Elindult a nagykörúti villamospálya-felújítás az Oktogon és a Harminckettesek tere között, emiatt pótlóbuszra kell átszállni a két megállóhely közt. A felújítás egész nyáron tart.

Utoljára a 90-es években nyúltak hozzá a pályához

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint 2018. június 16-tól szeptember 2-ig, azaz a kisebb forgalmú iskolai nyári szünet ideje alatt a jelenleginél korszerűbb villamospályát építenek a 4-es és a 6-os villamos vonalán az Oktogon és a Harminckettesek tere között.

Az ehhez szükséges felújítás ideje alatt a nagykörúti Combino villamosok a Széll Kálmán tér felől az Oktogonig, Dél-Buda felől pedig a Harminckettesek teréig közlekednek. A kimaradó szakaszon, az Oktogon és Pál utca (Corvin-negyed M) között pótlóbusszal lehet utazni, a pótlásban résztvevő járművek alacsonypadlósak és légkondicionáló berendezéssel felszereltek.

Elindult a nagykörúti villamospálya felújítása, a tanév elejéig pótlóbusz jár egy szakaszon

Fotó: pixabay.com CCO

A Nagykörút Oktogon és József utca közötti szakaszán kezdődő rekonstrukció során több mint 3 kilométeres hosszon épül át a villamospálya, emellett több kisebb, a fenntartáshoz kapcsolódó beavatkozást is elvégeznek.

Ezen a szakaszon utoljára a 1990-es évek közepén végeztek felújítást, azóta csak a közlekedésbiztonság fenntartásához elengedhetetlen, kisebb, lokális javítások zajlottak. Pályafenntartási munkák miatt rövidebb időszakokra a Mester utca környékén és a Margit körúton is kell majd korlátozásokra számítani.

Augusztus 25-ig két szakaszra bontva járnak a nagykörúti villamosok

2018. június 18-án (hétfőn) hajnali 4 órától augusztus 25-én (szombaton) hajnali 4 óráig a nagykörúti vonalon két szakaszon járnak a villamosok: a Széll Kálmán tér M és az Oktogon M, továbbá a dél-budai végállomások és a Harminckettesek tere között villamossal, a kimaradó szakaszon, az Oktogon M és Pál utca (Corvin-negyed M) között pótlóbusszal lehet utazni.

null

null

A Széll Kálmán tér M és az Oktogon M között éjjel-nappal 4-6 jelzéssel járnak a villamosok.

Így közlekedik a pótlóbusz:

Az Oktogon M és a Pál utca (Corvin-negyed M) között éjjel-nappal a 4-6 jelzésű pótlóbusszal lehet utazni. A pótlóbuszra az Oktogonnál a 923-as busz megállójában; a Corvin-negyednél a József körút 64. előtt, a Nap utca kereszteződése után; a Harminckettesek terén pedig a Baross utca kereszteződése előtt lehet felszállni. A pótlóbusz útvonala a villamossal megegyezik, és arra többségében a párhuzamosan közlekedő éjszakai járatok megállóiban lehet felszállni. A pótlóbusz pontos megállóhely-listája megismerhető a BKK FUTÁR utazástervező oldalán.

A Harminckettesek tere megállóból Újbuda-központ M felé a 4-es villamossal, a Móricz Zsigmond körtér M felé a 6-os villamossal utazhatnak tovább. A Harminckettesek tere megállóhely a Baross utcai kereszteződés Üllői út felőli oldalán lesz.

Az augusztus végi közlekedési rendről a BKK a későbbiekben ad részletes tájékoztatást.

Ha kihagyná a pótlóbuszt, a BKK-nak van néhány tippje

Aki nem szeretne a pótlóbuszra átszállni, esetleg többszöri átszállással utazni, annak a BKK javasolja, hogy belvárosi úti célját más útvonalon, elsősorban az M2-es, az M3-as, és az M4-es metróval, vagy a nyári időszakban sűrűbben közlekedő 2-es villamossal közelítse meg.

Közúti közlekedési korlátozások

A villamospálya-felújítás idején, 2018. június 16-tól (szombattól) szeptember 2-ig (vasárnapig) a Nagykörút érintett szakaszán, az Oktogon és a József utca között ideiglenes buszsávot alakítanak ki a pótlóbuszok zavartalan közlekedése érdekében. Ezért ezen a szakaszon a közúti kapacitás irányonként egy-egy sávra csökken.

További fontos változás, hogy a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésénél, a Blaha Lujza téri csomópontban a közúti forgalom irányonként két-két sávon haladhat a felújítás első ütemében – olvasható a BKK közleményében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.