Az MSZP a szociális demokrácia modelljét kínálja a választóknak, azt képviseli, hogy a költségvetési forrásokat az emberekre, az oktatásra és az egészségügyre kell fordítani – jelentette ki a szocialisták választmányának élére frissen megválasztott Kunhalmi Ágnes hétfőn, a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Kunhalmi Ágnes úgy vélekedett: a hagyományos szociáldemokrata pártokat Európa-szerte kihívás éri az elitellenes protesztpártok részéről, ebben a helyzetben pedig a baloldalnak meg kell újulnia, más eszközökkel kell politizálnia, az olyan értékek és programok megtartása mellett, mint a szolidaritás, a szegények segítése vagy a középosztály lecsúszásának megakadályozása.

Kunhalmi: az MSZP a szociális demokrácia modelljét kínálja

Tóth Bertalan megválasztott elnök és Kunhalmi Ágnes megválasztott választmányi elnök a Magyar Szocialista Párt (MSZP) kongresszusán Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2018. június 17-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Annál is inkább, mert "Orbánék állama" harácsoló, öncélú állammá vált, a Fidesz pedig olyan állampárttá, amely a Horthy-rendszerben volt utoljára – mondta, hozzátéve: az állam magára hagyta a lakosságot, jobboldaliakat és baloldaliakat egyaránt.

Kunhalmi Ágnes az M1 aktuális csatornán azt mondta: azért lépett vissza az elnökjelöltségtől a vasárnapi tisztújítás előtt, mert felmérte, hogy nem gyűjtött elegendő támogatást a megválasztásához.

Ugyanakkor a választmány vezetésével a párt második emberévé vált, hiszen a testület stratégiai, tartalmi kérdésekben, a szövetségi politika tekintetében a párt legmeghatározóbb döntési fóruma – hangsúlyozta.

Kijelentette: választmányi elnökként azon lesz, hogy személyeskedéseket kerülő vitákat folytassanak a hazai baloldal jövőjéről. A párt, amely erős baloldali bástya, a kongresszuson összezárt – vélekedett Kunhalmi Ágnes.

(MTI)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A jelenlegi választási rendszerben a fidesz nem váltható le, ha ilyen sok ellenzéki párt van. A jelenlegi alkotmánysértő a fideszre kalibrált választási rendszer két pártra van kitalálva. Kérdés, hogy lehet a választási rendszert módosítani, hogy lesz ebből egyetlen ellenzéki párt. Sehogy. Maradnak a megélhetési pártok/politikusok, míg nem lesz egy társadalmi robbanás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Horizont: A Kereszténydemokraták között van a legtöbb polgár, ill. polgári értékrendű szavazó. Itt van mindjárt a német CDU.
Okosoggyá Béjbi, tudod, hogy nem kedvelem a buta nőket! :)
back up
Vége az MSZP-nek!
Tűnjetek a picsába!
Leszerepeltetek sokszorosan.
A dumátok: bla, bla, bla.
Hiteltelenné váltatok.
Nem hisz nektek senki.
SOHA TÖBBÉ MSZP.

Egy új formáció kéne, ami megfogalmazza az egységes demokratákat, a náci hűbéruralommal szemben.
Győrik, ha nem csak magadat fényképeztetnéd, fényeznéd, akkor lehetne, hogy elkezdj valamit?
Vagy csak vagy?
Kéne valami új.
Talán te is lehetnél az új.
back up
Elhivatottság.
Önfeláldozás.
Képes vagy erre?
Vagy csak sztárfotókat lövetsz magadról?
Vagy megélhetési politikus szerepre pályázol?

Tudsz franciázni?
Az jó.
Egy darabig, aztán megutálod, mert elég volt.
Madácsi Pali
@Shikari: te eszetlen vadbarom! A történelmi tényeket legalább ne próbáld letagadni, meghamisítani! A nemzetek európáját a mult században kétszer sikerült felégetni, ártatlan emberek millióit kiírtani! Vagy nézd meg az USA-t! Florida az egyik leggazdagabb állam a földön, némi szuverenitás vesztésért cserébe, a testvére szintén volt spanyol gyarmat mexikó, nemzetállam maradt, hova jutott? Ha drogkereskedő vagy akkor ez a szuper világ némi ólomkockázattal.
Madácsi Pali
Sajnos a MSZP-nek a fasiszta Orbánisztán létrejöttének napján ez a legnagyobb problémája.
Kollaboráns álcselekvő tetük. Agika ha be álsz a sorba téged is leír a nemzet gondolkodó része. Hadházi jókor lépett.
JAJMÁR
Színtelen, szagtalan, súlytalan, unalmas, ja és ízetlen! Az egész politikai arzenál! Olymértékben megromlott, hogy már még csak nem is büdös a trotymó!
Még egy jó vitát se érdemes folytatni róla, nem is lehet. Nincs "tartalma", üres!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.