Éppen az Orbán-kormány volt az, amely még szigorította a nyugdíjasok munkavállalását, így épp saját korábbi intézkedését fogja kukába dobni a Fidesz a fiatalok jelentős mértékű elvándorlása okán kialakult munkaerőhiány miatt. Ki tudja, talán hamarosan azt is elismerik, hogy Magyarországra a kutya sem akar jönni, sőt innen éppen hogy elmenni vágynak még az ideszületett fiatalok is. Gulyás Gergely, Orbán új kancelláriaminisztere jelentette be a kormány terveit.

Forrás: zsurpubi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
@wpym: Ja, Vajna jövedelmét meg nem, igaz?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wpym
Inkább meg kellene adóztatni a nyugdíjakat.
görbetükör
@wpym: Ja, Vajna jövedelmét meg nem, igaz?
Clavigo
@görbetükör: Lölőét meg aztán végképp nem...
Nessy
@wpym: Miután jó részük még a minimálbért sem éri el több évtizedes munka után. Jó ötlet. Persze a nyugdíj mellet miniszteri és képviselői jövedelemmel rendelkezők nyugdíjára ez nem vonatkozna, ugye?
kereső
@wpym: előbb akkor bruttósitsunk, és ne a nettó jövedelem legyen a nyugdijszámitás alapja.
emerencia
@wpym: Nem ördögtől való gondolat. Előtte pedig fel kell bruttósítani. 1988-ban minden munkavállaló bérét bruttósították. Utána fillérre ugyanannyi volt a nettó bérünk. A nyugdíjasokkal is megtehetnék ugyanezt.
Clavigo
@Nessy: Rájuk nem vonatkozik a törvény.. ( by harrach )
Clavigo
@emerencia:A z nem cél,,hogy ebben a köcsög országban,,bárki is jól járjon. A Család,,és a közeliek kivételével,,természetesen.
tudode
Szinte minden szinten:
.
www.youtube.com/watch?v=c7d437Mppag
.
Miközben tekergetik a hontalanokat, Soros, a menekülteket "is"!
.
És ez még csak a kezdet vége!
advocat
Köszönjék meg Lázár elvtársnak. Ö vezette be. Most szívjanak! Az asszony dolgozott. Mert szerette csinálni. Persze a pénz is jól jött. De így is megélünk! Ennyi! Gondolkodni kellene, és nem végrehajtani a mit a vezér kiagyal. Mert a miniszterek nyugdíjasan (Pintér) is dolgozhatnak. Egyenlők az egyenlőbbeknél?
wpym
@görbetükör: És ezzel a hányással 5 iq hiányos egyet is ért. Gratula az összes agyhalottnak, aki nem tud szöveget értelmezni. lol
wpym
@Nessy: Bizony szar az élet.
Ami a harmadik mondatot illeti: tessék szöveget értelmezni, neked is.
Nessy
@wpym: Szöveget értelmezni? A mi törvényeink esetében? Ne már!
Miután ez csak egy ötlet, nincs mit értelmezni, csak a jelenlegi gyakorlatot sarkitottam, miszerint a törvények mindenkire vonatkoznak, kivéve... és itt jönnek a kivételek!
kereső
@wpym: Te terjeszd be , ha képviselő vagy.Én nem vagyok az,tehát nem tudok beterjeszteni semmit.Neked válaszoltam/egyébként nem ördögtől való az ötlet-de akkor meg kellene változtatni az egész nyugdijszámitási szisztémát- és ezzel a ynugdijasok/ és leendő nyugdijasok járnának jobban. Vagy nem igy gondoltad?
wpym
@kereső: Nem. Ha a bruttó után kellenne nyugdíjat megállapítani, az nyilván nagyobb kiadás lenne az országnak, az aktív dolgozóknak. Ezt nem szeretném.
