A kánikulai napok után több mint 10 fokot zuhan a hőmérséklet.

Napokon belül erős lehűlés érkezik
Fotó: Pixabay

Pénteken egy erős hidegfront éri el a Kárpát-medencét – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

A portál azt írja, kedden a napos idő mellett a Duna vonalának széles sávjában és néhol északon alakulhat ki szórványosan zápor, zivatar, akár felhőszakadás is. A nappali csúcshőmérséklet 27-32 fok körül alakul.

Szerdán a sok napsütés mellett egy-egy zápor néhol északon, zápor és zivatar délen és a Dunántúlon alakulhat ki. Az északias légmozgás zivataroktól távol gyenge, mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Csütörtökön a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, melyekből előreláthatólag főként a keleti országrészben alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél délire-délnyugatira fordul, időnként megélénkül. Napközben 29-34 fok várható.

Péntekre északnyugat felől erős hidegfront érkezhet. Nagy mennyiségű csapadékra számíthatunk eső, záporok, zivatarok formájában egyaránt. Az északnyugatira forduló szél a front elvonultával viharossá fokozódik, helyenként 13-15 fokig is lehűlhet a levegő. Szombaton még szeles lesz az idő. Hideg hajnal után 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet, de már több napsütés, kevesebb csapadék ígérkezik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.