteni azt, akinek problémája van. Tisztelet a kivételnek!
Ma már sajnos a az új forinthitelesek vannak többségben, akik nem tudják fizetni az egyre gyakrabban emelt törlesztőt.
A másik nagy csoport a köztartozás miattiak.
Nem hitel felvevők, csak éppen családi tragédia, munkahely elvesztése stb. miatt nem tud fizetni időbe.
Tudjuk, hogy egyetlen bank, vagy közszolgáltató állami cég sem jótékonysági intézmény. De nehéz elhinni, hogy a valóban önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülteken nem lehet valahogy segíteni.
Eklatáns példa, ha egy tehetetlen beteget kell ápolni, és nem tud munkát vállalni a családtag, akkor nekik tényleg annyi!
Azonban pártunk és kormányunk szerint a betegápolás nem munka, és a minimálbér sem jár érte.
Gauntlet
Megszavazták a Fideszt! Ez az ára! :( lehet a migránsokra meg Sorosgyurira kenni.
karma1
@Nessy: Nagyon jol tudom, latom a legjobb baratnom sorsan, aki 17 eve apolja a vak mamajat, ami teljes embert kivan, szoval kapta a massziv 26000 forintot, aztan tavalytol megkapta az egetrengeto 48.900 forintos oregsegi (tanari) nyugdijat, mert hat pont azok az evek hianyoznak neki, amikor a nyugdijbakeszulo egyeneket kicsit jobban dijazzak (legalabbis a Kadar rendszerben nem szurtak ki veluk), mert hogy a legjobb 10 evet veszik a nyugdij alapjaul. Mara felemelkedett ez az oriasi nyugdij 52,100 forintra...
Ha a 94 eves mamajanak nem lenne egy csomo nyugdijkiegeszitese (es nem ltt volna nagyon jo nyugdija a cegetol, ahonnan o 58 eves koraban mehetett nyugdijba!), akkor nem birnak fizetni a szamlakat sem, es kajara, gyogyszerre sem nagyon futna nekik. Retteg attol, hogy a mamaja meghal, nem tudja, mi lesz vele...65 evesen nem biztos, hogy talalna allast, az oraado tanarok nem sokat kapnak most, es meg is kell talalni ahhoz a diakokat is, akik azt a keveset legalabb ki tudjak fizetni...
wpym
@karma1: Az elesés és a hitel 2 külön történet, nem keverendő!

Tudott volt az árfolyamkockázat + adott volt a drágább forinthitel. Ehhez nem kell jósnak lenni. Ennyi.
karma1
@wpym: De mar a forinthitel is bedolt. Erre valami hsz?
wpym
@Nessy: Nem kötelező hitelt felvenni. Megoldás a bérelt ingatlan, melyből adott esetben könnyű kiszállni, nem úgy, mint egy bankhitelből.
tulipan
@karma1: Éppen erről avn szó! Ilyen élethelyzetek bőven adódnak!
tulipan
@wpym: Hol találsz ehhez megfizethető béringatlant???
wpym
@tulipan: Szét kell nézni, meg lehet oldani, anno nekem is sikerült.
De ha így áll valaki hozzá, akkor nincs miről beszélni, feleslegesen koptatjuk a billentyűzetet.
wpym
@Nessy: A köztartozást felhalmozókkal jellemzően akkor van gond, ha társasházban élnek. Az ugyanis azonnal érinti az ott lakókat. Ezért lenne jó és velük szemben korrekt, ha az ilyen figurákat záros határidőn belül kilakoltatják és elárverezik az ingaltlant, hiszen nem elvárható, hogy a többi fizesse más vagy mások tartozását.
tulipan
@wpym: Annó lehetett, de én a mostról hebegek!!
Nessy
@wpym: Nem tudom, próbált e megfizethető lakást bérelni gyerekkel, pláne egy fogyatékos gyerekkel.De anélkül is a minimálbér még a bérleti díjra és a rezsire sem elég. Nem mindenkinek sikerül 100 m2-s tanácsi bérlakáshoz jutni 100ezer forintér havonta a Várba. Azaz 1000 forint/ m2.
Az tény, hogy aki tudna, de nem fizet, azt ki kell lakoltatni.
Jozefina
orbán így hálálja meg a bankoknak a banki adót!!! Oda dobja prédának a szerencsétlen honfitársait!!?? Ember az ilyen??!! Szerintem nem!!! Közben hazudik ország-világ előtt!!!??