A mostani nyugdíjakra kellene kivetni azt az szja-t, amit minden dolgozó ember fizet.
wpym
@Nessy: Belemagyaráztál olyat, amit nem írtam, ezért a szövegértelmezés. De, ha már itt tartunk:
Rohadtul nem érdekel, hogy kinek mennyi a nyugdíja és természetesen mindenkire vonatkozna.
kereső
@wpym: ne haragudj, de miért kellene mégegyszer megadóztatni a nyugdijakat?Hiszen azok az adózott!!!-jövedelemből vannak kiszámitva.Én elhuiszem,hogy Te/Ti " élösködő"-knek tartjátok a nyugdijasokat, de egyet azért nem kéne elfelejteni: a nyugdij nem kegy,nem adomány, hanem járulékkal szerzett- előre megfizett járandóság. A felosztó-kirovó rendszer hibáját nem azokon kell számonkérni, akik ennek alapján most nyugdijat kapnak.Érdekes dolog ez nagyon, hiszen nagyon sokáig az emberekben fel sem merült,hogy "eltartják" a nyugdijasokat. Csak mióta egyszer egy orbán nevű fidesz fazon ki nem jelentette:" a nyugdijasok felzabálják a jövőnket"-azután kezdődött el a köpködés.Ráadásul nem kellett volna elherdálni a nyugdij-és egészségbiztositási alapok vagyonát / 1.orbán kormány számolta föl- selmeczi szenátorasszony megbizott segitségével!!!/
Az meg egy nagy baromság,hogy a nyugdijas nem fizet adót.De fizet-hiszen fogyaszt. És ugye áfa rendszerben,ami kimondottan a végső fogyasztást adóztatja ki sem tudják kerülni.Ismerkedj még egy kicsit ezekkel a rendszerekkel.
wpym
@kereső: Az aktív dolgozók is dupla adót fizetnek egy jövedelmből: áfa és szja. Adózott jövedelemből fizet minden dolgozó ember; sajnos nem elég nekik egy adót fizetni, akkor fizessen kettőt a nyugdíjas is.
És igen, fizet adót, mégpedig az áfá-t (tehát semmi újat nem írtál - még, hogy ismerkedjek lol), de ehhez kellene még az szja is.

Mit hiszel el??? Élősködő??? Nem írtam ilyet... lol
kereső
@wpym: ne haragudj ,de a lényeget nem érted. A nyugdijas a nyugdiját nem semmi fejében kapja,hanem a legtöbben 40-42 évnyi járulékbefizetés után kapnak nyugdijat.A befizetett nyugdijjárulékot a mindenkjori bttó bér után fizette .Ha telejes! nyugdijra tart igényt- akkor ahhoz minimum 40 év járulékfizetés kapcsolódik.A keresetéből 1988 óta vonták az szja-t.Nem volt elég?,az az adótömeg amit ez idő alatt befizetett.Ebből tanultál Te,Én, meg mindenki akit neki kellett akkor "eltartani",ebből jutott az igyenes orvosi ellátásra etc,és ebből fizették az akkor már nyugdijasok nyugdiját.Akkor most miért is kellene még szja-t fizetniük? Mire? Te most azért fizeted ,ugyaúgy mint az elődeid fizették, hogy azokat a társadalmi szükségleteket ki lehessen elégiteni,amiket a személy egyénileg nem tud megoldani- oktatás,eü...etc.
A nyugdijas már megfizette a nyugdija árát,/ nincs olyan nyugdijas ma nálunk,aki azt az összeget kapná vissza nyugdijasként,mint amit "félretett" járulékbefizetés formájában. Mi indokolná szerinted mégis az szja fizetést?
wpym
@kereső: Most sem írtál olyat, ami számomra ne lenne világos.
A nyugdíj is jövedelem, nem beszélve arról, hogy a tömegközlekedésért sem fizetnek szinte semmit, ha betöltötte a 65-öt, akkor pedig díjmentesek (sajnos). A nyugdíj jövedelem, ami után szintén adót kell fizetni. Azért ne fizessen, mert korábban fizetett? Kár, hogy ezt a hülyeséget komolyan gondolod.
Nem tud érdekelni, hogy mi volt régen: mindenki fizessen szja-t és afa-t. Pont.
kereső
@wpym: A nyugdij ADÓZOTT jövedelem.Nem a jelenben adózott!,hanem a multban, de adózott!!!. Pont. Kétszeres adóztatást tilt a törvény .Pont.
