Nem sérti a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) autonómiáját a testület költségvetését érintő törvénymódosítás – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az M1 aktuális csatornának.

Palkovics: "Senki nem akarja az MTA-t államosítani"Fotó: MTI

"Senki nem akarja az MTA-t államosítani"

- jelentette ki a tárcavezető az ezzel kapcsolatos kritikákra reagálva, hozzátéve: a tervezett módosítás a források hatékonyabb elosztását szolgálja a jobb eredmények érdekében, és szeretnék, hogy erre vonatkozóan szülessen egy megállapodás a tudomány szereplőivel.

Az egységes innovációs és tudománypolitika megteremtése tisztán szakmai kérdés, amely nemcsak az MTA, hanem az egyetemek és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal forrásait is érinti – közölte.

Kiemelte, a lépés nem sérti semmilyen módon az MTA érdekeit és autonómiáját.

"Hiszen ezt a forrást az MTA meg fogja kapni. Annyi változás lesz, hogy megállapodunk bizonyos nagyobb ügyekben"

- fogalmazott.

Palkovics László elmondta, az MTA továbbra is önállóan dönthet kutatóintézetei finanszírozásáról és személyi kérdéseiről, a végrehajtandó projektekről és programokról.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy egységes innovációs és tudománypolitikai stratégia jön létre, ezért az állami intézményeknél lévő, kutatásra fordítható, összesen mintegy 70 milliárd forintnyi forrás felosztását a jövőben az innovációs tárca koordinálja.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nem is államosítani akarjátok, hanem lerabolni. De nem lesz ezzel gond, az akadémiai környezetben dolgozók nagy része majd elmegy külföldre. De azzal sem lesz gond, legfeljebb csak az egyetemi oktatás fog egy kicsit lejjebb csúszni. Tulajdonképpen semmi gond nem lehet, majd feltöltik az Akadémiát Rogánokkal, Hollikokkal, Hídvéghykkel meg pár fideSS-barommal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
desiro57
lacika nagyon hájjadzol a zsír disznóra!!!
Hari
A totális, teljes pályás fidesz letámadás újabb állomása, (a bankrendszer elleni támadás sorozat, a sport vezetés totális fidesz politkai káderek kezére juttatása, Most következik vízilabda szövetség. A média gyakorlatilag teljes fidesz ellenőrzés alá került, oktatás totális központosítása megtörtént, ami eddig többszöri nekifutás után nem sikerült az a multik kiszorítása a kereskedelemből, de ami késik, nem múlik.) Teljesen egyértelműe az "innovációs* minisztėrum "létrehozása, a tudományos területek politikai felügyele is biztosítva legyen ( két dudás ugyebár nem fér meg egy csárdában) . Ennek első fejezete a korábban oly nagyratartott Pálinkás József hipp-hopp menesztése, Most meg ez. Először a pénz 60 %-ra teszik ra a mancsukat, jövőre meg szép csendben a teljes összegre (fogadásom van rá).Következik a házi orvosokra oktrojált páciens eü. "állapot" felmérés, ami nem más, mint álcázott adatgyűjtés gyakorlatilag minden állampolgárról, jó lesz az még egyszer alapon.
Nessy
Gulyás Gergely tanulmányozhatja, milyen is a diktatúra!
kereső
"Senki nem akarja az MTA-t államosítani"-kérem szépen Palkovics államtitkár kimondta: orbán egy SENKI!
Sámannus
Amibe belepiszkáltatok, abból még jó nem sült ki. Jó lenne, ha egyszer mástól hallanánk dicséretet rólatok, de reménytele eset vagytok. A bizalom már 2006-ban elúszott részemről. Nem lepődök meg semmin, csak amikor megjön a nép esze, az néktek a vesztetek lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.