Az ország szempontjából mindegy ki lesz az MSZP elnöke – erről beszélt Galló Béla politológus a szocialista párt tisztújítása kapcsán az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel.

Galló Béla szerint a szocialista párt régen betöltötte történelmi hivatását azzal, hogy az élelmes kádári nomenklatúra érdekeit képviselte a tulajdonviszonyok átalakítása során, mára ezek az érdekcsoportok zömmel elpártoltak az MSZP-től.

Politológus: az ország szempontjából mindegy, ki lesz az MSZP vezetője

Fotó: mszp.hu

A szakember szerint ráfér az országra egy színvonalasabb baloldali politika, hiszen az nehezen cáfolható, hogy van 3 millió szegény Magyarországon, ami az uralkodó elitek közös felelőssége, az MSZP "orbánozása" azonban nem vezetett sehova, még az elhanyagolt szegények is inkább a Fideszt választották.

A baloldalon fordulatra lenne szükség a nemzeti érzékenységű szociáldemokrácia irányába, ám ehelyett továbbra is a liberális befolyásoltság érvényesül, és ha Tóth Bertalant választják, ez marad továbbra is – fűzte hozzá.

Tóth Bertalant a régiek támogatják, politikusként nem sok vizet zavar, megmondják neki "merre az előre". Ez a tisztújítás a régiek bosszúja lehet Mesterházy Attila évekkel ezelőtti fiatalításáért – vélekedett Galló Béla.

Az MSZP vasárnapi tisztújító kongresszusán két jelölt pályázik a Molnár Gyula lemondásával megüresedett elnöki posztra: Mesterházy Attila korábbi pártelnök és Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezető.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Gratulálok a politológus úrnak, hogy segített eligazodni a közéleti susnyásban, pedig már majdnem a józan észhez való visszatalálással akartam meggyanúsítani őt is, meg a közpénzmédiát is, meg az államnak pártját is. Szerencsére nem kell hülyét csinálnom magamból. Galló a fidesz házi politológusa ökörből is tele van az ország, Dunát lehetne belőlük rekeszteni. Te is elhúzhat...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vladimir putin
pökhendi egy igazság, de igazság.
Olyan, mintha például azt mondanám, hogy a stadionépítések szempontjából mindegy, hogy ki a magyar válogatott csapatkapitánya.

Olyan erő kell, amelyik börtönbe záratja az egész társaságot.
(esetleg felakaszt egyet-kettőt a frissen felújított Tiborcz-féle kandeláberekre)
cs.n.
Ezt kábé mindenki tudja anélkül is, hogy a szájába rágja egy fideszes politológus.
karma1
Marpedig erdekes lenne, ha most megszunne az mszp, mivel ok a fidesz szatellit-partja, akik adjak az operett-ellenzeket a fidesznek.
Annyira gogos es pokhendi lenne mar a futyisz, hogy azt mondja, az uj diktaturajaban mar a latszatra sem kell adni? Es elengedi az mszp kezet mindorokre, akar fel is oszolhatnanak?
Ez azt hiszem, tobb, mint hiba a futyisz reszerol, de ok tudjak.
Mert azt tudjuk, hogy a diktaturak sem elnek orokke, meg ha atoroklodnek is apakrol fiukra, de sosem lehet tudni, mi az a bananhej, amin elcsusznak, vagy hol szuletik egy ideges ember, akinek minden mindegy lesz, es aki hajlando elsutni egy tavcsoves puskint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.