Orbánisztán – Félelem és undor az illiberális Magyarországon címmel írt könyvet Magyarországról Joakim Medin svéd újságíró. Szerinte Orbán egyike azoknak, akik félelemre építik hatalmukat, így 2022-re Magyarország annyira meg fog változni, hogy alig fogunk ráismerni. A stockholmi bemutatón a helyettes magyar konzul azt tanácsolta az írónak, a következő néhány évben ne írjon Magyarországról.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A ,,helyettes konzul,, már rég az lesz ami volt ,,egy senki,, mikor a svéd író még mindig író lesz !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A ,,helyettes konzul,, már rég az lesz ami volt ,,egy senki,, mikor a svéd író még mindig író lesz !!!
36
Ősszel a svédeknél is választások lesznek. Sanszos hogy ott is beüt egyfajta illiberalizmus.

Megjegyzem, nem is tudtam hogy a Svédországban élő magyarok, Orbán mellett vannak. Nálunk az ellenzék azt mantrázza, hogy mindenki utálja és miatta menekülnek a "demokráciába".
Clavigo
Hírűnk a világban...stb. Ki nem szarja le...
Clavigo
@Shikari: Hogy te mekkora egy hülye vagy.
Peller Anikó
@36: csak emlékeztetőül, ill = beteg, betegség, bűn, kár, baj, rossz, gonosz, kártékony, kellemetlen, szerencsétlen, rosszul megválasztott.

Ugye rosszul értem, hogy erre vagy büszke?
36
@Peller Anikó: Igaz. Nem annyira nyerő az illiberalizmus. Nekem inkább az anti-neoliberális jobban tetszett volna.
csak úgy....
@Shikari: orbanisztán faxább,igazad van tibcsi...
csak úgy....
@36: szerinted orbán (párton belül a haveri ,rokoni körben ) nem neoliberális ? ;)
dr. prédikátor
@durbincs: Mi van pityuka??? Megint kézi vezérléssel szexelsz???Nincs kecske a közelben???
36
@csak úgy...: "haveri, rokoni körben...neoliberális"
Különös, de úgy látszik sokan elfelejtették hogy Orbán már a kezdetekkor, 2010-ben megmondta, hogy létre hoznak egy magyar nagytőkés, gazdasági réteget. Azért azt gondolni lehetett, hogy nem Jóska Pista bácsi lesz az.
Nessy
@36: Eredeti tőkefelhalmozás fidesz módra!
csak úgy....
@36: én nem felejtettem el,...de nem is ez volt a kérdés! szerinted ez normális?...közben a hülye komcsikat cikizik,hogy lopósok? Neked ez így passzol?
csak úgy....
@36: egy félmüvelt gázszerelöböl,mert megbízható haver 8 éven belül milliárdost faragni? mi ez ha nem neoliberalizmus?
kereső
@36: az,hogy a bármely kormány törekszik! arra,hogy legyen az országnak saját tőkésosztálya( szándékosan nem irok nemzethyt),nincs gond.Kell. Mint ahogy volt is-és most ne firtassuk ,hogy a voltok hogyan szerezték az első milliót.De az amit orbánék ezen cimszó alatt tesznek, az nem más mint lopás.Hiszen a közpénzből szármaszó jövedelem nem kerül visszaforgatásra a létrehozott vállakozásba-/ tényleg vállakozások?- a vállakozás ismérve: rendszeres gazdasági tevékenység a maga hasznára, és a saját kockázatára!!!).hanem jövedelemként kivételre kerül-magánpéénz lesz végérvényesen belőle.Aztán indul az új pályázat, az új projekt-és ismétlődik az egész. A vállakozás által vásárolt vagyontárgyak meg hitelből történnek-ennek fedezete, pedig az éppen aktuális projektre kapott támogatás.
Normális ez igy gazdasági szempontból -és most nem a vállakozó!!!szempontjából nézve a dolgot, hanem az ország szempontjából. Mi haszna van az országnak az ilyen nemzeti tőkésből? Hm...
papa.49
Mekkora bumburnyáknak kell lennie annak a ,,helyettes konzulnak,, aki neki megy egy könyvnek egy bemutatón, ha a külképviseletnek baja van a könyvvel a svéd külügy minisztériumom keresztül közölheti az íróval !!!
DE ez a faszkalap odamegy lehet, hogy hívatlanul is, elkezd dumálni, és nem tudja abbahagyni se!!!
A ,,JÓ HÍRÜNKET,, öregbítette a világ normálisabb felén !!!
36
@csak úgy...: A politikai vezetésnek ki kell jelölnie egy követendő ideológiai irányvonalat. Ez minden országban így van. De! Én sokszor leírtam már itt, és most ismét megteszem: Magyarországon a politikai elit,-egyik sem-, kötött őszinte szerződést az állampolgárokkal. Ez a szerződés pedig,-szerintem-a közjó szolgálata, a polgári középosztály szélesedése és gyarapodása lenne, mint cél.
Hát, nem tudom pontosan hogy szélesedett-e a polgári középosztály, mert még a statisztikák is pártállástól függően készülnek nálunk és radikális különbségeket mutatnak. Kinek higgyen az ember? Akinek akar. Igaz?
De ha csak egy fajta statisztika lenne, az meg már diktatúra. Igaz?

Szóval, marad a magyar választópolgárnak az, hogy belenéz a saját pénztárcájába és az az érzése, hogy nem ők rendelkeznek a pénzük felett. Voltak már az elmúlt 28 évben, reformok, tervek, megszorítások, csomagok, stb. és ebbe már nagyon belefáradt. "Úgyis mindegyik lop" hangzott el sokszor körülöttem a választás előtti vélemény. Ez is a fáradtság jele. Ugyanígy nem érdekli az embereket az sem, hogy Mészáros Lőrinc, vagy mások, kicsodák és mi a fenét csinálnak. Simicska pl. a gusztustalan viselkedésével, kifejezetten taszító, sőt, nagy segítség volt/van a fidesznek. Orbán erőt mutat és ebbe sok ember "belesimult", belenyugodott.
Ezért is lehet sikeres a fidesz.
36
Még annyit szeretnék leírni,-önmagamból és családomból kiindulva-mondhatni saját pénztárcámat nézve, hogy a rezsi költségek valóban csökkentek. A gyerekek utáni adókedvezmény sokat segít. A fizetésünk emelkedett. A hitelező bankomnak pedig, mégis csak gátat szabtak.
Valami jó-legalább is nálunk-azért mégis csak történt az elmúlt években.
(Ami nagyon nem tetszik, az a nagyszülőm nyugdíja. Na, az nevetséges mértékben emelkedett.)
kisrigó
@papa.49: Lehet, hogy a kiváló külügyminiszterünk sporttársa, ergo annyit is ért a diplomáciához! Még jó, hogy nem gáncsolta el az írót, ahogy a pályán megtörténhet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.