"“Nekünk Magyarország az első!”, “Senkit nem hagyunk az út szélén!” Ugye? Nem sül le a bőr a képéről azoknak a fideszeseknek, akik az Orbán-Rogán-Tiborcz-Matolcsy-Farkas Flórián-maffiára szavaztak?"
Aki Én
@division: @Shikari: Ne tegyetek úgy, mintha a hitelfelvétel valami bűn, valami elítélni való lenne. A világon mindenhol működő dolog.Tény, hogy sok meggondolatlan hitelfelvevő van, de a többség nem ilyen.
Azt felejtitek el, hogy ezeket az embereket ÁTBASZTÁK, MEGLOPTÁK!!!
Ha bevállalsz egy bizonyos törlesztődíjat havonta, akkor miért lenne elvárható, hogy annak többszörösét is gond nélkül, néma csendben fizesd. Az már csak hab a tortán, hogy nem is devizában kapták, deviza csak a nevében szerepel.
És a lehetőséget a fidesz teremtette 2001-ben a devizahitel törvénnyel.
A bankok aljasak, de a mindenkori kormányok általi szabályozásban működnek. Máshol miért nincs ilyen gond ebből???
Beszélhettek butaságokat, de a problémát a fidesz okozta, és ő nem oldja meg.
Százmilliárdokat kerestek rajta.
kisrigó
Ha már maguktól nem jutott eszükbe az elvtársaknak, hogy segítsenek az otthon ápolókon, most miért nem szavazták meg? Segítséget kapott volna két ember (ápolt és ápoló), no meg az állam, mert nem kellett neki gondoskodni a beteg emberről! Még a javaslat szerint is nagyon szerényen lehetne élni, de nem is a dőzsölés a cél, hanem, hogy ne haljon éhen, ne fagyjon meg télen! Érthetetlen!
wpym
@Nessy: Nem, nem próbáltam, de kifogásokkal nehez előre lépni.
wpym
@Aki Én: Lehet, hogy átverték őket, azonban tudott rizikófaktor volt az árfolyamkockázat és aláírták önként a hitelszerződést, amit előtte el kellett volna vinni ügyvédhez. Ha ebbe nem egyezett volna bele a bank, akkor meg kellett volna köszönni a lehetőséget.
Tehát utólag köpködi kurvára inkorrekt és teljesen jogos, ha az erdőben kötnek ki.
Aki Én
@wpym: Qrvára nem érted, vagy inkább nem akarod érteni.
qxy
@1magyar: Na meg? .- azt mondja.- Te meg ugye többet tudsz fizetni a ház felujításra mint a többi lakó? mert ugye te jóóóóval többet keresel mint mi.
Nem is szeretek haza menni mert jön a nagy ötletekkel. Ha még el mesélném a többit. Valami agy halott Béla.
Jozefina
@wpym: a rizokofaktorról egyedül a bank tudott, hiszen nekik erre kiképzett embereik vannak, akiknek az a foglalkozásuk, hogy rövid, vagy hosszútávú elemzéseket készítsenek. Az egyik ismerősöm kérte a banktól, hogy aláírás előtt hadd mutassa meg egy ügyvédnek a kölcsönszerődést, de nem engedélyezték. Miután lakás kellett neki kénytelen volt aláírni. Most a felvett hitelösszeg háromszorosát követeli a bank!!! Természetesen ehhez kell a fidesz-kdnp egyetértése és ők egyetértenek!!!
division
@Aki Én: Teljesen mindegy hogyan próbálod szépíteni a dolgokat, aki 20 milliót is képes volt felvenni 25 évre az vessen magára. Fentebb már leírtam a veszélyeit. Te vagy az aki a hatalmas Fidesz utálatod közepette nem akarja ezt megérteni. Szerinted mi lenne a megoldás? Átvállalni a fizetni nem tudók tartozásait? Vajon azt majd ki fizetné? Én meg te? Na és szerinted a becsületesen törlesztők ezt jó szemmel néznék?
tudode
Eljön az idő remélhetőleg, amikor majd HAMUBAN SÜLT POGÁCSÁVAL a puttonyukban hagyják el azok a KÚRIÁJUKAT, v milyóket, akik HADICSELLEL ide juttatták el az országot, azt AMIT ÖSSZEHARÁCSOLTAK, mert EBŰL SZERZETT JÓSZÁG EBŰL VÉSZ EL!
.
Annak is ELJÖN az ideje, amikor a TÁRSADALOM nem külön, betonba vert csoportonként tűntetnek, hanem ÁLLAMPOLGÁRI ENGEDETLENSÉG képében mutatják meg EZEKNEK a kétkarú akárkiknek, hogy MERRE a MEDDIG, fel is út, le is út a magukévá tett, KÖZPÉNZBŐL FELÚJÍTOTT KASTÉLYOKBÓL, ide, oda ELDUGDOSOTT lóvéval!