Az utazási támogatás-Horn bérlet- fordulj javaslattal országgyűlésiképviselődhöz. De ha már ez szúrja a szemedet, akkor kérem, hogy emlitsd meg a honositott állampolgárok utazási kedvezményeit is, amelyek korhatár nélkül járnak. pedig azok még a múltban-bár téged nem érdekel-sem fizetttek szja-t, nem hogy most.Ja és akkor az ukrán nyugdijasokról se feledkezz meg.
wpym
@kereső: Tudom, hogy adózott, de LESZAROM!!! Jövedelem és pont.
Attól, hogy a múltban adózott, nem kell következnie, hogy később ne kelljen. Ez így kurvára nem korrekt.
Kétszeres adóztatást tilt a törvény??? Minden aktív dolgozó egy jövedelemből kétszer adózik: áfa és szja!
Forduljon az anyja picsája. Amúgy zavar a fidesz által kreált 90%-os kedvezményt biztosító magyar igazolványok este is. Azt sem kellett volna bevezetni és remélem egyszer megszűnik az is.
A retek ukránoknak sem kellene semmit fizetni. Hogy rohadt volna, aki anno aláírta az erre vonatkozó szerződést. Ebben a retek országban mindenki csak a markát tartja és nyugdjat akar, csak dolgozni ne kelljen (ez sarkítás, de rengeteg a semmirevaló ingyenélő).
szaboria1
@wpym: Te sem tudod miként számolják a nyugdíjakat. Ugyanis az adózott jövedelemből levonják az összes járulékot és SZJA-t így a fent maradt nettó lesz a nyugdíj alap.
szaboria1
@durbincs: Nálatok igen, de soknál akinek kevés a nyugdíja azoknak a 1988 előtti keresete nem igazán lett jól felszorozva.
wpym
@szaboria1: Nem erről van szó. (Egyébként tudom, csak nem érdekel.)
kereső
@wpym: na innetől ezt akkor beszéld meg orvosoddal,gyógyszerészeddel.Ha tudod,és mégis itt vered a nyálad a semmire, ez nettó elmekórtani eset. A törvényi tiltás a kettős adóztatásra az azonos nemű adófajtákra vonatkozik.Az szja és az áfa nem azonos nemű adófajták.Az szja jövedelmet adóztat, az áfa meg fogyasztást.Tudod,de mégse érted.
Jozefina
Nemcsak a nyugdíjasokat, de már szervezetten hozzák a semmihez nem értő, de olcsó keleti munkaerőt!!!
wpym
@kereső: Az átlagember pont leszarja; adó és adó között nincs különbség, főleg az árérzékeny magyar piacon.
verőce21
A helyzet az, hogy a nyugdíjasok nagy többsége menekült bele a nyugdíjba, nemhogy újra elmenjen dolgozni.
A nyugdíjasoknak az a kevés hányada, aki bírja még magát, az pedig megtalálja a módját, hogy nyugdíjasként is tovább dolgozzon!
(De mégegyszer megerősítem, a nyugdíjasok döntő többsége, örült, hogy így-úgy trükközve elérte a nyugdíjazás módját és esze ágában sincs dolgozni, inkább otthon alszik délig. És délután négykor elmegy vásárolni, hogy mégjobban feltartsa az aktívokat, akik már munkából mennének haza. Nincs kivétel.)
verőce21
Az még kimaradt, hogy az erősen cukorbeteg nyugdíjasok, akik pedig már aludni sem tudnak a betegségüktől, hajnali 3-4 órakor itt tombolnak már a propin!
kereső
@wpym: a magyar piac nem árérzékeny./ a magyar piacba mesterségesen beavatkozik a kormány/De ennek mi köze van ahhoz,hogy a nyugdijas fizet-e szja-t,vagy sem.
Gauntlet
Köszönjük kedves bokorból előugró 300 ezres fideszes tömeg.
Dógozzatok ti is !
wpym
@kereső: Feladom. De a lényeg: a dolgozó fizeti az szja-t, majd, amikor nyugdíjba megy, tovább fizeti, mert az is jövedelem. Ne érvelj, pont leszarom kinek teszene ez és kinek nem. Az sem foglalkoztat, hogy kettős, hármas vagy háromszázhuszonhármas adóztatás lenne-e így.
Remélem érthető volt; válaszolni már nem kell rá, túltárgyaltuk és szépen elbeszéltünk egymás mellett.
Madácsi Pali
Elismerni semmit nem fognak! Max új harcot hirdet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.