A honvédelmi miniszter szerint a jövő évi költségvetésre vonatkozó javaslat azt üzeni, a kormány fontosnak tartja Magyarország, a magyar emberek biztonságát.

Benkő Tibor: a kormány fontosnak tartja Magyarország biztonságát

Benkő Tibor honvédelmi miniszter. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Benkő Tibor az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában azt mondta:

a jövőre rendelkezésre álló 86 milliárd forintos többletforrás lehetőséget biztosít arra, hogy erős, ütőképes Magyar Honvédséget hozzanak létre.

Kifejtette:

az 513 milliárd forintos honvédelmi költségvetés 40 százalékát személyi kiadásokra, illetményekre, a lakhatás segítésére fordítják.

Jövőre is biztosítják a katonák 5 százalékos illetményfejlesztését.

A kiadások 30 százaléka üzemeltetésre, fenntartásra, további 30 százaléka pedig fejlesztésre megy el.

Utóbbi keretből a légierő és a szárazföldi erők komoly fejlesztését tervezik, de kiemelt feladat a kibervédelmi képesség kialakítása is.

Benkő Tibor a Kossuth rádió 180 perc című műsorában azt mondta:

a jövő évi költségvetés fedezet arra, hogy a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési tervben meghatározott feladatokat végrehajtsák.

Ennek keretében a honvédség minden erejét fejlesztik, de kiemelt feladat a légierő fejlesztése. Szükség van repülőgépekre, köztük szállító, harci és kiképző gépekre, és a következő lépés a helikopterfejlesztés – sorolta a miniszter, aki elmondta, ez ügyben készülnek a tenderek kiírására.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Benkő Úr! A focihuligánjaink,ha összefognának,minden katonai kiképzés nélkül letarolnák a Magyar katonai erőket. Hódmezővásárhelyen van a laktanya,ahonnan 2015 ben igen sűrűn rohangáltak a nyitott teherautók a katonákkal a határra. Nem bántom szegényeket,mert megélhetési katonák legnagyobb része,de 70-kg vaságyastul,170 cm maximum és a szembe szélben alig bírt kapaszkodni?Ilyen a Magyar haderő? Biztos vannak köztük szép szál legények is,akiknek legalább ereje van,ha esze nincs is annyi,vagy kettő ki tesz egyet? Egyik kicsi,de okos, a másik erős,de buta? A jó kiállású katonák mennek a TEK-hez és a Díszezredbe.Ők okosak,erősek,de nem biztos,hogy bátrak is. Lényeg,hogy még a Román katonaság is fél óra alatt taccsra vágná Magyarország hadtesteit.
csak úgy....
nem szeretek és nem is akarok egy tanult embernek ellent mondani,de ha nem élek jól..., annyira le bírom szarni a biztonságom,mint a huzat...
csak úgy....
@Shikari: "Sajnos van húszezer katonánk, akikből 12 ezer adminisztratív harcos! " :) csapj az asztalra tibi ! vannak dolgok,amiket csak te tudsz és te tudod irányítani...
te,kinek lehetsz a jobb keze ?
magyarbakancs
@Bástya Béla Elvtárs:" Ezt ő is tudja!2
Tanult ember akkor miért beszél hülyeségeket.
Vagy Orbanisztánban az a jó politikus aki minél nagyobb hülyeséget beszél Pl: Rogán,Hollik,Semjén.?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.