.
A betonteknőre elköltött FÉLBILLIÁRDBÓL hány hajlék épülhetett volna, az ócsai 2,4 milliárdot alapul véve???
.
Arról nem is szólva, hogy a CSUTI tanácsi lakásból csinált 1993-ra 6,2 milliós Svábhegyi kulipintyót!!!
.
www.hocipo.hu/content/view/128_feszekrakas_orban_modra
.
Van, aki a CSODÁLATOS halszaporításhoz, és van aki a MI LÓVÉNKBÓL csodálatos lóvészaporításhoz ért qvára a mai napig!!!
.
Ezek egyre FELJEBB, a társadalom egyre LEJJEBB éli egyik napról a másikra az életét!
.
Aszonygya: LOPNAK, MINT A SZARKÁK:
.
www.youtube.com/watch?v=U_TcA7WiCdE
.
division
@karma1: Olyan sosem lesz hogy valami mindenkinek igazságos legyen. A többit fentebb leírtam, és ez itt nem empátia kérdése. Ha én adok valakinek sok millió forintot kölcsön én is elvárom hogy fizesse vissza a megszabott feltételek szerint.
Aki Én
@division: Látom nem akarod érteni. Ezeket az embereket becsapták. Tudom, hogy sokan naivak meg ostobák és felelőtlenek voltak, de becsapták őket. Újra kérdem. Miért csak nálunk van ilyen gond? Például a lengyeleknél mikor beütött a válság, levitték a kamatokat, nálunk emelték…
A bankok aljasak, de a kormány által biztosított játékszabályok alapján játszanak. Matolcsyék százmilliárdokat kerestek rajtuk, amiből kastélyokat, szőnyegeket, festményeket vettek. Nem közpénzből, hanem ezekből kellene visszafizetni a saját pénzüket, amit kicsaltak, elloptak tőlük.
Amit közpénzből fizetnek, az a felcsúti stadion meg a többi üzemeltetése, az ELIOS és a többi milliárdos botrány büntetése…
Miért nem ezeken rugózol?
Jozefina
@Pálinkás Pál: van benne politika bőven. Mer ha nem engedélyezik a deviza hilenek nevezett förmedvényt, akkor ma nincs probléma!
Aki Én
@division: ...egyébként nem az én fidesz utálatom nagy (dehogynem), hanem a te fidesz vakságod hatalmas.
A fideszt miért nem ítéled el azért, mert a bankoknak lehetőséget adott erre a hatalmas átbaszásra? Arra. hogy deviza nélkül devizahitelt vegyenek fel az emberek. Más kormány figyelmezteti és megvédi a társadalmat.
Nem olyan komplikált ez, csak elvakult vagy.
Aki Én
@Jozefina: 12:59 Így van. Vagyis elgondolkodtató, hogy a népmentő, nagynemzeti kormány egy ilyen lehetőséget ad a sokat kritizált bankok kezébe a társadalom ellen. Majd még keres is rajtuk néhány százmilliárdot.
Aki Én
@Jozefina: ...mert miután csak nevében deviza, így átbaszás az egész.
Rockxy
A felháborodás majd visszalakoltatja.
wpym
@Aki Én: De értem, csak egyet nem értünk. De nem baj, a hülye, felelőtlen hitelfelvevők mennek a levesbe.
wpym
@division: Persze, az ilyenek úgy gondolják, hogy az állam, tehát az adófizetők fizetik majd meg a tartozást, olyanok, akiknek semmi közük a történethez.
wpym
@Jozefina: Mint fentebb írtam: ha nem engedi a bank a szerződést ügyvéd által átnézni, akkor meg kell köszönni a lehetőséget. Ennyi!!!
Olyan nincs, hogy kénytelen aláírni!!! Vagy pisztolyt tartottak a fejéhez??? Nem valószínű.
Nekem is javasolták többen anno a 8 év alatt, hogy ne fizessek másnak, vegyek fel hitelt. Aha...
Maradtam a bérelt lakásban, nem is szívtam meg...

Az árfolyamkockázat közismert dolog volt, de ha valaki nem halott volna róla, akkor elég lett volna (ehhez ügyvéd sem kellett) a neten körbenézni.
wpym
@Aki Én: Ki nem szarja le, hogy mi van vagy volt a lengyeleknél? lol

A kuncsaft aláírta és fizet. Ennyi. Ha mégsem megy a levesbe.
csipetke
A kereszténység nevében. lakoltatják ki a jónépet.
Egy dolog biztos:-a sors igazságos,ha ártasz valakinek,visszakapod.Szeretném megérni,mikor ezt a tolvaj bandát a sok csalásért,hazugságért,és egyáltalán,a genyó dolgaikért elszámoltatják.
Aki Én
@wpym: Jó sok butaságot összehordasz. Nem olyan komplikált, sajnálatos, hogy nem érted. Mert NEM érted.
wpym
@Aki Én: Én nem vettem fel hitelt és én vagyok a buta?
Gondolkozz el ezen. lol
tudode
@tulipan: .
Kilátástalan, mert ÚGY BEFÉSZKELTÉK MAGUKAT, mint az ágyi poloska!
.
Tordai Bence parlamenti képviselő nyilatkozata szerint AKKOR VAN REMÉNY, ha minél több jönnek rá az ÁTVERŐSHOW-jukra ÚGY, AHOGY VAN:
.
----- Tordai: Orbán csak a tolvajlást papírozza le a törvényhozásban
fuhu.hu/tordai-orban-csak-a-tolvajlast-papirozza-le-a-torvenyhozasban/
division
@Aki Én: Azokat lehet csak becsapni akik ostobák és felelőtlenek. Téged is be tudtak? :-)
division
@Aki Én: Egyébként meg semmi probléma, csak akkor fizesd te vissza mindenki hitelét, ne nekünk kelljen.
egyvandor
Jó bolt az elárverezett lakások megszerzése. Keresztényértékeket valló kormányunknak fontosabb napi kétmilliót költeni szíjjártó külön tekes védelmére, mint a legcsekélyebb segítségnyújtásra akárcsak információ nyújtásra, jogsegélyre a bajba kerültek részére.
egyvandor
@division: Bravó!!! Az ostobákat, felelőtleneket ki kell lakoltatni ... Tudod hogy ezek relatív tulajdonságok? Abban biztos vagy hogy nem a hová születésednek vagy a szerencsédnek köszönheted hogy nem vagy te is ostoba vagy felelőtlen?
division
@egyvandor: Azaz biztos vagyok benne. A szerencse az a lottó ötös.
Lepényleső
Lelke rajta annak ki a szavazatát oda leadta,annak is aki e választási törvényt megszavazta?
Rockxy
@tulipan: Rendes ember csak tanyasikurírt olvas. :D
wpym
@egyvandor: Szándékosan nem vettem fel hitelt, tehát a szerencsének semmi köze, ahhoz, hogy nem tartozom az ostobák halmazához.
division
@tulipan: Pont ezt a raccsoló okostojást tudtad belinkelni, aki a hosszú pályafutása során csak egy állandóan bedöglött Suzukiról tudott történeteket mesélni? :-))
karma1
@wpym: BERINGATLAN??? Amikor egy NEM luxus alberlet apartment havi berlete 120-140 ezer forint korul van??? Ha azt sem tudod fizetni, akkor nem "kiszallsz" belole, hanem KIRUGNAK belole, te szerencsetlen!
Annyira okos vagy, hogy csak na! Nalunk nemreg jottek ra, hogy a hazberlesnel sokkal olcsobb a lakashitel torlesztes, mert egy 3 szobas hazat HETI 240-280 dollarert tudsz berelni , mig ha megveszel egy ugyanekkora , de hasznalt ingatlant, akkor 180-230 dollar a HETI torlesztesed. Aki ma alberletet fizet, annak soha a budos eletben meg eselye sem lesz sajat ingatlant venni, mert minden penze elmegy az alberletre, es mar azt sem kapsz egyszeruen, mert elore le kell fizetned 6 heti bert kaucionak, (hogyha valami tonkremegy a berlemenyben, akkor abbol fedezik a javitasat), es mindenhol kernek referenciat. Ha tehat uj hazas vagy, soha nem bereltel elotte ingatlant, akkor szinte meg elso alberlethez sem tudsz jutni...
division
@karma1: Akkor szerinted melyik a jobb, ha egy család bérlakásba költözik és fizet havi 100 ezret, vagy hitelt vesz fel és úgy fizet ugyanennyit saját lakásra? Bérlakás esetén van lehetőség kiköltözésre is, lehet találnak olcsóbbat, stb. Ha kirúgják őket, egy időre mehetnek rokonokhoz is jó eséllyel, aztán majd találnak megint. Saját lakás esetén viszont ha nem tudnak fizetni ott nincs könyörület, se lakás, se pénz, hitel marad, már csak a híd alja jöhet szóba.
karma1
@division: A logikad vas, de azert nagyobb a biztonsag megis, hogyha sajatot veszel. Akkor egteszen biztosan sokat fogsz tenni azert, hogy mindenaron megtarthasd a SAJAT tulajdonu hazadat, mig ha valakinek a berlakasaban laksz - nem keves penzert - akkor az is benne van am a pakliban, hogy a tulajdonos akarja peldaul eladni az ingatlant, es mehetsz Isten hirevel meg akkor is, ha tisztessegesen fizeted a lakbert.
Az eredmeny: sokkal jobb tehat magan igangatlant venni, mint berelni, mert bar mindkettonel fennall a kilakoltatas reme, de a sajat tulajdonunal az a lehetoseg erosen ki van zarva, hogy a tulaj adja el a fejed folul a hazat, BARMIKOR. Mert akkor kereshetsz egy masik alberletet, ami nem megy ket nap alatt, es nem is biztos, hogy sikerul egy hasonlo jo beru alberletet szerezni...

Itt annyiban kulonbozik a helyzet, hogy rendkivul sokan az ingatlanokat investmentnek hasznaljak, igy aztan ugy adjak-veszik, hogy a lako benne maradhat, mint berlo. De persze itt is vannak kivetelek: ha lelakod a berlemenyt, akkor nem kapsz jo referenciat, akkor egy ideig parkolhatsz ismerosoknel, de ez sem jo megoldas. A berles es a mortgage kozott itt annyi a kulonbseg, hogy a tulajdonosnak kell fizetni az eves ingatlanadot (ami tartalmazza az osszes kozmufejlesztest/hasznalatot, szemetszallitast es a minimalis helyi adot. Ez kb. az otthoni kozos koltsegnek felel meg, lehet havonta, negyedevente vagy egy evre fizetni.
A tulajdonosnak vannak kotelezettsegei is: barmi elromlik a lakasban, a landlordnak kotelessege megjavittatni azt. Enelkul is koteles a berleti dij 10 %-at allagmegovasba forditani.
A berlo nem fizet epuletbiztositast sem, csak a sajat ingosagaira kot biztositast, vagyis ha leeg egy haz, akkor a biztosito a tulajnak fizet az ingatlanert, a berlonek meg az ingosagokert. (Persze csak ha van biztositasa).
karma1
@wpym: 08.33-ra: Anno... De nem most...
tulipan
@division: Köszi! Ez a beszólás, pontosan megmutatta a jobbos mentalitást!!!
wpym
@karma1: Albérlet és albérlet között különbség van, amit bizonyos paraméterek határoznak meg. A lényeg, hogy ha lakni akar valahol, akkor vagy megveszi, vagy bérli, vagy hitelt vesz fel, az anyagi helyzetétől függően. Mindenki maga tudja, hogy mire van keret, de akármit is dönt ne eszetlenül tegye, mint anno a devizások.

Jól tudom, hogy kihajítanak belőle, mint a hiteles ingatlanból, szerencsétlen... lol
wpym
@karma1: Sajnos saját ingatlanra nem mindenkinek van keret. Bérelni ehhez képest könnyebb és adott esetben sokkal könnyebb kiszállni belőle (önkéntességről ugatok, nem pedig a nem fizetés miatti kirugásról!!!).
Még ha igazad is lenne, hogy drágább a bérleti díj most, mint a havi törlesztés, akkor is ott van a hitelszerződés problémája. Ha olcsóbb is a havi törlesztő részlet, ha baj van, nem egyszerű a banktól megszabadulni a bérelt ingatlanhoz képest.
division
@karma1: Tény, mindent megteszel a saját lakás megtartásáért, de azért ha jönnek a nem várt körülmények semmit nem tudsz tenni. Mindegy, nehéz ügy ez így is úgy is ha nincs pénzed.
division
@tulipan: Bocsi, de pont egy olyan ember hoztál fel akit utáltam amióta csak megláttam, függetlenül attól melyik párttal szimpatizált. Van ilyen:-)
tulipan
Hurrrrá! Éljen a virágozzék csak, a szokásos narancsos kúrmányzás!
ŐK nem tudták, Én megmondhattam volna előre!!
www.napi.hu/magyar_gazdasag/fordulat_johet_a_nok_nyugdijazasanal_ezt_nem_lattak_elore.665787.html
Sámannus
A kormány a migránsoknak az otthoni helyzetét kell javítani hogy ne kelljen nekik elhagyni a hazájukat.
Órbányi aranyköpése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.